Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2016 » Май » 10
Hoakina Яшма - багата палітра, унікальні властивості.

Hoakina


Оценка: 3.5/5 Голосов: 11

Яшма - багата палітра, унікальні властивості.

10.05.2016, 09:10:29 2670 3.5 2

Яшма належить до каменів, на яких природа вповні розкрила свій живописний потенціал. Мабуть, нема більше такого мінералу, який би мав стільки варіантів кольорів, про що свідчить і його назва, яка означає з грецької "яскравий", "строкатий". Яшма буває жовта, червона, зелена, коричнева, чорна, сіра і все ці відтінки можуть компонуватись в  одному камені. Найкрасивіша яшма називається ландшафтна чи пейзажна. Камінь тоді схожий на мініатюрні картини природи, в яких можна побачити ліси, озера, дерева, кущі і навіть квіти. Здавна яшму активно використовували в декоративному мистецтві і створювали з неї предмети побуту, прикраси, елементи одягу. З пейзажної яшми робили картини.

Яшма завжди була каменем-оберегом. Її властивості залежали від кольору, але в більшості випадків яшма позитивно впливає на судинну систему людини, а також може захистити подорожнього. бо це камінь мандрівників. Для захисту будинку вироби з яшми також дуже часто використовувались.

Підробляють яшму вкрай рідко, бо вона надто оригінальна. Потрібно просто пересвідчитись, що це натуральний камінь, а не скло чи пластик. Головна відмінність натурального каменю - він холодний і коли його береш в руку, то залишається холодним досить довго. Пластик і скло нагріваються зразу.
Я часто використовую яшму для свої прикрас. Це і сколи каменю, і огранені бусини. На останньому фото браслет-шамбала, який має дуже сильну енергетику завдяки поєднанню спеціального плетіння і натурального каменю. До речі,  в браслеті використана якраз пейзажна яшма діаметром в 1 см.
Купити вироби можна тут http://oberegy.org.ua/

Прикреплённые изображения:
Hoakina Яшма - багата палітра, унікальні властивості. Hoakina Яшма - багата палітра, унікальні властивості.
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Arina1985
1 Арина (Arina1985)   • 17:01:47, 10.05.2016 [Материал]

красиво смотрится красная яшма с черными вкраплениями. Или бордовая.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 19:17:48, 10.05.2016 [Материал]

На 1. Так!


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо