Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Дорогенька » 2011 » Март » 13
Дорогенька На Житомирщині "у повітрі розчинилися" 2,5 га землі

Дорогенька


Оценка: 2.6/5 Голосов: 5

На Житомирщині "у повітрі розчинилися" 2,5 га землі

13.03.2011, 14:42:55 2643 2.6 3

На Житомирщині прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконної приватизації 2,5 га землі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Житомирської області.


Кримінальну справу за фактом незаконного надання у приватну власність земельної ділянки на території Брусилівського району Житомирщини порушив днями Житомирський міжрайонний прокурор.

Факт незаконної приватизації землі встановили під час прокурорської перевірки додержання земельного законодавства однією із сільрад Брусилівського району.

Як розповів Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Кока, "на підставі рішення сільради двом мешканцям Дніпропетровська надано 2,5 гектари землі для житлового будівництва та ведення особистого селянського господарства".

"Але жоден з депутатів сільської ради, як з'ясувалося, про таке рішення нічого не знав та не брав участі у його прийнятті. Отже, рішення визнано підробленим, а заподіяні державі збитки сягнули 300 тисяч гривень", - додав прокурор.

Кока також додав, що перевірку законності надання землі у власність розпочали після того, як з'ясували, що дніпропетровці проживають майже за 500 км від отриманої земельної ділянки. Всупереч цьому вони планували у Брусилівському районі займатися господарством.

"Брусилівський район Житомирщини через свою близькість до Києва став місцем паломництва ділків, що намагаються усупереч закону за допомогою хабарів отримати у власність земельні ділянки, "домовляючись" із посадовими особами сільських рад. На жаль, цей випадок далеко не перший і, можливо, не останній. Тому ми й надалі контролюватимемо законність виділення землі", – наголосив Кока.

Нагадаємо, раніше заступник голови державного агентства земельних ресурсів Микола Калюжний заявив, що продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні буде запроваджено з 2013 року, і придбати їх зможуть лише громадяни України.

При цьому він зазначив, що відстрочення ще на рік скасування мораторію на продаж земель с/г призначення буде пов'язано з тим, що необхідно ухвалити закони України "Про ринок землі", "Про земельний кадастр" та необхідні для їх функціонування підзаконні нормативні акти.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
telefon
1 джавахарлал нюру (telefon)   • 17:32:53, 13.03.2011 [Материал]

Как можно на селе хорошие бабки сделать?
Только на взятках!
За землю.
mess@nger
2 Святослав (mess@nger)   • 12:47:05, 14.03.2011 [Материал]

Не в новинку, и чем ближе к столице тем чаще такие случаи
Дорогенька
3 Людмила Харчук (Дорогенька)   • 17:09:56, 14.03.2011 [Материал]

нажаль тільки деякі випадки висвітлюються. майже всі замовчуються


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо