Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » bo4arov » 2013 » Март » 28
bo4arov Без віз українці можуть відвідати 45 країн світу

bo4arov


Оценка: 2.8/5 Голосов: 9

Без віз українці можуть відвідати 45 країн світу

28.03.2013, 16:16:02 1699 2.8 13

На сьогодні, за даними з відкритих джерел, без віз українці можуть в’їжджати на територію 45 країн світу.

Зокрема, віз для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Росія, Таджикистан, Узбекистан. В'їзд до усіх країн колишнього СРСР, окрім Росії та Білорусі, здійснюється за закордонним паспортом.

Також не потрібні візи у п’ять європейських країн: Албанію, Боснію і Герцеговину, Сербію, Чорногорію та Македонію. Слід зазначити, що остання скасувалавізи для українців лише до 15 березня 2014 року. 

Не вимагають віз від українців і вісім країн Північної Америки. Зокрема, це Антигуа і Барбуда, Барбадос, Гаїті, Гондурас, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор та Ямайка.

Що стосується країн Південної Америки, то тут у громадян України не вимагають віз п’ять країн: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай та Перу.

Без віз українці можуть також відвідати дев’ять країн Азії: Бруней, Ізраїль, Південна Корея, Північна Корея, Малайзія, Монголія, М’янма, Східний Тимор, Туреччина.

З країн Африки безвізовий режим для українців існує тільки у Свазіленді та Тунісі.

Також без віз українці можуть відвідати п’ять країн Океанії: Самоа, Тонгу, Тувалу, Федеративні Штати Мікронезії та Фіджі.

У 42 країнах світу українці можуть оформити візу безпосередньо на кордоні, при в’їзді у відповідну країну.

Так, із країн Північної Америки візи на кордоні оформляє Гренада, Домініка, Домініканська Республіка, Коста-Рика, Сент-Вінсент і Гренадини.

Оформити візу на кордоні можна у 14 азійських країнах. Зокрема, у Бангладеші, Бутані, В’єтнамі, Ємені, Ірані, Йорданії, Камбоджі, Лаосі, Лівані, Мальдівах, Непалі, Сирії, Таїланді, Шрі-Ланці.

Більшість країн Африки оформляють візи на кордоні. Зокрема, це: Бенін, Буркіна-Фасо, Джибуті, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Намібія, Сан-Томе і Принсіпі, Сейшельські Острови, Танзанія, Того, Уганда.

Лише одна країна Океанії оформляє візи на кордоні. Це – Палау.

Щодо країн Південної Америки, то візу на кордоні можна оформити лише у Болівії.

Для в’їзду в інші країни світу українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи у консульствах.

Заздалегідь оформлювати візу громадяни України повинні для в’їзду до країн Шенгенської зони: Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Литви, Латвії, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії,Швейцарії та Швеції.

Для в'їзду у Хорватію необхідно мати дійсну дворазову або багаторазову шенгенську візу. В’їзд у Андорру можливий лише за наявності мінімум дворазової шенгенської візи.

Також завчасного оформлення візи у консульстві вимагають Болгарія, Велика Британія, Ірландія, Кіпр, Ліхтенштейн, Монако та Румунія. Для в’їзду у Ватикан і Сан-Марино необхідно мати італійську (шенгенську) візу.

Заздалегідь оформлювати візу потрібно перед поїздкою до восьми країн Північної Америки: Багамських Островів, Белізу, Канади, Панами, Сент-Кітсу і Невісу, Сент-Люсії, США та Тринідаду і Тобаго.

Що стосується країн Південної Америки, оформлювати візу у консульствах українці повинні перед поїздками у Венесуелу, Гаяну, Колумбію, Уругвай та Чилі. Для в’їзду у Суринам потрібно мати дозвіл від візового відділу МЗС країни.

Завчасно українці повинні оформлювати візу і при поїздках у Афганістан, Бахрейн, Індію, Індонезію, Ірак, Катар, Китай, Кувейт, Об’єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Саудівську Аравію, Сінгапур, Туркменістан, Філіппіни та Японію.

Також українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи для поїздки у 33 країни Африки: Алжир, Анголу, Ботсвану, Бурунді, Габон, Гамбію, Гану, Гвінею, Гвінею-Бісау, ДР Конго, Екваторіальну Гвінею, Камерун, Конго, Кот-д’Івуар, Лесото, Ліберію, Лівію, Мавританію, Малаві, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерію, ПАР, Південний Судан, Руанду, Сенегал, Сомалі, Судан, Сьєрру-Леоне, Центральноафриканську Республіку, Чад.

Попереднього оформлення віз у консульствах вимагає і вісім країн Океанії. Це: Австралія, Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея та Соломонові Острови. 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
Pulp_Fiction
1 Винсент Вега (Pulp_Fiction)   • 16:19:33, 28.03.2013 [Материал]

Был приятно удивлен, что на сей раз обошлось без Сталина.
Pulp_Fiction
2 Винсент Вега (Pulp_Fiction)   • 16:36:22, 28.03.2013 [Материал]

Откуда такие познания? Тебя он уже удивил?
zloe_zlo
3 Роберт (zloe_zlo)   • 16:50:09, 28.03.2013 [Материал]

В бане к нему спиной лучше не поворачиваться.
bo4arov
4 Сергей (bo4arov)   • 16:50:30, 28.03.2013 [Материал]

Вы идиот?
Sams2
5 Александр (Sams2)   • 21:33:58, 28.03.2013 [Материал]

Интересный блог.
Palgor
6 Pavel (Palgor)   • 21:48:13, 28.03.2013 [Материал]

Прикольно, а как же я, гражданин Украины, могу свободно перемещаться по Европе. И перемещаюсь. -))
bo4arov
8 Сергей (bo4arov)   • 11:31:04, 29.03.2013 [Материал]

Я тоже. Умею и с визой и без визы.
nik41
9 nikolay (nik41)   • 13:05:02, 29.03.2013 [Материал]

Таких уже 4 миллиона,как минимум.
bo4arov
7 Сергей (bo4arov)   • 11:30:33, 29.03.2013 [Материал]

Это точно. Для Вас разницы нет.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо