Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2014 » Июнь » 23
snova Геть до Москви!

snova


Оценка: 2.3/5 Голосов: 18

Геть до Москви!

23.06.2014, 03:18:57 4671 2.3 3

Російський слід в анексії Криму та підтримці терористів на Донбасі відкрився трохи під іншим кутом. Виявляється, що так званий "Стрілець" Ігор Гиркин - один з керівників терористів на Сході - добре вивчив Україну ще до окупації Криму, діючи під патронатом Російської православної церкви і небажаного кремлівського мільярдера.

За місяць до захоплення Криму, 30 січня, в Сімферополь під патронатом Російської православної церкви і патріарха Кирила з Афона привезли православну святиню - Дари Волхвів. Безпека цінної реліквії християнського світу довірили охороняти Ігорю Гиркин, який зараз керує терористами на Донбасі і відомий під псевдонімом "Стрєлков".

"Фактично Гиркин, прикриваючись цією святинею, використовував поїздку для проведення розвідувальної діяльності на території України, в Криму, і проводив зустрічі з керівником самопроголошеного уряду Аксьоновим", - розповів оперативник СБУ Володимир.

Виявилося, що Гиркин був практично постійним членом православних делегацій в Україні. Є підтвердження, що він планомірно відвідував Південні та Східні єпархії Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Фактично це можна розцінювати тепер як розвідувальну і підготовчу місію. І, судячи з усього, він був не один такий "паломник".

У січні разом з Гиркин в Криму висадився цілий десант російських політиків у складі делегації Дарів Волхвів. Серед них був російський мільярдер Костянтин Валерійович Малафєєв і депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Дмитро Саблін. Останній - один з керівників Всеросійської організації ветеранів "Бойове братство". Він відомий тим, що підтримував російські війська у Чечні, а пізніше - сирійську армію. Має нагороди ФСБ.

Також в делегації був Олег Лебедєв - теж член партії "Єдина Росія". Колишній афганець і нинішній керівник обласних організацій бойових мистецтв.

1
Мільярдер Костянтин Малофєєв

"Заслуговує уваги спілкування Стрелкова з людиною на ім'я Костянтин Валерійович. По суті, це Малофєєв. Ця бесіда з доповіддю про виконану роботу", - розповів співробітник СБУ Володимир, згадавши про аудіозапис доповіді, зробленого на Великдень, коли бойовики розстріляли українських військових.

Патріарше благословення

Склад кримської делегації Російської православної церкви не міг обійтися без благословення патріарха Кирила Гундяєва, який фактично віддав формування релігійної делегації на відкуп Федеральній службі безпеки та Головному розвідуправлінню Росії.

"Очевидно, що привіз так званих Дарів волхвів в Україну - це була така система, коли під прикриттям цієї акції перевезли терористів", - розповів священик Московського патріархату, який живе і служить на Сході України. Він приховує своє ім'я та обличчя, оскільки один з небагатьох на Луганщині, хто відстоює цілісність держави. Його сповідь на камеру шокує: Дари волхвів були не єдиною спецоперацією під прикриттям російської церкви.

У Слов'янську диверсійна група, яка і стала центром терору на Донбасі, взагалі була під опікою російської церкви.

Святі зрадники

Журналістське розслідування доводить, що частина православної церкви Московського патріархату стала важливим елементом так званої "гібридної війни" Росії проти України. Адже існує ціла мережа священиків, активно допомагають російським бойовикам на Сході.

"Це Слов'янськ, Славкурорт, це Дружківка, це Краматорськ, це офіційно. Це лідери Московського патріархату, це священики, благочинні, протоієреї. Вони не є рядовими священиками. Священнослужитель на Славкурорт, отець Віталій - є інформація, що він закликав брати в руки зброю і захищати Росію від українців. У Краматорську, Слов'янську ми можемо бачити, як священики Московського патріархату налаштовують людей проти України, проти українців ", - розповів священик.

Йдеться про реальний використання культових приміщень, церков і навіть Святогірської Лаври як баз для диверсійних груп. Служба безпеки України підтверджує такі дані, оскільки перевірила дзвінки переляканих громадян, що повідомляли про бойовиків і зброю в стінах релігійних храмів.

2
Церква в Слов'янську бойовики перетворили на укріплену базу

"Коли почалися перші бунти, то автобуси з російськими номерами зупинялися біля ОДА, виходили звідти бойовики зі зброєю, а потім ці автобуси бачили на території Святогорської Лаври. Також бачили їх у тих готелях по області, які існують при храмах", - розповів священик.

Втім, київські ієрархи переконливо відмежовуються від терористів і намагаються відстежувати подібні тенденції. "Ми зв'язалися з намісником Святогірської Лаври Арсенієм. Він спростував інформацію про наявність бойовиків і про те, що Лавра закрита", - повідомляв прес-секретар УПЦ МП Георгій Коваленко.

Командує цим парадом батьків-сепаратистів, за чутками, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон. Він безпосередньо спілкується з Кирилом Гундяєвим, минаючи Київську митрополію.

"Іларіон не виступатиме офіційно, що він проти України і за Росію. Але є дані від його оточення: коли сказали, що російські війська стоять за сто метрів від кордону України, то він сказав, що будемо зустрічати ці війська як визволителів", - розповів священик.

Іларіон вже довгий час вважається очима і руками російського патріарха Кирила в Україну. Також він був особистим другом Віктора Януковича. "У свій час він товаришував дуже добре з Януковичем, бо Янукович і сім'я фінансували, і є інформація, що і зараз фінансують, всі будівельні об'єкти, монастирі, собори. Звичайно, він буде підтримувати свого патрона. Я знаю, Іларіон був частим гостем у Кирила Московського. Кирило йому благоволить ", - зізнався священик.

За даними журналістів, до сепаратизму причетний і митрополит одеський Агафангел. Перед початком заворушень в Одесі 2 травня, за даними газети Сегодня, снайперські гвинтівки та автомати роздав парафіянам священик однієї із церков міста відразу після проповіді про святої Русі.

"Зброя, з яким сьогодні в Одесі сепаратисти розстрілюють учасників маршу за єдність України і мирних жителів, лунало вчора ввечері в одній з церков міста. Під час ранкового молебню за святу Русь нібито один із священиків роздав парафіянам автомати і снайперські гвинтівки", - написало видання 2 травня.

Судячи з усього, всередині УПЦ МП є радикальне крило, підпорядковане безпосередньо Гундяєву, і це породжує вкрай драматичні для української православної церкви процеси. Тому що патріарх Кирило не тільки не відгукнувся на прохання Київської метрополії зупинити війну, але і дозволив Кремлю використовувати в цій війні церква.

"Багато архієреїв і духовенство Московського патріархату, скажімо, не всі такі, як митрополит Іларіон Донецький (а ця людина ненавидить все українське). Є архієреї в Московському патріархаті, які за єдину Україну", - запевнив священик.

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній розпорядився не згадувати патріарха Кирила Гундяєва в проповідях. Це викликало обурення у правої руки Кирила митрополита Іларіона Алфєєва, який пообіцяв доповісти Кирилу про порушення канонів.

Читайте також: УПЦ МП вже поклала око на майно інших конфесій в Криму. Прицінюється з автоматами (+ відео)

Днями Алфєєва не пустили в Україну. І відразу ж за вказівкою того ж Алфєєва у кримській єпархії під час служби не згадують митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

І це тільки видимі ознаки майбутнього розколу. Адже московський ієрарх порушив, здається, щось більше, ніж канони церкви.

Мовчазна благословення патріарха Кирила православних стріляти один в одного - злочин перед судом Божим. А активну участь у перетворенні церкви в базу ФСБ - злочин перед судом кримінальних. Можливо, відповісти доведеться перед обома

Прикреплённые изображения:
snova Геть до Москви! snova Геть до Москви! snova Геть до Москви! snova Геть до Москви! snova Геть до Москви! snova Геть до Москви!
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Кот
1 Которович (Кот)   • 09:14:30, 23.06.2014 [Материал]

Теперь важно, какие выводы из всего этого будет делать новая Украинская власть.
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 11:52:04, 23.06.2014 [Материал]

Orthodox sovieticus vulgaris

Православец советчатый обыкновенный
Stiven30
3 Дмитрий (Stiven30)   • 09:30:50, 24.06.2014 [Материал]

А какие выводы ты вспомни 2 летней давности прикол когда приезжал метрополит или замполит в Житомир его помошник с 2-мя попами устроили ДТП вот и все выводы, когда попы на мотоциклах кур гоняли по селу бухие. ВЫВОД ПРОСТО : ЭТО САМЫЙ ОФИГЕННЫЙ БИЗНЕС НЕ ОБЛАГАЕМЫЙ НАЛОГАМИ!!!!! ;)


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо