Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Сашко » 2013 » Октябрь » 24
Сашко Абсолютний...Дзен ;)

Сашко


Оценка: 2.6/5 Голосов: 10

Абсолютний...Дзен ;)

24.10.2013, 20:55:51 1861 2.6 2


 Візьміть пусту шклянку для бренді (або любий інший келишок на ваш смак) і зачерпнить ним верхній шар води з ставка (або іншої пресної водойми з стоячою водою). Піднісіть шклянку до світла і проекзаменуйте вміст: ви тримаєте в руках справжній ріг достатку, бурлячий микроскопічним життям- рухаючийся бенкет, пристойний ліліпутного короля. 
Дрейфучими без мети скрізь цю бурхливу екосистему будуть мільйони спор водорости Лонгінкуусфіти (Longinquusphyta). 

Лонгінкуусфіта не відіграє ніякої ролі в харчовому ланцюзі, в сенсі що ніякий інший вид не поворухнеться, щоб поглинути її (із-за свого малого розміру, вона буває з"їдена випадково). Вона ніяким способом не впливає чи змінює своє середовище. Не має відомих антібіотичних властивостей і є одним з рідких класів живих істот, яких фармацевтичні компанії записали в категорію абсолютно і повністю некорисними для людини. 

 "Якщо б всі лонгінкуусфіти вимерли завтра, то світ став би ні кращим, ні гіршем місцем",- каже Маргарет Пенстоун з компанії Дюхолаб Антівайрал.

Вчені, які вивчали лонгінкуусфіту в 90-х роках, прийшли до висновку, що ця водорость перестала еволюціонувати декілька сотен мільйонів років тому, і зараз більш-менш інертна, досягнувши глибоко невдоволенного компромісу з середовищем. 

 "Я б описав лонгінкуусвіту як нудну",- відвертий висновок професора Крістофера Уілкокса. Ставлячи це вираз в науковий контекст, потрібно мати на увазі, що професор Уілкокс витратив 32 роки свого життя збираючи каміння на пляжі Брайтона (на півдні Англії) і потім роздивляючись їх под мікроскопом; за це час його сім"я тихо емігрувала в Австралію, не лишивши нової адреси.

 Ледь жевріюче втілеснення нудоти, що являє собою лонгінкуусфіта, напевно найкраще описано в праці Хелени Сігал-лектора з біології рослин: 
"Будучи біологами, ми час від часу натрапляємо на живи організми, що настільки нудні, що вони стають на диво цікавими. Але це ні в якому разі не відноситься до лонгінкуусфіти..."

Прим. Такий коментар був написан одним з дописувачів на питання читача "Чи є абсолютно некорисні види в природі?" на сайті газети "Гардінан".


Прикреплённые изображения:
Сашко Абсолютний...Дзен ;)
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Hoakina
1 Марина (Hoakina)   • 09:52:19, 25.10.2013 [Материал]

Занятно однако!
Сашко
2 Alex (Сашко)   • 16:03:50, 25.10.2013 [Материал]

Только неясно,придумал все это комментатор, или на самом деле так оно есть; но даже если и придумал, то фантазия у него отменная ;)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо