Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Июль » 18
antikorZt Житомирянам пропонують паркуватись в повітрі?

antikorZt


Оценка: 3.2/5 Голосов: 11

Житомирянам пропонують паркуватись в повітрі?

18.07.2016, 11:31:28 2368 3.2 8

«Житомир для людей, а не для машин». Заммэра Ткачук запретил водителям парковаться в центре города

 

Житомирянам пропонують паркуватись в повітрі?

З настанням літньої пори на житомирян очікував подарунок від влади: заборона паркувати автомобілі на центральних вулицях міста. Як гриби після дощу на вулиці Київській, Великій Бердичівській, Хлібній та інших з’явилися дорожні знаки «зупинка заборонена». Про громаду в час розставляння знаків ніхто не думав, бо про альтернативні місця для авто житомирян та гостей міста ніхто не попіклувався.

Обурені жителі міста звернулися до нас з проханням з’ясувати, хто вирішує де ставити дорожній знак, а де ні. 
Отож розповімо як це відбувається. У Житомирській міській раді при виконавчому комітеті є комісія з безпеки дорожнього руху. Головою комісії є заступник міського голови з питань транспорту (зараз це Дмитро Ткачук), працівники деяких управлінь, представник КП «Міськсвітло», «Інспекції з благоустрою», з КП «ЖТТУ» та приватних перевізників, а також представники управління Укртрансбезпеки та патрульної поліції. За результатами роботи комісія рекомендує встановити певний дорожній знак або ж прибрати. До речі, будь-хто може звернутися з проханням встановити, наприклад, «лежачого поліцейського» або дорожній знак «Зупинка на вимогу». Таке звернення необхідно аргументувати.

Після рекомендацій цієї комісії у Житомирі ставлять дорожні знаки. Проте згідно ДСТУ 4100:2014 «Дорожні знаки» пункт 10.1.2. Установлення чи демонтаж дорожніх знаків має погоджуватися з Міністерством внутрішніх справ України. Управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради та заступник міського голови Дмитро Ткачук, у відповідь на наш інформаційний запит стосовно таких погоджень, повідомили нас, що управління не є розпорядником даної інформації. Тобто, можна зробити висновок, що таких документів просто немає і цим ніхто не займався, тому знаки на вулицях стоять без законних підстав.

До слова, поряд з таким собі самовільним встановленням, не всі знаки відповідають рекомендаціям міської комісії з безпеки дорожнього руху. Наприклад, на вулиці Хлібній, де зазвичай стояли автомобілі людей, які йшли на ринок за продуктами, стоїть знак 3.34 «Зупинка заборонена», хоча у рекомендації вказано встановити знак 3.35 «Стоянка заборонена». Помилка чи той, хто був ініціатором навіть не знає, різницю між знаками заборони стоянки та зупинки. Згідно останнього, заборонена лише стоянка, а не зупинка, хоча патрулі національної поліції не дозволяють людям навіть зупинятися на вулиці Хлібній.

Ось так і виходить: безвідповідальне ставлення та жага до піару (адже за «очищення» вулиці Хлібної тільки лінивий представник влади не вішав собі медалі) призводить не лише до незручностей для городян, але й до порушення законів. Заммера Ткачук навіть для свого ровера ще парковку не зміг встановити так і вішає його ледь не на ручку дверей міськради, а автомобілістам де паркуватись, в повітрі чи також на сходах міської ради?

Прикреплённые изображения:
antikorZt Житомирянам пропонують паркуватись в повітрі?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 8
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:53:22, 18.07.2016 [Материал]

Мне пофиг. Говорю как владелец авто.
Еще сделают ремонт улиц и будет Европа.
3DSchuminator
2 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 13:54:29, 18.07.2016 [Материал]

как водитель тоже говорю, что центр надо вообще закрыть от автомобилей
Sams2
3 Александр (Sams2)   • 18:46:49, 18.07.2016 [Материал]

Вообще-то полиция должна этим заниматься, а то ей абсолютно пофиг, что машины порой почти полностью перекрывают тротуары. А сам, как водитель, скажу - когда человек приобретает машину, то вместе с ней он приобретает и кучу проблем, в числе которых - парковка. Если ты купил машину, еще не значит, что город должен под тебя подстраиваться. Это твои проблемы, где ее приткнуть, никому не мешая.
3DSchuminator
6 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 07:56:47, 19.07.2016 [Материал]

+100500. купил машину == купил ответственность и головняк. никто тебе ничего не должен
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 20:09:32, 18.07.2016 [Материал]

Да уж. В этом вопросе Карлсону повезло куда больше...
Статист
5 Андрей Макаров (Статист)   • 07:30:51, 19.07.2016 [Материал]

Построить платные парковки могут только в Европе. Увы, наши водители, привыкшие к халяве, будут парковаться там, где им будет удобно. Но запретами вопроса не решить! А включать мозги у власти не получается. Удивительно другое! Это то, что у умственно отсталого дебила есть "авто"!
Stiven30
7 Дмитрий (Stiven30)   • 10:12:08, 19.07.2016 [Материал]

А вот что бы приучить быдло правильно парковаться надо сделать платные парковки, а поставил машину "удобно для себя" выписываем штраф еще еще накопил штрафов да еще и пени влепить и через налоговую если что взыскивать вот только тогда культурно парковаться и научимся ну как в Европе.
А получается разговором много а дела нет ( при этом как бы городская казна пополнилась)
Юрко
8 Градовський (Юрко)   • 12:06:24, 19.07.2016 [Материал]

Хоть камні с нєба


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо