Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » KAPJICOH » 2015 » Июнь » 23
KAPJICOH На Харківщині прокуратура засудила волонтера до 2 років ув’язнення за ухилення від мобілізації.

KAPJICOH


Оценка: 2.3/5 Голосов: 3

На Харківщині прокуратура засудила волонтера до 2 років ув’язнення за ухилення від мобілізації.

22.06.2015, 23:33:27 2341 2.3 1

Человека который помогает аэроразведке посадить за уклонение - верх идиотизма...

"На Харківщині прокуратура засудила волонтера до 2 років ув’язнення за ухилення від мобілізації.

12 Червня на сайті прокуратури з’явилось повідомлення про те, що Дзержинський районний суд Харкова визнав винним харків’янина за ст. 336 КК України (ухилення від призову за мобілізацією).

Прокурор м. Харкова Андрій Гончаренко сказав, що 33-річного чоловіка засуджено до 2 років позбавлення волі.

«Чоловіка, який перебував на військовому обліку в Дзержинському райвійськкоматі, медична комісія визнала придатним для проходження військової служби. Проте, не бажаючи проходити службу у Збройних силах України без поважних причин, військовозобов’язаний ухилився від призову і не з’явився до районного військкомісаріату», - зазначив А. Гончаренко.

Повідомлення прес-служба прокуратури Харківської області того ж дня з’явилось у більшості ЗМІ. 22 червня через соціальні мережі стало відомо, що було засуджено відомого волонтера-конструктора БПЛА.

У волонтерській групі арештованого Дмитра Явдошенка розповіли, як до нього прийшли і вручили повістку з наказом прибути до Жовтневого військкомату. З медичної комісії Дмитра відправили на обслідування до інших лікарень. Через сильну навантаженність на роботі та волонтерську діяльність довідки Дмитро збирав повільно. Згодом йому подзвонили з військкомату із проханнчм прибути. Дмитру одразу пояснили, що він придатний до військової служби без медичних довідок. Чоловік запевняв, що не може відриватись від роботи, оскільки він єдиний годувальник у сім’ї, але у військкоматі йому сказали, що тоді його справа буде передана у міліцію, а потім у прокуратуру.
Згодом оформили «пояснювальну записку», яку слідчий врахував як співпрацю слідству, і справа була передана прокурору Івану Дмитрієву.

3 Червня 2015 відбулось досудове засідання в суді Дзержинського району. 9 червня був суд, а наступного дня секретар судді Штих зачитала вирок суду, з якого виходило, що Дмитра засуджено до 2 років позбавлення волі. Із зали його відправили під конвоєм до СІЗО.

Після суду прокурор Дмитрієв підійшов до дружини засудженого і повідомив, що не чекав такого вироку, може допомогти з адвокатом і надав номер адвоката Ігоря Коваленко. Жінка подзвонила адвокату, після зустрічі він сказав, що намагатиметься щось зробили, але з авансом в 5000 грн., з яких 1000 піде в СІЗО, щоб Дмитра перевели до камери з більш пристойними умовами.

Наступного дня адвокат Коваленко зустрівся з дружиною засудженого Дмитра, Катериною, та повідомив, що йому знадобилось ще 5000 грн., також він сказав, що з середини наступного тижня буде вирішена «ціна питання» і це приблизно 3-4 тисячі доларів США.

Це прокоментував депутат харківської облради Іван Марченко: "Звернувся як депутат обласної ради до голови облдержадміністрації Ігора Райніна та прокурора Харківської області Юрія Данильченка. Те, що тупе провокативне судове рішення, зроблене іменем України, треба виправляти, тут і мови немає. Тут, крім того, треба міцно попрацювати над виправленням місця роботи і прокурора, який підтримав звинувачення, і судді, який виносив вирок.".

Відомий волонтер Роман Доник у соцмережах так прокоментував цю подію: "Я не знаю, чому Дмитро не звернувся до нас, я не знаю, чому все так відбулось, але можу сказати одне – Дмитро від армії не ухилявся, з його знанням та вмінням мінімум 5 підрозділів були б щасливі отримати такого спеціаліста, як він, що вміють не тільки оперувати БПЛА, а й збирати від нього крила, ремонтувати, програмувати, Дмитру б не довелось навіть їхати з Харкова. Це відверто схоже на якусь «мутку», можливо прокурорську в долі з воєнкомом."

https://vk.com/hromadske_kh?w=wall-89729035_482

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
HOOLIGAN
1 HOOLIGAN (HOOLIGAN)   • 10:33:26, 23.06.2015 [Материал]

пркртр-пдрс


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо