Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » nvvetal » 2015 » Октябрь » 3
nvvetal Чо там в ПМР? :)

nvvetal


Оценка: 3.9/5 Голосов: 7

Чо там в ПМР? :)

03.10.2015, 17:17:31 2619 3.9 25

http://novostipmr.com/ru/news/15-10-02/pridnestrove-prizvalo-moldovu-nalozhit-moratoriy-na-reshenie-o
 

ПРИДНЕСТРОВЬЕ ПРИЗВАЛО МОЛДОВУ НАЛОЖИТЬ МОРАТОРИЙ НА РЕШЕНИЕ О ЗАПРЕТЕ НА ПЕРЕСЕЧЕНИЕ ГРАНИЦЫ АВТОМОБИЛЕЙ С РЕГИСТРАЦИЕЙ ПМР

Мораторий предлагают ввести на период ведения переговоров по урегулированию данной проблематики
 

Се­год­ня в офисе Мис­сии ОБСЕ в го­ро­де Бен­де­ры со­сто­я­лось за­се­да­ние экс­перт­ных(ра­бо­чих) групп по во­про­сам раз­ви­тия транс­пор­та и до­рож­но­го хо­зяй­ства, со­об­ща­ет пресс-служ­ба МИД ПМР.

В ходе встре­чи был де­таль­но об­суж­ден во­прос, свя­зан­ный с вве­ден­ным Рес­пуб­ли­кой Мол­до­ва за­пре­том на пе­ре­се­че­ние мол­до-укра­ин­ской гра­ни­цы за­ре­ги­стри­ро­ван­но­го в При­дне­стро­вье ав­то­транс­пор­та. При­дне­стров­ская сто­ро­на при­зва­ла мол­дав­ских кол­лег на­ло­жить мо­ра­то­рий на ис­пол­не­ние ука­зан­но­го за­пре­та на пе­ри­од ве­де­ния пе­ре­го­во­ров по уре­гу­ли­ро­ва­нию дан­ной про­бле­ма­ти­ки.

Мол­дав­ская сто­ро­на взяла на себя обя­за­тель­ство в бли­жай­шее время до­ло­жить вы­ше­сто­я­ще­му ру­ко­вод­ству о пред­ло­же­нии При­дне­стро­вья и про­ин­фор­ми­ро­вать при­дне­стров­скую сто­ро­ну о го­тов­но­сти сле­до­вать пред­ло­жен­но­му пути.

Также в ходе встре­чи по ини­ци­а­ти­ве мол­дав­ской сто­ро­ны был за­тро­нут во­прос, свя­зан­ный с пе­ре­дви­же­ни­ем по тер­ри­то­рии При­дне­стро­вья транс­порт­ных средств, за­ре­ги­стри­ро­ван­ных в ино­стран­ных го­су­дар­ствах, с ис­поль­зо­ва­ни­ем меж­ду­на­род­но­го по­ли­са стра­хо­ва­ния «Зе­ле­ная карта».
 

В 2016 ГОДУ ВВП ПРИДНЕСТРОВЬЯ МОЖЕТ СОКРАТИТЬСЯ НА 10-15%

Рисками для приднестровской экономики остаются отмена автономных торговых преференций со стороны Евросоюза и сохранение действующей налоговой системы
  
1 / 3

Пра­ви­тель­ство При­дне­стро­вья утвер­ди­ло в ходе оче­ред­но­го за­се­да­ния Про­гноз со­ци­аль­но-эко­но­ми­че­ско­го раз­ви­тия рес­пуб­ли­ки на 2016 год. В до­ку­мен­те от­ме­че­но,что объем ре­аль­но­го ВВП в сле­ду­ю­щем году может при­рас­ти на 0,4% к уров­ню те­ку­ще­го года, если со­хра­нят­ся дей­ству­ю­щие пра­ви­ла внеш­не­эко­но­ми­че­ской де­я­тель­но­сти для при­дне­стров­ских экс­пор­те­ров и про­изой­дет ре­фор­ма на­ло­го­вой си­сте­мы. В про­тив­ном слу­чае со­кра­ще­ние ВВП может до­стиг­нуть 10−15%.

«При под­го­тов­ке про­гно­за учи­ты­ва­лось то, что си­сте­ма на­ло­го­во­го ре­гу­ли­ро­ва­ния не от­ве­ча­ет си­ту­а­ции в эко­но­ми­ке. Дей­ству­ю­щая на­ло­го­вая си­сте­ма вы­год­на им­пор­те­рам, но не сти­му­ли­ру­ет уве­ли­че­ние экс­порт­ных по­ста­вок», — за­яви­ла зам­ми­ни­стра эко­но­ми­че­ско­го раз­ви­тия Инна Лин­ник.

По её сло­вам, важ­ным фак­то­ром сни­же­ния де­ло­вой ак­тив­но­сти пред­при­я­тий, экс­пор­ти­ру­ю­щих про­дук­цию на рынки Ев­ро­со­ю­за, яв­ля­ет­ся воз­мож­ное пре­кра­ще­ние дей­ствия ре­жи­ма ав­то­ном­ных тор­го­вых пре­фе­рен­ций (АТП) с 1 ян­ва­ря 2016 года.

«Это при­ве­дет к сни­же­нию кон­ку­рен­то­спо­соб­но­сти наших то­ва­ров, а также со­здаст риски для предъ­яв­ле­ния мол­дав­ской сто­ро­ной од­но­сто­рон­них тре­бо­ва­ний по та­мо­жен­но­му оформ­ле­нию», — до­ба­ви­ла за­мгла­вы Минэко­но­мраз­ви­тия.

В слу­чае ре­а­ли­за­ции нега­тив­но­го про­гно­за сни­же­ние объ­е­ма про­мыш­лен­но­го про­из­вод­ства в 2016 году может до­стиг­нуть 25−35%, экс­порт со­кра­тит­ся на ана­ло­гич­ный про­цент. В свою оче­редь со­хра­не­ние ре­жи­ма АТП и пе­ре­ход на клас­си­че­скую на­ло­го­вую си­сте­му могут обес­пе­чить рост ин­ду­стри­аль­но­го сек­то­ра эко­но­ми­ки на 5%, по­ла­га­ют в Минэко­но­мраз­ви­тия. «В боль­шей сте­пе­ни дан­ный при­рост будет свя­зан с ди­на­ми­кой ра­бо­ты пред­при­я­тий элек­тро­энер­ге­ти­ки и чер­ной ме­тал­лур­гии», — по­яс­ни­ла Инна Лин­ник.

Уро­вень ин­фля­ции, опре­де­лен­ный в про­гно­зе со­ци­аль­но-эко­но­ми­че­ско­го раз­ви­тия на 2016 год, со­став­ля­ет 2%. Низ­кий ин­фля­ци­он­ный по­ка­за­тель, по мне­нию ав­то­ров про­гно­за, воз­мо­жен ввиду со­хра­не­ния в 2016 году та­ри­фов на ком­му­наль­ные и го­су­дар­ствен­ные услу­ги, а также цен на со­ци­аль­но зна­чи­мые то­ва­ры на уровне те­ку­ще­го года. В ос­но­ву рас­че­та ин­фля­ци­он­ных по­ка­за­те­лей также вклю­че­ны меры ан­ти­мо­но­поль­но­го ре­гу­ли­ро­ва­ния и раз­ви­тия кон­ку­рен­ции, раз­ра­бо­тан­ные Пра­ви­тель­ством (со­от­вет­ству­ю­щий пакет за­ко­но­про­ек­тов на­хо­дит­ся на рас­смот­ре­нии Вер­хов­но­го Со­ве­та).

По про­гно­зам Ми­ни­стер­ства эко­но­ми­че­ско­го раз­ви­тия, уже в 2015 году со­кра­ще­ние ВВП рес­пуб­ли­ки со­ста­вит 3,8%, объем про­мыш­лен­но­го про­из­вод­ства сни­зит­ся на 12,4%, а роз­нич­ный то­ва­ро­обо­рот со­кра­тит­ся на 13%.

Как поды­то­жи­ла Инна Лин­ник, в слу­чае ре­а­ли­за­ции нега­тив­но­го сце­на­рия со­ци­аль­но-эко­но­ми­че­ско­го про­гно­за на 2016 год «со­кра­ще­ние мак­ро­эко­но­ми­че­ских по­ка­за­те­лей будет на­пря­мую вли­ять на со­сто­я­ние до­ход­ной части бюд­же­та и не поз­во­лит в пол­ном объ­е­ме вы­пол­нить го­су­дар­ствен­ные функ­ции».

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 25
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 19:25:43, 03.10.2015 [Материал]

Очередная роССийская клоака.
TarasS
2 Тарас (TarasS)   • 10:25:49, 04.10.2015 [Материал]

ПиМиРанія.
SlavaNibiru
3 Слава Нибиру (SlavaNibiru)   • 11:42:21, 04.10.2015 [Материал]

ПМР будет Румынией!
Censor
9 Censor (Censor)   • 09:41:17, 06.10.2015 [Материал]

ПМР - територія компактного проживання українців.
Жоден "націоналіст", з тих, що тут пасуться, про це не згадує.
Чому?
TarasS
11 Тарас (TarasS)   • 11:39:47, 06.10.2015 [Материал]

Тому що там переважно не українці, а совкове хохлобидло. Україна потрібна бидлу лише як донор паспортів для пересування по світу.

А в Кишиневі є школа з українською мовою викладання. Був, бачив. Там вчаться діти справжніх українців, громадян Молдови. Отож.
Censor
13 Censor (Censor)   • 12:42:17, 06.10.2015 [Материал]

Якщо вже копати, то в ПМР таких шкіл далеко не одна, як і офіційний статус української мови у діловодстві.

Але це все дрібниці для тих, кому навкруги всі якісь не такі, як треба. Називати українців, які б погляди вони не мали, "хохлобидлом" - це такі метаморфози сучасного "націоналізму", коли на націю наплювати насправді.
TarasS
18 Тарас (TarasS)   • 09:29:40, 15.10.2015 [Материал]

"як і офіційний статус української мови у діловодстві."

Нема там ніякої української мови в діловодстві. І молдавської так само нема. В містах Пимиранії переважають етнічні росіяни, яких організовано везли туди після війни. Українці і молдавани живуть переважно в селах. Типова кацапська колонія.

Розкажи ще про "офіційну" українську мову на окупованих територіях Криму і Донбасу.

"Називати українців, які б погляди вони не мали, "хохлобидлом"

Якщо погляди українця виражаються в паплюженні і зраді Батьківщини, в нападах на українських солдатів, в виправдовуванні Путіна та його банд - то це паскудне хохлобидло. Ти теж таке?
Censor
19 Censor (Censor)   • 09:31:27, 15.10.2015 [Материал]

Ну цю пісню ми слухали і про Крим. і про Донбас. Всі, хто не подобаються - завезені ватніки. І тільки Тарасик - гоноровий українець!:)))))
TarasS
20 Тарас (TarasS)   • 09:45:11, 15.10.2015 [Материал]

Звичайно, я гоноровий українець. Серед моїх предків бул шляхта, козаки, українські селяни і чеські міщани.

Заздріть, хохлодистрофіки! :)

"Ну цю пісню ми слухали і про Крим. і про Донбас."

То заспівай мені про те, як квітне українська мова в Криму і на окупованій частині Донбасу. Слухаю уважно.
Censor
21 Censor (Censor)   • 09:55:38, 15.10.2015 [Материал]

Ну звісно ж. Пан шляхтич, як я і гадав, "небидло" та "нє сєрая маса". Ну, правда тіки в своїй уяві;)

У Криму української мови немає. Її менше, аніж азербайджанської. Це факт. Але чому цей факт має місце? Тому що пусті балачки з 91 року, разом з психозом закомплексованих "націоналістів" зробили мові там ведмежу послугу. Статус статусом, але 25% насеоення криму - українці, більшість яких соромиться бути українцем або ж соромиться України, як своєї національної держави. Це такий в нас "здобуток" незалежності: 25 років прожитих даремно.
TarasS
22 Тарас (TarasS)   • 11:45:57, 15.10.2015 [Материал]

"У Криму української мови немає."

Йолопе, в Криму є українська мова і є українці-патріоти. До приходу окупантів там були українські школи і українські класи. Тепер українську освіту ліквідували, а українська мова розцінюється кацапською ордою як ворожа.

