Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Сашко » 2015 » Июнь » 7
Сашко Круїзне (1.2). Барселона.

Сашко


Оценка: 4.6/5 Голосов: 10

Круїзне (1.2). Барселона.

07.06.2015, 02:42:27 2356 4.6 9

Барселона- масштабна та сучасна, якщо в двух словах. 
Здогадувався, звичайно, що Барселона-велике місто, але чомусь не очікував такої кількості людей. 

Пасажирський порт знаходиться дещо в стороні від центру, тому треба або йти пів-години пішки, або за 2 євро на автобусі-шаттлі.

Далі знайомство з містом продовжили на двох-поверхових туристичних автобусах. Є дві незалежні фірми зі своїми автобусами, і в кожній декілька маршрутів, але неважливо, яку вибрати,тому що маршрути дублюються,  білети коштують, наскільки я пам'ятаю, приблизно 20-25 євро, всі вони "hop-on, hop-off", тобто можна виходити і заходити на будь-який зупинці і в будь-який автобус своєї фірми. І на кожному сидінні гніздо для навушників (що видаються безкоштовно, але можна "зі своїми приходити;))") і аудіо-коментарі зокрема і російською мовою. 

Як водиться, поїхали спочатку до Саграда де Фамілія. Що ж...Будівля унікальна, звичайно, але є декілька "але": вона все ще будується, невідомо коли закінчиться, і будівельні ліса і крани не додають шарму; знаходиться зразу біля дороги, купи туристів, велика черга. А зразу через дорогу невеликий парк з базарчиком, навіть блошиним ринком, де не антікваріат, а такий мотлох продають, що дивуєшся, хто його купує. 

Хоча взагалі Барселона не розчарувала. Коли автобусом (або пішки) піднімаєшся вище, то людей стає менше, але вулиці все такі ж широкі, і саме місто не те щоб потопало в зелені, але дерева вздовж вулиць всюди. 
Біля ФК "Барселона" ціле міні-містечко з магазинами, ресторанами, кафе, навіть є великий каток.

Планування сучасного міста під лінійку, і багатоповерхові житлові будинки майже всі відрізняються-якщо й схожі, то там балкони по іншому розташовані, там наверху якась архітектурна деталь. 

Місць "де поїсти", м'яко кажучи, немало, і на мій подив не бачив довгих черг. Навіть в самому центрі за 10 хвилин на затишній вулиці знайшли невеликий пристойний ресторанчик, попросили приготувати "щось ваше, місцеве"- і залишились ситим, задоволеними якістю і ціною (доволі помірною). 

Від набережної, від статуї Колумба в місто тягнеться довжелезний бульвар (Ла Рабла, як підказав друган-гугл). До речі, не ширше Старого бульвару в Житомирі, і таке ж компонування-тільки в Житомирі ще фонтани є;). Хоча набагато довший і по сторонам магазини-кафе, як вул.Йомас в Юрмалі. А на самому бульварі, може навіть кілька десятків, живих скульптур, причому є доволі оригінальні, принаймі "народу нравится". 

В підсумку, за один день Барселоне не розчарувала і не втомила, як буває з великими містами. 

Прикреплённые изображения:
Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона. Сашко Круїзне (1.2). Барселона.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
Сашко
1 Alex (Сашко)   • 08:17:14, 07.06.2015 [Материал]

Соррі за якість фоток-роблені на планшет, чогось подумав, що буде зручно і якісно, вийшов облом. Більше на планшет не фоткаю.
Arina1985
2 Арина (Arina1985)   • 12:55:20, 07.06.2015 [Материал]

Не страшно, в принципе все видно)) Спасибо за Барселону!

А вот у меня возник вопрос. Недавно смотрела "Орел и решка". Вот с золотой картой и дурак сможет везде прожить. А действительно ли реально прожить 2 дня за 100 баксов за границей? Понимаю, что курс и цены сейчас другие, чем на момент сьемок, но все же...
Сашко
3 Alex (Сашко)   • 14:10:31, 07.06.2015 [Материал]

Слышал про эту передачу, но ни разу не видел, смысл понятен. Можно, конечно.100 долл-65 фунтов, на два дня, по 37 в день. К примеру, в Лондоне наиболее крупные музеи-бесплатные. Есть такие же супермаркеты,как и везде, и если не спеша походить, то за 10 фунтов в день можно кучу еды накупить; при наличии интернета можно найти хостел фунтов за 15, наверное-уже кровать и душ будут. Проездной на все виды транспорта (метро, автобус, трамвай и городская ж.д.) фунтов 8 в день стоит. Поспал, помылся, покушал, купил проездной- и ходи, катайся, наслаждайся видами :))
Tasha27
4 КаПеЦ (Tasha27)   • 14:17:26, 07.06.2015 [Материал]

смотря где видать обычно гостиница от $100 сутни может есть и дешевле что то типа мотелей или еще хуже вот или Хостел как Сашко сказал или на лавочке в парке- вообще бесплатно))
А если у кого то жить бесплатно то можно и не 2 дня прожить))) Поесть можно не дорого можно за $10-$15 найти ресторанчик -Ешь сколько хочеш платиш у входа и ешь сколько влезит)) ( есть такие и суши бары и с разнообразным меню Бафитами их называют типа такого http://www.mandarinrestaurant.com/buffet/)Или если вообще даром то можно бесплатно поесть с бомжами или малоимущими там и первое и второе дают кофе чай интернет)) Или от Костелов есть за $1 поесть можно с малоимужищи еще и с собой что то взять) Кому как подойдет))
Проезд в транспорте $3 в одну сторону есть спец цены на выходные для семьи или группы людей из 2х взрослых и 4 детей или просто 2 взрослых за $11 весь день кататься можно А если попасть в день когда все Музеи можно посетить бесплатно обычно это на праздник До аэропорта в Торонто за $3 можно добраться туда едит общественный транспорт)))
Ukka
5 Наталья (Ukka)   • 14:50:41, 07.06.2015 [Материал]

Супер, отличная статья!
что касается викенда за сотню:на Кипре можно легко. Апарт или номер в гостинице можно за 50 евро, нормально поесть в кафе-10, проездной на день-5, в магазине купить еды на день с фруктами и водой-10. Билеты на всякие раскопки-музеи-1,5-5. А море и красивенная природа-бесплатно))
Tasha27
7 КаПеЦ (Tasha27)   • 14:56:46, 07.06.2015 [Материал]

класс)
Tasha27
6 КаПеЦ (Tasha27)   • 14:54:36, 07.06.2015 [Материал]

Сашко спасибо как всегда интересно )
Сашко
8 Alex (Сашко)   • 17:05:19, 07.06.2015 [Материал]

Какие бы минуса не приводили, но вот "freedom of movement" в странах ЕС, когда ты можешь без ограничений передвигаться, находиться, жить, работать, учиться в любой стране ЕС-а в шенгенской зоне так вообще и без таможенного и паспортного контроля- это, конечно, большой плюс, пусть даже не каждому это надо.
TarasS
9 Тарас (TarasS)   • 09:36:04, 08.06.2015 [Материал]

Саграда - абсолютно маніакальна споруда.
Скам'яніле божевілля нещасного Гауді.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо