Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2015 » Ноябрь » 9
Юрко Крайовєди, ч.9, махновська

Юрко


Оценка: 2.7/5 Голосов: 11

Крайовєди, ч.9, махновська

09.11.2015, 15:16:59 3036 2.7 0

«Мы выходим на рассвете
Над Сахарой дует ветер
поднимая наши песни до небес.
Только пыль стоит над нами
с нами Богъ и с нами знамя
и тяжелый карабин наперевес»
/Нібито махновська пісня/
 
«Так точно!» – сказали крайовєди. Сам Нестор Іванович став викладачем тактики в Академії Генштабу Франції, тактики бою на джипах-тачанках, що воювали в Африці, в складі Іноземного Легіону. А знамениттий гітарист «Тачек» з Житомира навчив «ватну» группу «Любе!» викрикувати слоган: «Батька Махно! На дварє тємно», який описував всі три серії «Нєуловімих мстітєлєй», де навіть циганські діти боролися з хуліганами-махновцями, використовуючи акробатику і гімнастику з джигітовкою. Крайовєди нагадують нам, що Вікіпедія точно вказує на те, що головний герой «Красніх дьяволят» так увійшов в роль ще в 20-і рр. минулого століття (тобто ХХ-го), що відсидів термін ув’язнення за справжнісінькі кражі та розбійні пограбування. «Вірю-не-вірю» по Станіславському.

Нам відомо, що Нестор Іванович Махно спочив у Франції, урна з його прахом знаходиться в колумбарії паризького цвинтаря Пер-Лашез, догляд за яким оплачено Міжнародним Інтернаціоналом Анархістів.

Відносно пісні російською мовою можна зауважити декілька речей.

Перше – гроші, що друкувалися «Гуляй-полем» з портретом в «три четверті» Нестора Махно, заповнено українською мовою. Графічно це українські літери.

Друге – стяг, що охороняють два бійці Української Народної Революційної Армії, якою командував легендарний полководець Нестор Махно має напис «Смерть всім, хто на пИришкоді добутья вільності трудовому люду» і «Голова Адама», тобто «Череп з кістками». Для любителів конкура, паркура і просто крайовєдів, - слова «пИришкода», «добутья», «вільності» писано «не по-французьки». Для тих, хто не знає фінської, китайської, російської – «люду» складено українською.

Третє – «переднє слово» першого з трьох томів «Споминів» Махно прямо вказує «На жаль, мої книги виходять не рідною українською мовою, а російськими мовами, так як паризька типографія, хоч і має апостроф «’» для слів «д’Артаньян», «д’Шаріак», але не має «ї» і «N». Саме тієї староукраїнської «N», що носить полк «Азов», що писав Нарбут, що вживалися в цілому ряді заголовків газет і часописів 1918 року.

Також зауважимо, що добровольці останньої, четвертої російсько-української війни «до сєпарів, в глибоку розвідку, на диверсію, на діло» ходять «набивши» на своєму тілі, на своїй шкірі саме оце «N», як «чорне сонце», «тризуб», або «сваргу», або й взагалі цілу фразу – «Здобудеш українську державу, або згинеш у боротьбі за неї!».
В полон такі не здаються, так як «Православниє казакі Всєвєлікого Войска Данского», або військові злочинці з «Русскай праваславнай арміі» обов’язково здеруть з живого шкіру і закопають теж живим.

Але «носіїв» «звьйозд на плечах/полінах», «Распятіє на груді», «Купала на спінє», «Оскал тігра на дельтє» надзвичайно оберігаються від утилізації.
Так, що знав добре Нестор Іванович, про що й виписував з гіркотою в «Передмові» першого тома.

Більшовики нагородили його «Червоним прапором», і багато крайовєдів сумніваються у кого №1 «у Махно чи Блюхера?». Але кого вони лише не нагороджували? Зробили в СРСР двадцять орденів «Пабєди», перемоги тобто – платина, золото, діаманти ювелірною вартістю $5 млн., а антикварної ніхто не знає, не продавалось.
Нагородили ним англійського короля Георга IV за допомогу ленд-лізом, за те, що англійські командос були в Бєлорусі і румунського короля Міхая, за зраду союзника – Німеччини.

По три таких ордени взяли собі Сталін, Жуков, Василєвський, а останній взяв собі маршал Брежнєв за книгу про морський десант «Малая зємля», де описується, як за порадою до політрука полковника Брежнєва приходив полководець Жуков, прямо на Малу Землю. /Ніде так не брешуть, як на війні і полюванні/.
Першим із ворогів радянської влади реабілітували Махно, простивши навіть вбивство Пархоменко, але як?

По перше – за Перекоп (?!)

Хто той Перекоп лишень не проходив?
  • І Болбочан!
  • І німці!
  • І Врангель!
  • І намісник Криму Дмітрій Ульянов, брат Лєніна, тим місцем тікав разом із своїм коханням – Фанні Каплан з Новограда-Волинського.
По-друге – червоний граф Алєксєй Толстой написав «Хождєніє по мукам», де зобразив Махно чомусь велосипедистом, приреченим долею допомагати армії червоного маршала Фрунзе.

По-третє – зняли кінофільм, «Пархоменко», де алкоголік з тальянкою співає «Любо братці, любо» і викрикує угро-фінською «Анархія – мать порядка», ну чисто поет Єсєнін Сірожа.

Ще цей образ видніється в фільмі «Салют Марія!» велику і важку роботу над мозком слухача робив улюбленець Йосипа – Льоня Утьосов піснею про махновця, що «вєсь в бінту адєтий і водкой падатрєтий, з вінтовкою в рукє». Не вірите, послухайте Аркадія Сєвєрного повну версію «С одесского кичмана, бежали два уркана».

Крайовєдам, любителям б’юстав Пархоменко легко заперечити. Махно був дипломат, це рраз! Він заключав і виконував безліч тимчасових договорів.

Коли Філіп Кузьміч Миронов створив стратегічну кавалерію, або Першу Кінну армію – Сталін, Пархоменко, Будьонний, Ворошилов узурпували в ній владу.
Махно ж зумів в них на зерно виміняти зброю та набої. Під Любаром від «петлюрівців» отримав патрони на боротьбу з російським «білим рухом».

Два – він був особисто хоробрий. Одягнувши офіцерські однострої з раменами-погонами, удвох з Лепетченко, по-македонськи, розстріляли штаб знаменитої Симферопольської дивізії з офіцерів.

Вставивши палець під курок пістолета Григор’єва, вільною рукою застрелив його, створивши приклад для вестернів.

Три – це воєначальник і полководець. У Будьонного 300 кулеметів, а у Махно – більше 1000. У нього металеві, «вічні» візки німецьких колоністів, знамениті кулеметні тачанки, мобільні скорострільні точки.

Антанта устаткувала Симферопольську дивізію – марками – танками, гарматами, бронепотягами. Її розсічено, розділено надвоє під Уманню і розігнано. А останнє – дисципліна, порядок, ніякої пиятики і грабунків, справедливий трибунал. Князь Кропоткін, теоретик анархії, відмовився від пенсії більшовиків тому, що отримував від Махно, як «професійний революціонер».

Автор «Взаємодопомоги як фактора виживання серед людей і тварин» допоміг Нестору Махно і Феодосію Щусю налаштувати таку державу, федералізацію за яку мужньо билися українські селяни і міщани, німецькі колоністи, греки та євреї. «Є пожиттєві земельні сертифікати – є армія!». Ідея держави відмінна і від холодноярців, і від петлюрівців, і від січових стрільців, але на те і є анархія – федералізація в середині України, але не з Росією.

Взнавши, що аристократ диктатор Гетьман прагне до федералізації з Росією, Білоруссю, Областю Війська Донського, Кавказом, спалахнули повстання Махна і Петлюри.

Вояки-добровольці в 1919 році називалися просто «Гайдамаки», воювали вони «кошами». «Біла гвардія» – це був легіон, з росіян, який Гетьман хотів послати проти російських більшовиків. Але була і армія – усуси, сіро-, синьо-жупани – і дивізії, сердюки, гетьманська Варта (С5). Вся армія після недовгого бою під Мотовилівкою перейшла на бік добровольців, або гайдамаків і пішла на Київ де Гетьмана вирішили обороняти проросійські офіцери і юнкери. Що з того вийшло? Нам відомо з «Білої Гвардії» М.А. Булгакова та двох фільмів про це. Булгаков – росіянин, але точний. Ларіосик втік, юнкерам, пійманим зі зброєю, ріжуть лінії рамен, погон. Щоб перевірити шрами, якщо ще раз попадуться. Але на перший раз, великодушно – «Живи!», але «З погонами». Гетьман кинув «Білу гвардію» і втік до Німеччини. Ну зовсім, як зараз добровольці, проросійський «Беркут» і цілий уряд Четвертого президента «в екзині».

Нестор Махно ж не визнав «комунізмом» ідею «Дитактури пролєтаріата» і «Міжнародного комуністичного руху».

Хвороби доконували його в Парижі, де він працював чоботарем, ремонтував взуття. Саме там, його розшукали анархісти республіканської Барселони, що боролись проти Франко і попросили взяти командування на себе. Здоров’я не дозволило Махно це зробити. Але скільки зміг, стільки і допоміг порадами по організації анархістського тилу і фронту. Як відомо, СРСР допомагав республіканській Іспанії «Но пасаран!» – інтернаціоналістами, інтербригадами, літаками, танками, артилерією, простою зброєю. Хто не вірить, нехай подивиться кіно «Парєнь с нашого горада», або нехай продекламує вірш Міхаіла Свєтлова «Грєнада мая». Потрібно було, якось пояснити злиденне існування кавалера першого ордена «Червоного прапора», та й ще за кордоном. Своїм воїнам-інтернаціоналістам показали вищеперераховані фільми. А для іспанців видумали пояснення, що тачанки Махно під російською піснею воюють в складі Іноземного легіону в Африці. Сам Нестор Іванович в ситості і комфорті викладає тактику слухачам французької Академії Генерального штабу. Скласти цю дурницю було не важко, так як Французьким Іноземним Легіоном, в той час командував Зіновій Пєшков, рідний брат Янкеля Свердлова, Хрещеним батьком якого був Максім Горькій (Алєксєй Пєшков), майбутній маршал Франції.

Всі знають, що Росія – це Голандський проект, і що прапор Російської Імперії – Голандський навпаки. Голандців і північних німців з Кьонігзбергу цікавив торговий шлях на Іран.

На Волзі, біля Астрахані, голандці і німці благодійники побудували корабель «Арьол» для віськового контролю за Каспійським морем.

Прокопович, Голобородько, Розумовський створили адміністративну систему імперії. Але це знають всі. Бо це Росія. З двоголовим орлом князя Узбека, який показує, що частина татар стала мусульманами, а частина – православними, хоч тіло одне.

Чи Англія, що не маючи своєї території в 1 млрд. Індії вирощувала мак, а опіум продавала в 1,5 млрд. з населенням – Китай.

Полковник Муамар Каддафі був зрозумілим європейському світу. Він очолив бедуїнську державу на 42 роки. Він назвав її лівійська Джамахардія.

Полковник Муамар Каддафі залишив світові «Зелену книгу» і «Білу книгу», де він пояснив, як йому вдалося об’єднати 119 племен бедуїнів, номадів, що вважали море не своїм, а грецьким і зупиняли верблюдів і ставили кібітки за 20 км від нього.

Найцікавіше, що в «передньому слові» до цих книг він вказує, що взірцем для організації Джамахардії є Українська держава Нестора Махно з  центром в Гуляй-полі, а ідеологічною основою процвітання 119 племен бедуїнів, об’єднання  в один народ, стало вчення анархіста Кропоткіна, про взаємодопомогу серед людей і тварин.

В рок-опері «Ісус Христос - суперзірка» більш симпатичний Іуда, тому що він дорікає Ісусу – ти маючи силу і популярність не можеш і не хочеш вигнати іноземних зайд з Батьківщини. Чому? Цю ідею, цю рок-оперу взяли на озброєння естонські націоналісти в 1991 р.

Як сказав Джон Леннон «Світ не чорно-білий, де є лише «чорне і біле», або «сіре і біле», а – кольоровий». Ми всі такі різні! Якими сертифікатами нас об’єднати?! Як Нестор Іванович Махно.
 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо