Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Ogin » 2012 » Декабрь » 21
Ogin Національні особливості святкування кінця світу по-язичницькі

Ogin


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

Національні особливості святкування кінця світу по-язичницькі

21.12.2012, 14:36:05 1735 3.0 1

Коляда - язичницький Новий рік, у давнину була найважливішим святом наших предків. Коляда символізує закінчкння річного руху сонця, кінець старого і народження нового небесного світла. На Свят-вечір господар запалює свічку, а господиня ставить на святковий стіл 12 культових страв, серед яких головною стравою вважається кров'янка. Звичай різати порося на Коляду зберігся у селах і до сьогодення. Крім кров'янки подають також смажене м'ясо і печінку поросяти, свіжу засмажену ковбасу.


Щорічно відзначають Коляду й сучасні українські язичники в день зимового сонцестояння. В цьому році крім звичаєвих ритуалів язичники Житомирщини проводять цікаву культурну акцію - презентацію нової книги Мечеслава Рисича "Білі вовки".

Презентація відбудеться в самому центрі Житомира, на майдані Соборності в кафе "Евріка" (вул. Велика Бердичівська 3) 22 грудня о 13-00.

Молодий, але вже відомий у патріотичних колах української молоді письменник Мечеслав Рисич створює незвичні оповідання, в яких яскраво відображає героїчне минуле нашого народу, духовний і міфологічний світ пращурів. Його твори пронизані глибокою філософією, він обожнює природу і навколишній світ, наділяє розумом і силою духа навіть рослини рідної землі. З впевненністю можна стверджувати, що Мечеслав Рисич - один з найяскравіших українських письменників сьогодення. Сповідуючи споконвічну прабатьківську віру (Мечеслав Рисич є заступником голови Слов'янської духовної громади "Великий Вогонь" м. Києва), він вважає саме Україну "святою землею", саме до минулого і особливо майбутнього українців, відродження національної духовності спрямовані його задуми.



Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
ПривидзГаю
1 Привид_з_Гаю (ПривидзГаю)   • 11:15:12, 22.12.2012 [Материал]

"Язичницьки" ;-)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо