Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » nvvetal » 2014 » Февраль » 13
nvvetal Громадська організація «Люстрація»

nvvetal


Оценка: 3.0/5 Голосов: 8

Громадська організація «Люстрація»

13.02.2014, 09:43:22 2013 3.0 5

http://www.lustration.org.ua


Оказывается довольно таки давно есть такая организация

Громадська організація «Люстрація» (далі – ГО «Люстрація») створена у 2008 році ініціативною групою українських правників. Як випливає з назви, ГО «Люстрація» за першочергову мету ставить перед собою очищення суспільства.

Сьогодні українське суспільство перебуває на перехідному етапі від пост-тоталітарного до громадянського, правового суспільства.

На жаль, впродовж 20 років української незалежності у боротьбі з економічними труднощами Держава не приділяла жодної уваги виробленню національної ідеї. Сьогодні державний службовець не знає такого поняття як національний інтерес.

Як наслідок, довіра до державної влади впала до критичного рівня, коли влада вже не є легітимною в очах громадян. В Україні спостерігаємо «дефіцит патріотизму», коли між громадянами та органами державної влади існує прірва, тобто вироблення державної політики йде без врахування національних інтересів.

Україна не зробила глибоких висновків зі свого колоніального минулого, не надала йому справедливої оцінки, не засудила злочини проти українського народу та осіб, причетних до цього. Україна, яка найбільше в світі постраждала від комуністичного режиму, досі не засудила комуністичну ідеологію на рівні з фашизмом. В Незалежній Україні до цього часу існують вулиці та пам’ятники, що возвеличують катів українського народу: організаторів Голодомору та репресій, зрадників і вождів комуністичного режиму.

Поряд з цим, подвиги героїв, що боролися за незалежність України та проти тоталітарного режиму, залишаються невідомими широкому загалу.

Очищення суспільства полягає не тільки в очищенні від комуністичної ідеології – знесення памятників, перейменування вулиць та відзначення у географічних назвах українських героїв та видатних постатей нашої історії та культури.

Очищення суспільства також полягає у висвітленні та засудженні конкретних організацій та осіб, причетних до злочинів проти українського народу. Не секрет, що сьогодні ще живі деякі організатори та виконавці масового винищення українців, замовники політичних вбивств українських діячів, терористичних операцій НКВД, МГБ, КГБ на території України. Ці особи до цього часу отримують державні пенсії, в той час як воїни УПА та репресовані комуністичним режимом залишились поза належною увагою Української держави.

Без надання оцінки минулому у нас немає майбутнього.
Сьогодні Україна має вдалий приклад проведення Люстрації країнами Східної Європи та Прибалтики, які пройшли через очищення та впевнено розвиваються як сильні, національно-демократичні держави.
Показовим є приклад Литви, де прийнято Закон, згідно з яким заборонено окупаційну комуністичну символіку на рівні з фашистською. Таким самим шляхом пішла і Грузія.

В Україні також є необхідність законодавчої заборони Комуністичної партії, пропаганди окупаційного комуністичного режиму, заборону демонструвати прапори та герби СРСР, Української РСР, а також прапори, знамена, герби, знаки, уніформи, складовими частинами яких є прапори, герби СРСР та Української РСР, та заборонити демонстрацію зображень керівників КПРС, в тому числі заборону відповідних пам’ятників, вулиць та географічних назв.

Громадянське суспільство повинно вчасно реагувати на сучасні виклики українській нації, пов’язані із цілеспрямованим деструктивним впливом іноземних держав на нашу політику та економіку. Зокрема, необхідно дати публічну оцінку політикам та державним службовцям, які своїми вчинками наносять шкоду національним інтересам України (суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці). Необхідно публічно засуджувати такі вчинки, вимагати від СБУ та Генеральної Прокуратури притягнення винних осіб до відповідальності відповідно до Кримінального кодексу України (ст. 110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», ст. 111 «Державна зрада»). Також необхідно виступати за заборону діяльності політичних партій які фінансуються іноземними державами.

Виходячи з цього, ГО «ЛЮСТРАЦІЯ» вважає своїми першочерговими завданнями:
1. Прийняття Закону України «Про люстрацію», який би передбачав:
- заборону Комуністичної партії України яка є правонаступницею Комуністичної партії Радянського союзу, що цілеспрямовано винищувала український народ з 1917 по 1991 рр. через проведення голодоморів та репресій;
- заборону пропаганди окупаційного комуністичного режиму, в усіх його проявах: заборонити демонструвати прапори та герби СРСР, Української РСР, заборонити демонстрацію зображень керівників КПРС, КП УРСР та державних діячів СРСР та УРСР, причетних до злочинів проти українського народу (Голодомору, репресій, політичних убивств тощо) в тому числі заборону відповідних пам’ятників, вулиць та географічних назв.
- оприлюднення списків агентів НКВД, МГБ, КГБ, що діяли на території України;
- встановлення обов’язкової перевірки кандидатів на посади у державній службі на предмет їх співпраці з іноземними спецслужбами;

2. Внесення змін до Кримінального Кодексу щодо посилення відповідальності за злочини проти основ національної безпеки України. ГО «Люстрація» вимагатиме звіту СБУ перед суспільством за пророблену роботу щодо притягнення до відповідальності винних за вчинення злочинів передбачених ст.110 та 111 Кримінального кодексу («Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України», та «Державна зрада»).

3. Створення та фінансування державою Програми заходів з відновлення національної пам’яті (відзначення українських національних героїв, діячів культури та мистецтв у назвах вулиць та адміністративно-територіальних одиниць, спорудження пам’ятників та пам’ятних знаків на відзначення визначних подій національно-визвольної боротьби).

4. Прийняття Закону України про захист інформаційного та мовного простору, який би передбачав створення спеціальної мовної інспекції, яка слідкувала б за дотриманням закону про мову; проведення обов’язкових мовних іспитів для державних службовців та осіб, що займають певні посади.


http://www.lustration.org.ua

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 5
zloe_zlo
1 Роберт (zloe_zlo)   • 10:20:06, 13.02.2014 [Материал]

Интересно, все члены ГО полностью святые? А то окажется как с Фарион :-)
MiroSlaVira
5 Gregory (MiroSlaVira)   • 10:54:52, 17.02.2015 [Материал]

А що з Фаріон?
wooka
2 Мухрик (wooka)   • 10:50:14, 13.02.2014 [Материал]

Хто фінансує цю дівчину?
SteamRoller
3 Михаил (SteamRoller)   • 12:02:06, 13.02.2014 [Материал]

>>Україна не зробила глибоких висновків зі свого колоніального минулого

Девочка не знает, что такое "колония", не в курсе, как дела были с настоящими колониями к примеру Британии - но мнение "космического масштаба" имеет.
Sams2
4 Александр (Sams2)   • 22:56:14, 13.02.2014 [Материал]

А кто будет люстрировать эту "Люстрацию"?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо