Живий Журнал
 
    ЖЖ ІНФО » Відео » События » Автор відео: ТСН

    Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину

    12.10.2024 0 / 0 0.0 0

    Описание материала

    Уперше в Україні виплатили винагороду викривачу корупції. Це військовий, якому два роки тому пропонували 24 мільйони гривень хабаря. Він одразу повідомив про це в НАЗК, і Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду постановила виплатити йому винагороду. Скільки саме та чи гарантує держава безпеку для таких викривачів, розповіла Людмила Гаврилюк.

    Пан Андрій пригадує, як у 2021 році до нього прийшли колеги з пропозицією заробити на державі. У департаменті внутрішнього аудиту, де він працював директором, начальник управління Міністерства оборони запропонував йому мільйон доларів хабаря за позитивний висновок аудиту. Андрій одразу ж повідомив про це міністру оборони Андрію Тарану, після чого справа була затаємлена, і слідчі заходи розпочалися.

    Андрій Бойко став першим в Україні, хто отримав нагороду за повідомлення про хабарництво. Щоб викрити корупціонера, достатньо зайти на єдиний портал повідомлень викривачів, подати інформацію про корупцію та додати підтверджуючі докази — фото або відео. Заявку розглядають протягом 10 днів. НАЗК зазначає, що за рік роботи порталу до них надійшло понад 4 000 повідомлень, проте лише 60 з них отримали статус викривача.

    Викривачам гарантують безпеку та анонімність, а їхніми справами займаються правоохоронні органи та прокуратура. Однак, щоб претендувати на винагороду, заявник має працювати в тій самій сфері, де відбувався корупційний злочин. Винагороду може отримати фізична особа, яка повідомила про корупційний злочин, що завдав державі збитків на суму не менше 5 140 000 гривень.

    Виплати складають 10% від суми неправомірної вигоди, але не можуть перевищувати 24 мільйони гривень. Суди у справі Андрія Бойка тривали роками, але він нещодавно отримав свою винагороду. Хоча шлях був важким, зокрема емоційно, він вважає, що боротьба за правду – це правильний вибір. Нині пан Андрій уже не працює в департаменті, а той, хто пропонував йому хабаря, сидить за ґратами.

    Людмила Гаврилюк, Євгеній Олійник, "Марафон єдині новини".

    Відео кадри:

    Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину

    Перегляд відео:

    Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину

    Інформація про відео

    Автор: ТСН

    Скріншоти из відео

    Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину Як отримати ВИНАГОРОДУ за розкриття хабарника і корупційного злочину

    Коментарі: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]


    Лучшее предложение на сегодня (16.10.2024)