Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » qikread » 2013 » Декабрь » 11
qikread Інформаційні провокації - як ефективна зброя влади бандюковичів.

qikread


Оценка: 3.0/5 Голосов: 16

Інформаційні провокації - як ефективна зброя влади бандюковичів.

11.12.2013, 23:21:42 1722 3.0 24

Автор: 3axap      оригінал    http://blog.censor.net.ua/community.phtml?communityID=110
Інформаційні провокації - як ефективна зброя влади бандюковичів. 

Нам всім відомі постійні та нав'язливі вислови прем'єра Азарова про своє публічнє обурення з приводу політичних провокаторів, які всіма силами, правдами - неправдами, підривають довіру у населення держави до влади януковича.
Я всеж більш схильний до думки, що довіра до влади у більшості громадян визначається аж ніяк не міфічними провокаторами, а реальністю свого життя. Так би мовити - його "покращенням вже сьогодні".
А якщо реальність вашого життя не вселяє вам довіри до влади, то навіщо тоді потрібні провокатори? 
Чи влада вважає, що громадяни у нас настільки тупі, що їм потрібно окремо все роз'яснювати?
Так, влада вважає, що громадяни у нас настільки тупі...
Для прикладу. Переживаю я черговий "приступ довіри" до влади, коли купляю білет на потяг, а його ціна збільшилась на 20 грн. за місяць, а сервіс від УЗ як був так і залишився, з наполовину відсутнім освітленням та характерним запахом в вагоні. А з екранів ТБ мене наполеглево переконують, що наші потяги такіж, як і в европі, а то і краще! Але мене особисто ТБ не переконує, бо я все бачу і розумію без їх агітації.
З кровосісєм можна погодитись в одному - що провокаторів у нас вистачає. От тільки беруть мене сумніви, що їхня мета - "підрив довіри до влади". 

Мистецтво інформаційних провокацій переходить на якісно інший рівень. І прогрес януковичів-азарових тут очевидний, ЗМІ в руках влади перетворюються у індустрію оболванювання свого насєлєнія.
Індустрія провокацій від влади стає могутньою та впливовою. За моїми спостереженнями вона включає на даний момент не малу кількість партійно-політичних структур, попу-лярних політиків і "великих" чиновників, а також цілий ряд при-державних засобів мас. інформації та інтернет-ресурсів.
Для підтвердження своєї думки наведу приклад. На ряді інтернет-сайтів з'явилася абсурдна інформація, що, мовляв, Табачник планує прибрати з української мови букву Ї. Скоро приспіло і спростування цієї "новини". Але (як у відомому анекдоті) осад залишився. І зберігся у багатьох в пам'яті. Разом з минулим сюжетом про те, що той же міністр освіти нібито хоче вилучити з навчальних програм курс "Історія України".
Таким чином формується образ серйозного міністра, і його опонентів - критиканів і пустодзвонів. Взагалі, впроваджується думка, що вся критика влади та уряду - це суцільна ахінея. І все завдяки вмілим провокацій, за які, очевидно, відповідають "спеціальні люди". 

Пригадую один з недавніх етерів у Шустера коли знову "витягли" тему нацизму .
Завдяки обраній тематиці, Шустер поміняв місцями представників влади та опозиції. Вперше за багато місяців блудлива Є. Бондаренко змогла виступити в ролі обвинувача, а не адвоката. Вперше представники влади атакували своїх опонентів, оскільки змогла зайняти безпрограшну позицію "борця з расизмом".
За цей час депутати від ПР встигли опублікувати цілу купу матеріалів, у яких викривали "нацизм і расизм", посилено впроваджуючи в суспільну свідомість думку, що тільки ПР - єдиний заслін нацизму в нашій країні.
В цей же час з'являються інформаційні ресурси, які сконцентровані виключно "на тематиці боротьби з націоналізмом". Тема займає ключове положення в телевізійних ефірах. Її посилено розкручують, просувають на перші шпальти газет ...
Так, в ті самі ефіри, на ті самі перші шпальти, де повинна бути, наприклад, інформація про перспективи продажу української ГТС.
Якщо проаналізувати всі ці факти (і масу інших), то оформляється цілісна система - система інформаційних провокацій, яка стрімко перетворюється на індустрію.
Інддустрію масового фальшування та оболванювання, індустрію спотворення дійсності. 
Виробництво штучних новин, присвячених проблемам мови / історії / міжнаціональної ворожнечі. Очевидно, що останнім часом у цій сфері спостерігається крен від простої констатації етнічного та мовного розмаїття в країні до нагнітання взаємного неприйняття, страху і паніки перед "жахливими" жителями різних регіонів країни. Перед моторошними нацистами-людиноненависниками і т.д. Активно впроваджується ідея про історичну несумісності різних регіонів країни (згадаймо мовлення Болдирєва із закликами до відділення Галичини, або публікацію книги Корнілова про "Донецько-Криворізької республіки", тези про "немитих галичан" і т.д.)
Багаторазова їх ретрансляція та обговорення теж ефективне. Моментально створену штучно новина починають коментувати численні депутати, журналісти, політологи і т.д., що створює ілюзію значимості проблеми. "Псевдо-тема" множиться, повторюється, коментується, набуваючи характеру лавини.
Коли ж цикли життя новини приходить до кінця, конструюється нова тема і т.д. 

В кінцевому рахунку, мета існування індустрії провокацій влади януковича така : 
- підтримувати в "живому стані" застарілі теми етномовному розколу, які живлять залишки рейтингу ПР,
- підміняти реальні проблеми, відволікати увагу суспільства від повзучого поглинання країни однією сім'єю за підтримки "кремлівських товаришів"
- підтримувати стан істерії в суспільстві, яка дозволяє грати на емоціях громадян. 

Все це звісно що не ново.Тут щей від радянськіх технологій вуха стирчать. Але то є нова ступінь, з якою все це владою бандюковичів запущено "у виробництво". Ні дня без інформаційної провокації. Ні дня без псевдо-новини. І маховик оболванювання та брехні тільки розкручується. Подібні провокації - це щось більш серйозне, ніж "підрив довіри до уряду". Та й не можна підірвати те, чого ніколи не існувало у думаючих людей. А ось нескінченне розжарювання одних і тих же національних проблем, що супроводжується масовою істерією та екзальтацією, це щось набагато серйозніше та небезпечніше, ніж оті колишні байки від ригоаналів " три сорти українців" .


Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 24
ЕленаБуданова
1 Елена (ЕленаБуданова)   • 23:33:17, 11.12.2013 [Материал]

Информационные провокации как способ обмана со стороны свидомых фашистов:

Будут ли извинения от "майдана"?

"Майдан": Избитая на Евромайдане девушка-подросток умерла в больнице - Ложь

"Майдан": Бульдозер сопровождал на Банковую полковник "Беркута"? - Ложь

"Майдан": "Беркут" из Кировограда отказался ехать на разгон Майдана - Ложь
qikread
2 Елена (qikread)   • 23:39:42, 11.12.2013 [Материал]

я вже писала, що потік дезінформації великий з усіх сторін. Однак постити одне і теж, переходити до особистих образ вважаю як мінімум поганим тоном, як максимум - проявом психічних відхилень, коли людина охоплена однією ідеєю і не контролює себе.
Невже не зрозуміло, що відсутність елементарної ввічливості характеризує вас як особистість не найкращим чином, крім того, дискредитує й ті ідеї, які ви підтримуєте?
ЕленаБуданова
3 Елена (ЕленаБуданова)   • 23:46:08, 11.12.2013 [Материал]

Gikread, ВАШИ слова: " Невже не зрозуміло, що відсутність елементарної ввічливості характеризує вас як особистість не найкращим чином, крім того, дискредитує й ті ідеї, які ви підтримуєте? "

ВАШ заголовок: " Інформаційні провокації - як ефективна зброя влади бандюковичів."

На "бандюковичей" вполне адекватная ремарка по поводу свидомых фашистов.

Вашим же оружием:-)
qikread
4 Елена (qikread)   • 23:49:35, 11.12.2013 [Материал]

В моїх особисто повідомленнях ви лайку зустріли?
Стаття - перепост. Неввічливо міняти текст без згоди автора.
nik41
8 nikolay (nik41)   • 23:59:16, 11.12.2013 [Материал]

На2.
Про психiчнi вiдхилення дуже цiкаво знати вашу думку.
-Коли людина стверджуе,що вона лiкар-психолог,працюе волонтером в кризисному центрi,а потiм,через декiлька годин,стверджуе,що вона не лiкар i нiколи ним не була.
Це эмоцiйний зрив,чи якась ознака?
qikread
13 Елена (qikread)   • 00:09:19, 12.12.2013 [Материал]

Психолог -- це не лікар. Ви плутаєте з психотерапевтом, де потрібно мати медичну освіту.Психологу достатньо профільної психологічної освіти, або ж плутаєте і з психіатром.
Психолог може запідозрити певні психічні відхилення, навіть поставити діагноз, але не може лікувати психічно хворих, тоді як психотерапевт з медичною освітою або психіатр якраз саме цим і займається.
sax
14 sax (sax)   • 00:44:49, 12.12.2013 [Материал]

Если говорить о психических отклонениях,то хочу спросить у специалистов,если мужской пол, пишет посты от имени женщины,это отклонения или норма? Это клоунада или болезнь? Спасибо!!!
ЕленаБуданова
5 Елена (ЕленаБуданова)   • 23:49:37, 11.12.2013 [Материал]

Лживый и лицемерный Кличко во всей красе:

http://www.pravda.com.ua/news/2013/12/11/7006407/

Кличко про націоналістів: це не мої герої
Середа, 11 грудня 2013, 20:51

Лідер партії УДАР Віталій Кличко вважає, що питання знесення націоналістами пам'ятника Володимиру Леніну в Києві повинна визначити історія.

Про це політик заявив в ефірі телеканалу "Дождь".

Відповідаючи на питання про те, чому Кличко співпрацює з націоналістами з "Свободи", він пояснив, що є спільні інтереси щодо зміни влади в країні і європейської інтеграції України.

При цьому на уточнення, як він ставиться до націоналістів, Кличко сказав: "Це не мої герої".

Коментуючи питання знесення націоналістами пам'ятника Володимиру Леніну в Києві, він заявив, що "одні це сприймали з радістю, інші - з образою і гіркотою".

"Я віддав би такі питання на суд історії. Я вважаю, що історія все розставить на свої місця", - пояснив він.

Українська правда
qikread
6 Елена (qikread)   • 23:52:56, 11.12.2013 [Материал]

Дайте відповідь на моє питання. В моїх особисто повідомленнях є лайка чи особисті образи?
ЕленаБуданова
7 Елена (ЕленаБуданова)   • 23:58:41, 11.12.2013 [Материал]

Даю ответ:

qikread

Інформаційні провокації - як ефективна зброя влади бандюковичів.

Ваше название блога. Еще вопросы будут?

К сожалению ВЫ ни на один мой вопрос ответа так и не дали...
qikread
11 Елена (qikread)   • 00:06:22, 12.12.2013 [Материал]

Елена Буданова, у вас ще й зір поганий (мій нік не так пишеться), відсутність здатності сприймати інформацію -і читати текст. Назва статті не моя, це перепост авторської статті з посиланням на джерело.
Ще раз задаю питання - в особисто моїх повідомленняє є лайка і образи опонентів?
ЕленаБуданова
9 Елена (ЕленаБуданова)   • 00:00:16, 12.12.2013 [Материал]

64 nikolay nik41 (Сегодня 22:47:53)

Елена-qikread,
В своем блоге п.36 и п.38,вы представились нам врачом- психологом,работающим волонтером в кризисном центре.
В п.56 Вы уже утверждаете,что "Я-не врач".
Похоже на внутреннее противоречие.
qikread
12 Елена (qikread)   • 00:07:18, 12.12.2013 [Материал]

Психолог - не врач. Вы путаете с психотерапевтом.
А написала я, что волонтер-психолог в кризисном центре
qikread
16 Елена (qikread)   • 03:09:45, 12.12.2013 [Материал]

Елена Буданова, це про вас? /Посилання витерто/
ЕленаБуданова
17 Елена (ЕленаБуданова)   • 04:24:56, 12.12.2013 [Материал]

Да, ето про меня, и ето обычная ложь и клевета в мой адрес со стороны шизика Вадима Киплинга.
И ету ложь ВЫ, как истинная украинка, радостно подхватываете и распространяете. Вот именно поетому я не хочу жить в стране, которой могут управлять те, кого поддерживаете ВЫ, Gikread.

Для украинца нет больше радости, чем обгадить и оболгать соседа, в надежде что его самого подобное не коснется.
Так ненавистный вам всем Калгариан был единственным, кто встал открыто на мою защиту. Поетому вы так ненавидите тех, кто смелее и честнее вас.

Скажите, Елена, а вы сами верите в написанное Киплингом? Ведь вы психолог. Как же вы можете помогать людям, когда вы сами, лично распространяете и поддерживаете ложь и клевету?

А вы в курсе, что Вадим Киплинг приходил ко мне на работу к начальнику отдела внутренней безопасности и требовал моего увольнения на основании им же САМИМ созданных анкет и лживых статеек в интернете? Не в курсе? жаль.

Вы в курсе его постоянных преследований меня и сборe информации обо мне через моих подруг и даже соседей? Не в курсе?

Так почему же вы так открыто и быстро поддержали клевету? Почему все свидомые украинцы настолько похожи друг на друга своей трусостью, предательством и поддержкой лжи и клеветы?

Обьясните мне, психолог житомирский свидомый.
qikread
18 Елена (qikread)   • 07:50:02, 12.12.2013 [Материал]

А де ви побачили поширення чи хоч одне криве слово з мого боку в вашу адресу?
Якщо вас переслідують, а саме це схоже відбувається з ваших слів, то для цього є міліція, яка захищає права людей.
Якщо про вас розміщено неправдиву інформацію, яка принижує вашу честь та гідність - для цього є українські суди, листи до провайдерів з вимогою забрати інформацію, та ж міліція, зрештою, можна було б найняти хорошого програміста, який би прибрав цю"інформацію" без втручання правоохоронних органів.
Я витру це посилання, як доказ того, що особисто проти вас нічого поганого не маю, і не схильна навішувати на людей ярлики та розкидатися лайливими словами. Однак все-ж таки, я вважаю, що вам необхідна медична консультація з приводу психічного стану.
З вашої сторони чекаю вибачень за безпідставну лайку та образи в мою адресу.
Вміння визнавати свої помилки є однією з ознак психічної адекватності особистості.
RotFront
19 Roman (RotFront)   • 09:34:41, 12.12.2013 [Материал]

Калгарян, тебе ж доходчиво объяснили, что пора все свои вопросики и фантазии собрать в тряпочку и быстренько к психиатру. Зря долбишь клавиатуру и мозги форумчанам.
nik41
10 nikolay (nik41)   • 00:05:48, 12.12.2013 [Материал]

Два на одного?
Ухожу ...:))
tuna
15 norman (tuna)   • 00:51:29, 12.12.2013 [Материал]

униан - настоящая помойка.
SteamRoller
20 Михаил (SteamRoller)   • 11:05:14, 12.12.2013 [Материал]

>>довіра до влади у більшості громадян визначається аж ніяк не міфічними провокаторами, а реальністю свого життя. Так би мовити - його "покращенням вже сьогодні".

В ЛЮБОЙ стране можно найти недовольных.
Пример - заливаемая деньгами Ливия, живущая так, что украинцам и не снилось.
Но ничего, "народный протест", - и страна обрушилась в кровавую пучину гражданской войны.
Поверьте, там теперь никому не хорошо - ни правым, ни виноватым, ни бывшим руководителям, ни бывшим недовольным.
qikread
21 Елена (qikread)   • 12:00:35, 12.12.2013 [Материал]

Ви були особисто в Лівії? Це свідчення очевидця чи компіляція інфи з різних пропагандистських ресурсів?
SteamRoller
22 Михаил (SteamRoller)   • 12:23:03, 12.12.2013 [Материал]

>>Ви були особисто в Лівії?

Нет, поздравляю, вы доказали что в Ливии, Сирии, Египте, Ираке и где я ещё не был наступило Настоящее Демократическое Счастье - а видео боёв и разрушенных городов которыми забит интеренет врут. Проклятые московские пропагандисты!!!

>>Це свідчення очевидця чи компіляція інфи з різних пропагандистських ресурсів?

Да! Вы знали!
qikread
23 Елена (qikread)   • 14:29:41, 12.12.2013 [Материал]

Я уточню - ви були особисто в Лівії під час керування країною Каддаффі? Там було все так супер, як віщала потім пропаганда? Ви це бачили на власні очі?
Громадянська війна - завжди лихо, для всіх громадян. Але з усіх постів виходить, що саме ви сієте ворожнечу і підштовхуєте, провокуєте до воєнізованих дій. Тоді хто ж ви?
qikread
24 Елена (qikread)   • 14:38:51, 12.12.2013 [Материал]

ЕленаБуданова , чекаю на ваші вибачення.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо