Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » Война в Украине » Автор відео: ТСН

    У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію!

    12.10.2024 0 / 0 0.0 0

    Описание материала

    У Києві перша багатоповерхівка почала віддавати в загальну мережу власну вироблену електроенергію. ОСББ взяло участь у кількох міських програмах, придбало інвертори, акумулятори та встановило сонячні панелі на даху. Тепер навіть при відключеннях світла в будинку все працює. Більш того, цього місяця почали продавати надлишок електроенергії. Про цей експеримент та його результати розповідає кореспондентка ТСН Інна Боднар.

    На даху будинку встановлено 72 сонячні панелі, в підвалі – два інвертори та шість акумуляторів. Ще навесні обладнання було вдвічі менше, але з часом його кількість зросла. Зараз будинок передає в міську мережу 10 кВт накопиченої електроенергії в пікові години споживання, з 18:00 до 22:00, коли енергосистема країни найбільше потребує підтримки.

    Такі дії стали можливими завдяки торішнім змінам у законодавстві, які дозволили багатоповерховим будинкам бути активними споживачами. ОСББ виконало всі технічні вимоги: замінило кабелі, встановило нову автоматику та двосторонні лічильники. В кінці місяця вони зможуть побачити різницю між спожитою і відданою електроенергією та відповідно сплачуватимуть або отримуватимуть гроші.

    За словами голови ОСББ, в ідеалі будинок зможе знизити витрати на електроенергію до нуля, особливо в зимові місяці. Власна сонячна електростанція коштувала більше 3 мільйонів гривень, але ОСББ скористалося міською програмою "70 на 30", де місто покрило 70% вартості, а мешканці зібрали 30%, по 110 гривень за квадратний метр.

    Також існує міська програма компенсації вартості генераторів, інверторів та акумуляторів. ОСББ та ЖБК можуть отримати до 75% відшкодування, але не більше 100 тисяч гривень для будинків до шести поверхів, 200 тисяч гривень для будинків до 16 поверхів і 300 тисяч гривень для будинків з більшою кількістю поверхів.

    ОСББ на іншому березі Києва теж модернізує будинок. Голова ОСББ, пан Микола, розповідає про інвестиції в економічні технології: купівлю однофазного мотора, заміну труб, утеплення будинку та встановлення індивідуального теплового пункту. Наступного місяця на даху встановлять свою сонячну електростанцію.

    Хоча в будинку вже виконали значні роботи, тариф на обслуговування залишається лише 8 гривень за квадратний метр. Нові сонячні панелі дозволять уникнути підвищення тарифу в майбутньому, а також можуть стати джерелом прибутку, віддаючи надлишок електроенергії в загальну мережу.

    Інна Боднар, Андрій Хлус, ТСН 1+1, марафон "Єдині новини".

    Відео кадри:

    У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію!

    Перегляд відео:

    У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію!

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію! У Києві багатоповерхівка виробляє власну електроенергію!

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.10.2024)