Мекни ще шо-небудь розумне.
Censor
24 Censor (Censor)   • 11:59:12, 15.10.2015 [Материал]

Українці-націоналісти-скінхеди є. Є дуже невеличка кількість нормальних українських патріотів.
Але української мови немає. Набагато частіше можна почути азербайджанську. наприклад. І культурна община набагато ефективніше української діє.
Українські класи і українські школи є там і зараз. Проте їх трохи менше, аніж було. З іншого боку, там у 2014 році було велике невдоволення населення тим, що їх не позакривали зовсім і повністю. Це такий "чудовий" результат тупості в управлінні Кримом останні 25 років, опорою на примус та репресивний апарат, відсутність пропаганди нормальної (!!!) сучасної (!!!) української культури.

Що ж до ворожості до української мови - дурня, яку ще хавають деякі недалекі громадяни типу тебе. Ворожість до мови є у деяких громадян, але їх дуже-дуже мало. Ворожість масова є виключно до сучасного політичного режиму України, а не до українців чи до української мови. Просто там українська мова рідше зустрічається, аніж у краснодарському краї. Такий от парадокс. Не плутай політику з національною боротьбою і розвитком - так роблять тупі та дуже примітивні хом'ячки.

Врешті, немає жодних проблем поїхати туди і пересвідчитись в моїх словах. А можна, як робиш ти, назвати всіх ватою і забути про них. власне, і офіційна політика України зараз саме така.
ktotam
4 ktotam (ktotam)   • 13:26:48, 04.10.2015 [Материал]

Тут кстати совместно с молдаванами неплохо бы перекрыть границы в обе стороны. Вот было бы веселье.
nvvetal
6 Ololo (nvvetal)   • 18:35:45, 04.10.2015 [Материал]

это и происходит
Cobalt
5 Cobalt (Cobalt)   • 18:31:22, 04.10.2015 [Материал]

А там и так не скучно. Остались они в 80-х. )))
Юрко
7 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:17:52, 04.10.2015 [Материал]

Як. до речі, і Крим. Все, де є вата, залишається у 80-х.
Censor
8 Censor (Censor)   • 09:40:06, 06.10.2015 [Материал]

Це пише людина з Житомира, який вже "шагнул в свєтлоє будущєє"!:)))))))
Шо ПМР - фігня, шо Житомир - така ж фігня. Нагадує, коли дві жаби квакають, у кого краще болото. У Криму хоч море є - вже легше.
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 11:38:53, 06.10.2015 [Материал]

"У Криму хоч море є - вже легше."

Сподіваюсь, ти вже там і отримуєш високу пенсію від Путіна.
Censor
12 Censor (Censor)   • 12:37:53, 06.10.2015 [Материал]

З чого б це? Я ось дивлюсь у вікно на "європейський" Житомир і "європейців", які вважають себе кращими за таких же голодранців, як і в ПМР, криму тощо.
RapidDuck
16 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 12:31:01, 13.10.2015 [Материал]

Реально краще.
Censor
17 Censor (Censor)   • 08:10:15, 15.10.2015 [Материал]

Взагалі різниці немає.
Ви, шановний, не з секти якоїсь часом?
Шо то фігня, шо то фігня. Шкода, але так воно і є.
TarasS
23 Тарас (TarasS)   • 11:50:00, 15.10.2015 [Материал]

"Я ось дивлюсь у вікно на "європейський" Житомир і "європейців"

Не подобається Житомир і житомиряни? То вали накуй звідси, кривенька качечко з інкубатора ім. Медведчука.
Censor
25 Censor (Censor)   • 12:09:27, 15.10.2015 [Материал]

Уяви - нікому не подобається;)
Люди масово виїзжають звідси - хіба це недостатній критерій?
Ти можеш скільки завгодно співати будь яких пісень, але це така сама помийна яма, як і ПМР. Напевно, не краще і не гірше. Що люди кажуть у розмовах один з одним? Щось хороше кажуть? Не кажуть. Це може перевірити кожен читач по своєму оточенню.
Відстале вимираюче деградуюче місто - ось що таке Житомир зараз. Не подобається? Зроби щось добре для нього, зроби його кращим. Але ти ж не зможеш - ти ж "еліта";)

Шо таке "інкубатор Медведчука"?
Юрко
14 Юрій Градовський (Юрко)   • 22:29:07, 06.10.2015 [Материал]

Був в Криму 2013-го. Перед тим - 1993-го. Нічого си не змінило.
Censor
15 Censor (Censor)   • 08:12:48, 07.10.2015 [Материал]

Загалом то так. Як нічого си не змінило і в Житомирі.
Нажаль.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо