Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Украина » Автор відео: ТСН

    НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо!

    12.10.2024 0 / 0 0.0 0

    Описание материала

    Наразі одна з головних тем цього тижня – підвищення податків, яке стосуватиметься фактично всіх українців. Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що викликав багато суперечок серед депутатів та громадськості. Законопроєкт остаточно затвердили за 247 голосів. Податкові зміни діятимуть до кінця того року, в якому завершиться воєнний стан. Кореспондентка ТСН Ірина Прокоф'єва дослідила, скільки і за що тепер платитимуть українці, а також як це вплине на ціни.

    (00:41) У Верховній Раді точилася запекла боротьба за фінанси. Кілька місяців обговорень, 1300 поправок і гострі дебати між опонентами завершилися результатом – рекордним підвищенням податків. За 247 голосів рішення було прийнято. Податкові зміни зачеплять майже кожного громадянина, тому важливо розуміти, скільки тепер платитимуть українці.

    Перш за все, йдеться про військовий збір, який збільшили для всіх на 3%. На ціни це не вплине, але суттєво уріже наші зарплати. Економіст Олег Гетьман зазначає, що це призведе до зменшення "білих" заробітних плат, хоч і не критично – на ті ж 3%. Це неприємно, проте з часом роботодавці, ймовірно, компенсують ці втрати.

    (01:22) Збільшення податків торкнеться також підприємців. Військовий збір з фізичних осіб-підприємців (ФОП) почнуть збирати вже з 1 жовтня. Для ФОПів першої, другої та четвертої груп сума складе 800 грн додаткового військового збору. ФОПи третьої групи сплачуватимуть додатково 1% від доходу. Для них це не критична сума, адже третя група вже платить 5% з обороту, а тепер буде 6%.

    (02:00) Новий військовий збір не торкнеться зарплат військовослужбовців. За словами Ольги Василевської-Смаглюк, це було вирішено під час фінального засідання. Ті, хто служить у зоні бойових дій, і так звільнені від сплати військового збору, а для інших військових збір залишиться на рівні 1.5%.

    (02:36) Найбільші витрати понесуть банки та фінансові компанії. Згідно з законом, банки повинні віддати половину свого прибутку, а фінансові компанії – чверть. Проте, за словами економіста Олега Гетьмана, це не призведе до збільшення комісій чи плати за користування картками, оскільки банки заробили рекордні прибутки.

    (03:17) Крім того, податкові зміни торкнуться автозаправних станцій (АЗС) та пунктів обміну валют, які тепер мають щомісяця сплачувати державі фіксовані суми наперед. Водночас для тих, хто вже встиг оформити кешбек за програмою "Зроблено в Україні", є гарна новина – цей дохід не буде оподатковуватись.

    (03:55) Про підвищення податків заговорили півроку тому, коли стало відомо про дефіцит у державному бюджеті в розмірі 500 мільярдів гривень. Це вимушений крок в умовах війни, підкреслив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев. Додаткові податкові надходження складуть 30 мільярдів гривень цього року, а наступного – 130 мільярдів. Усі ці кошти підуть на оборону країни.

    Ірина Прокоф'єва, Дмитро Фурдак, Олександр Аліфанов. ТСН. 1+1, Марафон "Єдині новини".

    Відео кадри:

    НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо!

    Перегляд відео:

    НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо!

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо! НОВІ ПОДАТКИ! Давайте рахувати, скільки платитимемо!


    Відео на тему:

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.10.2024)