Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » snova » 2016 » Сентябрь » 4
snova Україна в "G"

snova


Оценка: 3.4/5 Голосов: 14

Україна в "G"

04.09.2016, 19:22:32 2767 3.4 10

Україна в "G"
Почалося засідання G-20. Питань розглядатися буде багато. Серед них буде і наш - українське питання.
Але всі ці питання другорядні. Насправді, єдиний і головне питання, яке буде стояти на цій великій сходці - це питання влади.
Причому вищої влади на планеті Земля. 
У неформальних зустрічах без преси про це говоритимуть прямо; під телекамери будуть обмінюватися натяками і посилати сигнали своїм союзникам; під час круглих столів будуть намагатися заплутати своїх супротивників.
Наш, українське питання, розглядатимуть без нас і не для нас. Розглянут він буде, як і багато інших питань, в контексті саме цих великих торгів. Умовно ці торги можна назвати так: «Хілларі або Трамп?». Причому весь Захід буде «тягнути мазу» за Хілларі, вся Східна Європа та Індокитай - за Трампа.
Про що вони домовляться - це ми з вами знати не можемо. Я думаю, що рішення у них дійсно ще немає. Але питання має настільки велике значення, що не знаходження відповіді на нього - рівносильно початку Третьої Світової Війни. Так що, будучи в Церкві, поставте, будь ласка, зайвий раз свічку за мир у всьому світі. Не завадить. Нехай вони краще домовляться.
Що чекати нам з вами від цих торгів? Та нічого хорошого.
Нічого доброго не буде. Тому як насправді ніхто із сильних світу цього, що входять до Великої Двадцятку, ніякого «українського питання» вирішувати не буде. Кожен вирішуватимуть лише свої, суто національні, суто егоїстичні питання. Україна, Сирія, Афганістан, вірус Ебола, біженці - все це не більше ніж карти та козирі у великій грі протистоянь національних егоїзмів наддержав.
Мене не перестають дивувати деякі українські політики і політологи, які відносини Сполучених Штатів до України звели в ранг релігійних. Вони не перестають переконувати нас з вами, та й, напевно, самих себе, в тому, що Велика Американська Демократія створена для українців і існує тільки для нашого українського блага. У їх розумінні, кожен добропорядний американський громадянин, прокинувшись вранці, перш ніж намазати свій сендвіч горіховим маслом, насамперед включає CNN і з хвилюванням чекає звісток з України. Як, мовляв, там справи у наших братів йдуть? Чи є чого у них поїсти? А як у них з газом? І платять їм зарплату? І дійшов черговий транш платників податків американських до споживачів українським?
І тільки потім, вислухавши останні українські новини, американський громадянин зі спокійною совістю кладе свій бутерброд маслом на мову і запиває його апельсиновим соком.
Не так все, брати українці. Зовсім не так. Проблеми українця, як і проблеми афганця, як і проблеми індіанця племені Масаї, доброчесного американського громадянина не цікавлять зовсім. А ось на міжнародній арені, Сполучені Штати Америки розглядають всі інші держави і народи, виключно, як видобуток, завдяки якій, можна задовольнити всі зростаючі потреби добропорядних американських громадян. Та й судити їх за це не варто. У сучасному світі виживає найсильніший.
Міжнародна дипломатія Сполучених Штатів неухильно слідує заповітам великого Рузвельта, який вважав, що міжнародне життя означає боротьбу, і теорія Дарвіна про виживання найбільш пристосованих є найкращим посібником з історії, ніж звід моральних правил, якими повинна керуватися особистість. На думку Рузвельта, безпорадні й убогі успадковують землю тільки в тому випадку, якщо вони будуть сильними.
Він твердо стояв в переконанні про те, що якщо нація не здатна захистити себе власними силами, то її ні від чого не захистить міжнародне співтовариство.
У 1908 році Рузвельт погодився з японською окупацією Кореї. При цьому публічно і без найменшої тіні сорому чесно і лаконічно сформулював головний принцип щодо міжнародних гарантій, взятих на себе Сполученими Штатами Америки. Ось що він сказав: «Корея беззастережно японська! Так, вірно, згідно з договором було урочисто проголошено, що Корея повинна залишатися незалежною. Але сама Корея виявилася безсилою забезпечити реальне виконання договору, і зовсім недоречно припускати, що будь-яка інша нація ... спробує зробити для корейців то, що вони самі зовсім не здатні зробити для самих себе ».
Вуаля! Просто таки борюся зі спокусою замість слова «Корея» поставити інше слово. Наприклад, «Сирія», або «Афганістан», або ще якийсь.
Випереджаючи запитання читача про те, чи можливо інше положення справ для нашої багатостраждальної України, відповім - звичайно ж, можливо! І прикладів тому маса. Нещодавно маленьке королівство Монако відсвяткувало своє семісотлетіе. Але можливо це тільки в тому випадку, якщо політичні еліти народу служать своєму народові, а не своїй кишені. Можливо це в тому випадку, якщо народ не заражений вірусом ура-патріотизму. Можливо, якщо національний економічний інтерес і є національною ідеєю, є сенсом існування держави. Можливо, якщо раціональний економічний патріотизм, в противагу патріотизму шароварності, зведений в ранг державної політики.
У цьому випадку національна еліта не буде знищувати промисловість своєї країни, а навпаки, буде її розвивати. Виховуватимуть любов до своєї Батьківщини не як ненависть до Батьківщини чужий, а як творче роблення заради свого народу і заради своєї землі. У такій країні гордістю будуть не шаровари, а новий завод, нова фабрика, новий літак, нова електростанція. Така країна не дозволить обдурити себе ніякими «мирними договорами, неможливими обіцянками і всілякими листочками паперу».
Така країна не буде розмінною монетою ні на G-20, ні на G-7, ні в якій іншій «Ж».
 
 

Прикреплённые изображения:
snova Україна в "G" snova Україна в "G"
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 10
Hasan
1 Олександр (Hasan)   • 20:04:38, 04.09.2016 [Материал]

Так і запишемо: профілонив п'ять постів Василя Волги. Трохи рятує ситуацію, що я "Життя поза законом" запостив...
Hasan
2 Олександр (Hasan)   • 07:38:44, 05.09.2016 [Материал]

"якщо політичні еліти народу служать своєму народові, а не своїй кишені"

Добре, що Волга не відноситься до політичної еліти.
А то якось невдобно виглядало б: посадили за хабар, а ти бач, які пісні співає...
Хоча ще може бути "виправдання", якщо хабар призначався для, наприклад, партійної кишені. Тоді взагалі можна репетувати про "політичні репресії".
TarasS
3 Тарас (TarasS)   • 08:26:34, 05.09.2016 [Материал]

Чергова лівацька маячня, яку старанно репостить фейковий правосєк.
Semen1952
4 Semen (Semen1952)   • 11:12:20, 05.09.2016 [Материал]

Как всегда, брожение умов интелихентов...и только мы,
трактористы и комбайнеры из Буков- виллидж, понимаем,
что нас в очередной раз передадут из рук в руки других работодателей.
14школа8класс
5 Олександр (14школа8класс)   • 11:33:28, 05.09.2016 [Материал]

Мне кажется, что через два / три года , геополитики поторговавшись , договорятся, как Путину, без "потери лица", постепенно, выйти из Донбасса, санкции как-то редуцируют, а взамен получат преференции по газу, Сирии и по рынку...
----
Основание:
----
В Германии, на земельных выборах( земля Мекленбург ..) лидируют соц-демократы (исторически разделяющие социалистические идеалы) за ними идут " Альтернатива для Германии, ( новые правые) , а Меркель в конце -на 3 месте! Возможно, что министр иностранных дел, Штайнмайер, ( Соцдемократ) может быть выбран канцлером.
----
Путин, в октябре 2016 посетит Францию и вообще, там скоро, также изменится " начальство".
----
PS: ув. минусаторы-дровосеки, мешает ли Вам солома под железной крышкой, написать свой альтернативный вариант ухода Пу из Донбасса?
ГЕВИТЕР
6 Гена (ГЕВИТЕР)   • 12:57:09, 05.09.2016 [Материал]

На 6: А мне кажется, что это Запад сейчас договаривается как ему сохранить своё лицо и что дальше делать с Украиной т.к. вечно помогать ей при наличии своих проблем просто невозможно и непонятно зачем.
TarasS
8 Тарас (TarasS)   • 19:07:03, 05.09.2016 [Материал]

"А мне кажется, что это Запад сейчас договаривается как ему сохранить своё лицо и что дальше делать с Украиной"

Звєздіцца нада, чтоби нє казалась.
14школа8класс
9 Олександр (14школа8класс)   • 20:12:22, 05.09.2016 [Материал]

Хотелось бы вернуться к этим комментам, года через два!
TarasS
7 Тарас (TarasS)   • 19:04:49, 05.09.2016 [Материал]

Вато колективна, поясни, навіщо всемогутньому Чорному Володарю домовлятися з якимось пацюком-педофілом? Війська Пупіна стоять під Нью-Йорком? Чи під Берліном? Чи під Варшавою? Чи хоча б під Києвом? Що такого сталося, щоб з цим нікчемним лайном домовлятися?
ГЕВИТЕР
10 Гена (ГЕВИТЕР)   • 13:19:11, 06.09.2016 [Материал]

" поясни, навіщо всемогутньому Чорному Володарю домовлятися з якимось пацюком-педофілом?"

Я тоже не понимаю зачем Обаме с ТОБОЙ договариваться. )))

Обьясню популярно, поскольку дурбэлыку с Новой Боровой не доходит (хотя и после вряд ли дойдёт):
В Европе всё больше понимают, что поддержка Украины ради интересов США - это стрельба себе же по ногам. От санкций выигрывает только США, которая, как ни странно, УВЕЛИЧИЛА товарооборот с Россией а других заставила уменьшить, от чего их экономики несут большие убытки (а не только проклятый Путин). Также всем стало понятно, что этим США загоняет ЕС в невыгодный для них торговый союз с США. А ещё всем европейцам надоело, что ими управляют марионетки США (что и показывают приведённые выше результаты выборов в Германии - немцы против Меркель как марионетки Обамы). Сейчас и против санкций начнут выступать, к этому уже готовы Греция и Франция.

Люди раскусили тактику США, а она очень проста: США действует как насекомое паразит - его не интересует территория или население какой либо страны (зачем захватывать - это ведь потом нужно будет как то об этих землях и людях заботится), достаточно посадить руководителя марионетку и выкачивать из страны всё, что тебе нужно. В Европе это поняли.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо