Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » bubka » 2012 » Июнь » 28
bubka "Прихований" потенціал Житомира.

bubka


Оценка: 4.1/5 Голосов: 13

"Прихований" потенціал Житомира.

28.06.2012, 15:12:55 2736 4.1 9

Україна завжди відрізнялась своєю винятковою гостинністю,саме тому з кожним роком нашу країну відвідують все більше і більше туристів. По офіційним даним у 2006 році - 18,9 млн іноземців,а вже у 2011 таких було 24,5 мільйони.

Наша влада надіється покращити репутацію України і цим самим збільшити кількість туристів після проведення Євро 2012. Можливо так і буде. Але якщо розібратися то, містом,яке найчастіше відвідують є Київ. За ним йдуть Харків,Львів,Одеса і ,звісно,АР Крим та Карпати. А як же інші куточки України? Чому вони залишаються білими плямами для туристів зі всього світу? Невже там нема на що подивитися ? Ні,це зовсім неправда і ми маємо це довести! Взяти хоча б Житомир.

Знаходиться всього в сто сорока кілометрах від столиці,але не користується популярністю в сфері туризму і взагалі майже невідомий для іноземних відвідувачів. А дарма! Адже Житомир належить до найдавніших міст України ,має власну історію, є важливим культурним осередком. І перше , на що б хотілося звернути увагу – Житомирський музей космонавтики ім.С.П. Корольова. Склад музею: 1)меморіальний будинок-музей Сергія Павловича Корольова – вченого у галузі ракетобудування та космонавтики;2) безпосередньо експозиція «Космос» (знаходиться в окремій будівлі). В експозиції представлена унікальна колекція зразків космічної техніки, обладнання, спорядження космонавтів та інше. Варто зазначити, що у музеї проводиться достатня кількість днів відкритих дверей, а також є власний сайт, на якому міститься інформація про сам заклад,експозиції, розпорядок роботи і так далі.

Слід сказати і про Житомирський краєзнавчий музей,який бере свій початок з 1865 року! В музеї знаходиться унікальна таксидермічна збірка фауни Житомирщини,археологічні матеріали з розкопок Житомирських стоянок раннього та пізнього палеоліту та ще багато цікавого. Зараз до складу музею входить низка музейних закладів Житомирщини. Вартий уваги також обласний літературний музей, котрий засновано у 90-х роках. Він знаходиться у будинку,який є останнім зразком модерну в Житомирі.Експозиція музею складається з 3 виставок,а всього тут зібрано близько 5 тисячі одиниць речей музейного значення. Працівники музею займаються науковою роботою : проводять дослідження життя та діяльності на теренах Житомирщини відомих літераторів та митців. Варто зазначити,що до складу музею входить також літературно-меморіальний музей Оноре де Бальзака ,який розташований окремо у селі Верхівня на Житомирщині.

Йдемо далі…театр. Житомир має давні театральні традиції,театр зароджувався та розвивався тут ще з 19 століття. І зараз публіку радує Житомирський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. І.Кочерги,який знаходиться в самому серці міста на Соборній площі.(щоправда зовсім недавно театр став комунальним підприємством Житомирської обласної ради.) З року в рік репертуар театру поповнюється новими виставами. Сьогодні це і драми,і комедії,і трагедії, і оперети, і водевілі, і мелодрами, і дитячі казки, а також новаторські експериментальні вистави. Трохи більше 10 років у театрі функціонує мала сцена.

Є у нашого театру «молодший брат» - Житомирський академічний обласний театр ляльок. Працює він вже 78 років і радує маленьких житомирян дитячими казками, українською та російською класикою, а також намагається порадувати і дорослих новаторськими постановками. Нині репертуар включає понад 30 вистав.

Заслуговує уваги Житомирська обласна філармонія. Вона знаходиться в приміщенні , де колись розташовувався театр. Тому на її сцені свого часу виступали корифеї українського театру: І.К.Карпенко-Карий, М.К.Садовський, М.К.Заньковецька.! На разі при філармонії працюють відомий Поліський ансамбль пісні і танцю «Льонок», вокально-інструментальний ансамбль «Древляни» та ще кілька гуртів.

Варто також згадати про картинну галерею і про музей природи; про літературно-меморіальний музей В. Г. Короленка і про музей історії пожежної охорони. А скільки видатних людей свого часу пов’язували своє життя з нашим містом або й народилися тут! Чисельні будівлі міста зараз прикрашають таблички «тут працював» або « тут жив» …Насамперед,це Володимир Короленко,Борис Тен, Віктор Косенко,Олег Ольжич,Святослав Ріхтер,Борис Лятошинський та багато інших видатних постатей.

Можна ще багато говорити,але ,як кажуть,краще один раз побачити,ніж сто разів почути!Отож потрібно якісніше розвивати туристичний потенціал Житомира і самим житомирянам не забувати про те, що вони живуть у красивому старовинному місті, на яке інколи варто поглянути з іншого боку.

Прикреплённые изображения:
bubka "Прихований" потенціал Житомира.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
Aziat
1 Темуджин (Aziat)   • 15:36:38, 28.06.2012 [Материал]

Европейцы? В житомирский краеведческий музей?
Дытыно, дэ ты росло?

Бордели, и только бордели с дешевыми украинскими шлюхами. Вот это потенциал. Во за этим поедут. Ну это пожалуй и все.
А, не, еще пиво дешевое.
bubka
3 Яцкевич Марина Витальевна (bubka)   • 18:37:54, 28.06.2012 [Материал]

РослА в Житомире.))
DeadPixel
9 Дмитро (DeadPixel)   • 15:37:26, 29.06.2012 [Материал]

> Бордели, и только бордели с дешевыми украинскими шлюхами.
> Вот это потенциал. Во за этим поедут. Ну это пожалуй и все.

Кто-то помнится на каком-то местном форуме жаловался, что к нему деловые партнеры приехали, и надо было выпивку и девочек вечером организовать. Так он весь город оббегал - ни одного публичного дома, хоть подпольного хоть какого не нашлось. Жаловался там на форму, что б...ди перевелись в городе совсем.
Ivan_Magregor
2 Ivan (Ivan_Magregor)   • 16:49:00, 28.06.2012 [Материал]

рекреационный потенциал у Житомирской области действительно есть, но его ориентация должна иметь метное значение, а именно для людей местных, отдыхающих пару выходных дней. На более, к сожалению, рассчитывать не приходиться, ибо нет ни моря, ни гор, ни разветвленной курортной инфаструктуры.

Вот на чем Житомирской области действительно нужно сосредоточить услилия вближайшие годы:
- легкая промышленность на основе местного льна и конопли с единым сбытовым центром
- хмель гранулированный
- ИТ (наши программисты лучшие форева!!!)

После выхода на самоокупаемость область получает средства для развития тяжелой промышленности - станкостроения. И за 3 пятилетки при грамотном руководстве область в шеколаде, мраморные фонтаны, новые дороги, два новых подвесных моста к Мемориалу славы, окончание проекта 80-х "Мемориала партизанской славы", частью которого есть нынишний парк Гагарина и прочие ништяки. И тут Остапа понесло...
blond
4 larissa (blond)   • 18:57:17, 28.06.2012 [Материал]

В принципе согласна с азиатом и Иваном, хоть это один и тот же ...у... Но можно же что либо придумать чтобы притянуть туристов, вот например, как в Виннице фонтан!!! Я бы на месте мэра организовала такой конкурс на лучшую идею...
MABP
6 Григорій (MABP)   • 00:09:42, 29.06.2012 [Материал]

А у нас фонтан новий теж є. Можна навіть табличку повісити, меморіальну: тут просрали 2,5 мільйони. І показувати його в рамках туру по корупційним місцям, як чехи. Дорогу в акурат до будинку Рижука, дитячий садок під нього відремонтований, сінокоси імені баби Вєри...

Туристичний потенціал - будь здоров.
MOKRIZZONNI
5 Павло Мокрицький (MOKRIZZONNI)   • 23:02:53, 28.06.2012 [Материал]

Наївний патетичний твір))) Ще й з офіційним статичним стилем ніби хто з управління нашкрябав)))
Купа невідповідностей, ні одної цікавої свіжої мислі, та рожеві окуляри по свій поверхності допису((. Кілька конретних зацуважень -автору насправді начіхать на розвиток Ж, ібо вона б мала знати -що наш Краєзнавчий музей вже півтору року як не діє! Тобто для гостей іноді...але там вічний ремонт..
далі -музеї наші статичні по-суті, цього року з дівчиною перезходили всі музеї-є мільйон зауважень, по музею природи і по іншим..але кому то треба? В музеях Ж роблять статисти -бабульки що аби відсидіти там... у них немає блиску в очах -вони не можуть подати експозицію так, щоб зацікавити відвідувача -є з чим порівнювати -народні та шкількі музеї руками справжніх ентузіастів збирані -там годинами можна слухати%% ..
Далі...посмішив перелік театрів і пр., - це турист буде ходити на виставу провінційного комунального театру, тобто чи то є атракція -сумнівно.Точно заради цього їхати не буде...
Але саме прикольне вважати за цікавинку-родзинку-приманку табличка на будинках..нікада не бачив шоп приїжджу екскурсію возили на будинки з табличками "Тут жив..." Цінність того будинку? Чим він реально цікавий? Далі нецікаво просто...багато та дарма писать. Зараз от вперто просувають план туристичного розвитку..але він не з ого боку проектований...і не тими людьми -відповідно й результат одобрених програм буде вкрай неякісний та неоднозначний... ой..счаз розійдусь)). Авторці і дальше любові до рідного краю-окраю... поглядом крізь незабарвлені скельця)))
bubka
7 Марина (bubka)   • 01:58:31, 29.06.2012 [Материал]

шановний Павле, я не з управління точно)як Ви виразилися нашкрябала цей патентичний твір так, як відчувала. Візьму до уваги Вашу критику. так,можливо ,написано не ідеально і є неточності, але це ще раз доводить ,що навіть житомиряни погано знають місто, в якому живуть. На це я теж хотіла звернути увагу.
дякую за залишений коментар,але маю одне зауваження. НЕ знаючи мене, не судіть, бо якби Вам не важко було в це повірити, але от якраз на розвиток Житомира мені не начіхати аж ніяк! Від того і написала.
MOKRIZZONNI
8 Павло Мокрицький (MOKRIZZONNI)   • 14:37:07, 29.06.2012 [Материал]

Марічка - да все норм))
Але вибачте так здається -бо дотошно все перераховується, з датами, назвами повними...
пс: я не вас коментував особисто -а отеє зверху.буду радий контраргументам...але навряд)))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо