Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Іскандер » 2013 » Ноябрь » 18
Іскандер Сміттєве свавілля

Іскандер


Оценка: 4.3/5 Голосов: 12

Сміттєве свавілля

18.11.2013, 19:12:23 1407 4.3 12



Мабуть, вже всі житомиряни, жителі багатоповерхівок, отримали за минулий місяць дещо відредаговані платіжки за "квартплату", в якій, крім звичних послуг з утримання будинку і прибудинкової території, що надає ваш "рідний" ЖЕК, додано й платіжне повідомлення і від КАТП чи Грінко за послугу з вивозу сміття?

Звертаю увагу на дуже цікаве повідомлення, яке на сайті МР запостили. Виявляється, в "будівлі з годинником" вже визначили, хто надаватиме послуги з вивезення сміття. Але чомусь забувши провести відповідний конкурс, відповідно до вимог Порядку проведення конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів, затвердженого Кабміном. Склероз? Чи провели, але "під ковдрою"??
А у контролюючих і наглядових органів приступ сліпоти???

P.S. Всіх, хто вже сплатив по цим платіжкам "сміттярів", вітаю! Вас розвели, як... "катят". Чи ці компанії з вами договір про надання послуг з вивезення сміття уклали? Чи представник фірми акт виконаних робіт з вами підписав?!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
garold
1 Кonstantin (garold)   • 19:49:46, 18.11.2013 [Материал]

Я так понял что может назреть конфликт,и требования к оплате задолженности можно опротестовать на основании отсутствия "договір про надання послуг з вивезення сміття"и"акта виконаних робіт".
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 20:56:34, 18.11.2013 [Материал]

Тут еще вопрос есть. К тому неучу, который проводил экспертизу(если проводил), допуская Мерседесы "Гринко" в город. Такие тяжеловозы нельзя пускать в наши дворы, они перепахивают их, как трактор поле.
garold
3 Кonstantin (garold)   • 22:35:12, 18.11.2013 [Материал]

Думаю пора на Гринко вешать ремонт разбитых дворов,реально ещё пару лет и при проблемах ремонта и благоустройства не знаю чего будет больше вреда или пользы от вывоза мусора.
Lightman
8 Меняю лампы (Lightman)   • 13:32:33, 20.11.2013 [Материал]

Вопрос перепахивания актуален, однозначно. Но по мне, так причина перепахивания в отсутствии благоустройства мест, отведенных под площадки для мусорных контейнеров и спецтранспорта, который их забирает. И это понятно, поскольку большинство наших домов (особенно девятиэтажек) и придомовых территорий проектировались так, что мусоровоз сквозным проездом мимо дома загружает контейнер от мусоропровода у каждого подъезда и едет по кругу дальше.
В наши дни в большинстве случаев - это самопальные пятачки на парковках при многоэтажках или на бывшем газоне. Плюс еще транспорт жильцов во дворах препятствует проезду. Его с каждым годом все больше становится. А говорят мы бедно живем... но не об этом.

Кстати, а о какой экспертизе Вы говорите? Мне, например, ни чего не известно ни о каких экспертизах, предусмотреных для допуска мусоровозов по габаритному признаку в города Украины. Что за экспертиза Вам известна? Подкиньте ссылку пожалуйста.
Я знаю только, что такие Мерседесы должны руководствоваться запрещающими знаками и ограничениями на передвижение большегрузного транспорта по автодорогам, предусмотренными ПДД. Имею ввиду движение по центральным улицам. Другие запреты мне не известны...

Да, можно пускать на маршруты машинки и по меньше. Но, Мерседес за один объезд может собрать 50куб.м мусора, тоесть 45 мусорных контейнеров. И это минимум. А у обычного небольшого мусоровоза на базе ГАЗ, ЗИЛ эти показатели в два раза хуже!, влучшем случае. Расход топлива что у Мерсов, что у ЗИЛов почти одинаковый, в пределах 30-40л/100км летом.
И тут вопрос, готовы ли мы платить дополнительные деньги за дополнительный пробег мусоровозов к свалке и обратно на маршрут, тоесть за одну и туже работу?
либерти
4 либерти (либерти)   • 10:32:28, 19.11.2013 [Материал]

Вважаю, щоби вийти зі статусу "країна парадоксів", нам перш за все потрібно ввести податок ЗА сміття, на КОЖНОГО громадянина, а також присутнього в цій країні, з моменту народження- і до самої смерті.А хто буде вивозити, як і на чому - це вже другорядне питання.
либерти
5 либерти (либерти)   • 11:16:05, 19.11.2013 [Материал]

Ні у якому разі! Більш того, вважаю, що саме ця законодавча ініціатива раніше чи,на жаль, пізніше буде реалізована.І пропрацює хоча б одне покоління. Інакше - сміттєвий коллапс не за горами. п.с. До речі, ст.15 ЗУ " Про відходи" майже теж саме визначає, але , знову на жаль, поки що там прописано без врахування екологічного не!виховання наших людей .
либерти
6 либерти (либерти)   • 13:09:00, 19.11.2013 [Материал]

Безумовно Ви праві. Ваш шлях дійсно відноситься до людського середовища, за наявності хомосапієнс. Можливо я керуюся емоціями, але все більше, на жаль, починаю схилятися у сторону,що наше людське сьогодення:це кнут 3 рази, один раз - пряник. А якщо прийдеться порахувати кнути, то вийде страшна картина... Тому я і вважаю, що краще податок за сміття, і зараз. Реальної картини просто ніхто не хоче бачити. Фактичний об"єм сміття в країні в декілька разів перевищує заплановані 250 кг на люд\рік... І це не може довго продовжуватися. Тим більш з "нашими технологіями" утилізації...
Lightman
9 Меняю лампы (Lightman)   • 13:43:50, 20.11.2013 [Материал]

Вважаю Вашу ідею з податком дуже доцільною. Тільки з обмовкою. Обкладати податком тільки тих, хто не має договірних відносин з відповідними сервісами (службами) на послуги вивезення та утилізації чи переробку сміття та, одночасно, (як альтернативи) не має власних засобів для екологічно і санітарно прийнятної утилізації відходів (наприклад, правильньо обладнаних ям для скидання харчових відходів в межах території домогосподарства, також котлів пристосованих для спалювання будь яких органічних відходів). Думаю такий податок швидко дисциплінував би населення наших міст. Зокрема, приватний сектор.
Lightman
7 Меняю лампы (Lightman)   • 13:23:24, 20.11.2013 [Материал]

Щоб оштрафувати, треба зловити "на гарячому". Зафіксувати порушення. А хто ж стоятиме біля кожного контейнера? Доречі, штрафи передбачені є вже зараз. Чи ні? Я вважаю, що від штрафів толку мало буде.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо