Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Генка » 2014 » Март » 30
Генка Куди пішли гроші 565 (допомога кримським військовим)?

Генка


Оценка: 1.9/5 Голосов: 9

Куди пішли гроші 565 (допомога кримським військовим)?

30.03.2014, 11:04:52 2862 1.9 13

Близько двох тисяч українських військових не можуть виїхати з окупованого Криму через безгрошів'я


Пропускний пункт на Херсонщині - Чонгар - і далі вітає українських військових, які цими днями залишають Кримський півострів, повідомляє кореспондент ТСН. Ззовні взагалі складається враження, що на блокпосту панує звичайна, рутинна робота прикордонників. Але насправді їм нашвидкуруч доводиться облаштовувати і обживати на новому місці повноцінний кордон. Адже між Росією та Кримом – насамперед у районі Керчі – державного кордону тепер вже фактично не існує, кажуть офіцери. 

Через блокпост у районі Перекопа із Криму виїхали напередодні близько двох десятків легкових автомобілів, а трохи згодом ще й величезна фура, завантажена побутовим крамом: це із розташування 36-ї бригади берегової оборони, яка дислокується у Перевальному, виїхали на материк 47 військовослужбовців та членів їхніх родин. Як побачили журналісти ТСН, виїхали військові із прапором військово-морського флоту, який не віддали окупантам. Рішення залишити півострів вони ухвалили, бо іншого вибору не бачили. Однак близько 40% особового складу все ж вирішили залишитися у Криму.

Військовослужбовців передислоковують до одеського гарнізону. На материк мають перевезти і два десятки танків Т-64Б, які в результаті переговорів українським військовим дозволили вивезти. Під наглядом російських вояків, які й досі соромляться попришивати собі трикольорові шеврони, наші військовослужбовці підготували техніку до перевезення, завантажили танки на траки та доправили до завантажувальної залізничної платформи. 

Натомість, самі поїхали автомобільним шляхом – на власний страх і ризик. Це не було організоване виведення. Але, це лише одна, так би мовити, позитивна сторона медалі. Правда ж у тому, що на сьогодні близько двох тисяч українських військовослужбовців, які знаходяться у Криму, не можуть залишити півострів. 

 Їм просто немає ні на чому, ні за що поїхати з Криму. Декому навіть немає за що придбати їжу. А є й такі, що вже третю добу живуть просто неба, під парканами своїх військових частин, із яких їх вигнали росіяни. 

Волонтери, які займаються допомогою нашим військовослужбовцям та їхнім сім'ям, збирають кошти, аби винайняти транспорт і вивезти людей. Але цих cум просто не вистачає водіям навіть на паливо. У Міністерстві оборони України відповідають, що нашим військовим перерахували гроші за два місяці. Але ж скористатися ними неможливо: усі емітовані на території півострова банківські картки тепер заблоковані. Гроші неможливо зняти з цих рахунків навіть на материку. У деяких частинах – особливо у Севастополі та Сімферополі – офіцери просять вивезти бодай жінок і дітей, а самі ладні чекати. Кореспондент ТСН Олександр Моторний

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 13
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 11:12:59, 30.03.2014 [Материал]

Що означає заголовок "Куди пішли гроші 565" ?
Генка
2 Геннадій Максимов (Генка)   • 11:29:16, 30.03.2014 [Материал]

Підтримай Українську армію, зателефонуй на номер 565

Акція з організації громадянами України допомоги щодо матеріально-технічного та медичного забезпечення Збройних Сил України. Передача підтримки організується шляхом створення єдиного мобільного номеру «565», зателефонувавши на який кожний бажаючий може автоматично перерахувати на підтримку Української армії 5 грн.
garold
3 Кonstantin (garold)   • 12:15:20, 30.03.2014 [Материал]

А сколько вы лично перечислили денег по номеру 565?
Генка
5 Геннадій Максимов (Генка)   • 13:12:56, 30.03.2014 [Материал]

Не багато - 15 грн. Так само з моєї сім'ї телефонували та пересилали.
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 12:17:54, 30.03.2014 [Материал]

В Криму - масштабна гуманітарна катастрофа, інспірована путлерівцями. Банківська система лежить, міжнародні платіжні системи не працюють, представників ЗСУ у Крим не пускають.

Ще раз запитую, що означає заголовок "Куди пішли гроші 565"?
Генка
6 Геннадій Максимов (Генка)   • 13:15:13, 30.03.2014 [Материал]

Не бачив ЖОДНОГО звіту за ці гроші. Скільки зібрано, куди витрачено і т. д.
Гуманітарна катастрофа сама собою зрозуміла, але:
- продукти і речі доставити можна
- пальне доставити можна
- виділити транспорт з материка на евакуацію військових також можна

Перші два пункти з власного досвіду кажу.
polesich
7 Владимир (polesich)   • 14:36:58, 30.03.2014 [Материал]

Какоето позорище, такое чувство что власти начхать до тех военных которые хотят выехать из Крыма, кстати некоторые именно из за этого там остались, даже говорили что такой чувство что военных просто бросили.. Но что бы не было денег на автобусы либо уралы это нонсенс
TarasS
8 Тарас (TarasS)   • 15:55:46, 30.03.2014 [Материал]

"Какоето позорище, такое чувство что власти начхать до тех военных которые хотят выехать из Крыма"

4. Мы предали свою армию, а армия теперь обязательно предаст нас!!!! Россияне будут в Киеве за 30 минут, а во Львове – через 2 часа!!!! У них самые быстрые в мире танки!
Если бы мы дали отпор в Крыму, нас бы боялись, но правительство нас предало! Нас, флот, армию, всё, всё, всё!!!! Я не могу, я плачу уже шестой день! И САМОЕ УЖАСНОЕ – НИЧЕГО УЖЕ НЕЛЬЗЯ ПОДЕЛАТЬ!
НАС ВСЕ ПРЕДАЛИ!!!!

http://zhzh.info/blog/2014-03-30-13595

Ідеальна катеринка працює! :)
Генка
9 Геннадій Максимов (Генка)   • 16:52:48, 30.03.2014 [Материал]

Шарманка - шарманкою, але на мої питання ні в кого немає відповіді.
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 21:39:57, 30.03.2014 [Материал]

Максимов, на твоє запитання є відповідь у процитованому тобою ж матеріалі:

"У Міністерстві оборони України відповідають, що нашим військовим перерахували гроші за два місяці. Але ж скористатися ними неможливо: усі емітовані на території півострова банківські картки тепер заблоковані. Гроші неможливо зняти з цих рахунків навіть на материку."

Тільки повний ідіот може везти зараз "налік" через застави оскаженілих псів Гобліна. Нагадати, що вони робили з киянами, у яких знаходили гроші?
Генка
11 Геннадій Максимов (Генка)   • 22:08:52, 30.03.2014 [Материал]

Гарна відмазка. Не більше того.
З власного досвіду можу сказати , що провезти пальне та їжу на півострів РЕАЛЬНО більш того, не складає жодних труднощів.
TarasS
12 Тарас (TarasS)   • 22:32:15, 30.03.2014 [Материал]

Там бедлам. Який завжди був, є і буде за умов термінової евакуації.
TarasS
13 Тарас (TarasS)   • 16:02:42, 31.03.2014 [Материал]

"Минулого тижня на Чонгарі був пограбований офіцер державного науково-випробувального центру збройних сил України в Криму.

Про це Українській правді повідомив співрозмовник в Міністерстві оборони.

"У середу-четвер офіцер на власній машині перевозив документи центру, підготовлені для людей, які збиралися служити далі в Україні, в тому числі атестати, картки", - пояснив він.

"На Чонгарі машину обшукали і без пояснень ці документи забрали. Єдине, що сказали, що це "надбання республіки", - додав співрозмовник."

Отож.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо