Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2016 » Сентябрь » 12
antikorZt Як мерія закатує в асфальт бюджетні гроші

antikorZt


Оценка: 4.6/5 Голосов: 10

Як мерія закатує в асфальт бюджетні гроші

12.09.2016, 10:54:28 2151 4.6 3

На початку літа у Житомирі почався сезон ремонтних робіт прибудинкових територій. Наша громадська організація вирішила провести власну ревізію і оцінити на скільки якісно було виконано роботу за бюджетні кошти.

При первинному дослідженні договорів, виявилося, що в Житомирі усі підрядні роботи з ремонту дорожнього покриття виконує або ПАТ «ЖШБУ-19», або ФОП Петросян О.Ш. Якщо у першого суми вищі, то у другого об’єктів набагато більше. Якщо підрахувати, що ПАТ «ЖШБУ-19» та ФОП Петросян О.Ш. в результаті отримали приблизно однакові суми. До речі, за нашою інформацією, у ФОП Петросян О.Ш на фірмі зареєстровано 6 працівників, але не завадило йому отримати майже 20 об’єктів, які потрібно було зробити за 4 місяці. Та й до першої виникало багато питань, адже власником ПАТ «ЖШБУ-19» є дружина заступника міського голови Олександра Фещенка, який за дивним збігом обставин, як раз і вирішує де ремонтувати дороги.
Ми розпочали з об’єктів, на яких виконувалися саме поточні, а не капітальні ремонти. Для початку, ми обрали будь-які 4 адреси зі списку і так вийшло, що в усіх один підрядник – ФОП Петросян О.Ш.

Вулиця Офіцерська, 5. Вартість робіт – 54 000 грн. Роботи закінчилися 3 червня, ревізію ми проводили за два місяці після того, як об’єкт був зданий. Замість нового шару асфальту та сумлінно зроблених доріжок, ми побачили ремонт нашвидкуруч, який в деяких місцях вже почав осипатися. Біля підвалів дивним чином з’явилися горби, а ділянки біля люків просто були закидані щебенем. За договором, замовник має право відмовитися від прийняття закінчених робіт у разі виявлення недоліків, і вимагати від підрядника безоплатного їх виправлення. Проте виходить, що або асфальт «посипався» та згорбився за два місяці, або ж замовника, тобто керівництво ВЖРЕП №14, такий ремонт дорожнього покриття цілком влаштував, бо жодних претензій або невдоволень у нього не було.

Вулиця Офіцерська, 7. Вартість робіт – 50 000грн. Ми свідомо обрали адреси, які були поруч, бо так, по-перше, легше порівняти якість виконаних робіт, по-друге, можна поспілкуватися з місцевими жителями, які і самі бачать, як зробили дорогу біля їх будинку і сусідського. За договором між ВЖРЕПом №14 та ФОП Петросян О.Ш. роботи мали починатися у квітні, а згідно акту виконаних робіт, об’єкт був зданий 4 червня. Жодних недоліків або зауважень замовником виявлено не було (жодним чином у документах це не вказано), усе було підписано і тема на цьому закрилася. Проте роботи за даною адресою навіть НЕ ПОЧИНАЛИСЯ! 50 000 грн., які остаточно були перераховані 8 червня підряднику, пішли просто йому в кишеню, і, можливо, частково осіли у начальника ВЖРЕПу №14. Як зазначають жителі Офіцерської, 7, вони навіть і не здогадувалися, що для ремонту дороги біля їхнього будинку виділялися бюджетні кошти. Якби не наше розслідування, то про цю аферу так ніхто би і не дізнався.

Вулиця Гоголівська 19, 21. Терміни виконання 19 травня-19 липня. Загальна сума по цим об’єктам – 100 000грн.Об’єднати їх можна через те, що будинки стоять літерою «Г» і найбільше результат «ремонту» видно на спільній території дворів. Це такий собі квадрат, на який тонким шаром поклали асфальт. Тонким, бо за декілька метрів видно старе покриття, і відрізняються вони лише за кольором. Хоча за кошторисом покриття має бути товщиною 5 см. Зазначимо, що ділянку біля люків поклали обережно, що не можна сказати про входи до під’їздів. Також ми нарахували до 10 латок на два об’єкти, і це, власне, і весь ремонт. На 100 000 гривень. І знову ж таки, жодних претензій з боку замовника і контролюючих органів – місцевої влади.
На фотографіях ви можете власним оком оцінити якість виконаних робіт.

Окрім незадовільних результатів роботи, які видно навіть звичайному перехожому, багато запитань виникає і до оформлення документації. Пред’явлені ВЖРЕПами документи не відповідають нормам чинного законодавства. Наприклад, дефектні акти, які не містять вичерпної інформації. В локальних кошторисах, актах виконаних робіт та довідках про вартість виконаних робіт немає детальної інформації щодо того які саме виконувалися роботи або які саме матеріали і скільки їх використовувалося. Тобто незрозуміло, скільки було використано щебеню, асфальтно-бетонної суміші тощо. Такі документи складені з порушеннями вимог Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку затвердженого наказом Міністерства фінансів України. На підставі цих документів оплата коштів не повинна була б відбуватися ні в якому разі.
Якщо кошториси були підготовані таким чином, то з цього випливає, що роботи приймалися також без особливих перевірок.

Ось так на мільйони бюджетних коштів у нашому місті роблять ремонти прибудинкових територій. Ми аналізували лише ту інформацію, яку нам надали ВЖРЕПи та частково міська рада. Але маючи вже певний досвід в таких розслідуваннях, ми підозрюємо, що є об’єкти, які від нас приховали.

Вже готуємо заяву про злочин.

Прикреплённые изображения:
antikorZt Як мерія закатує в асфальт бюджетні гроші antikorZt Як мерія закатує в асфальт бюджетні гроші antikorZt Як мерія закатує в асфальт бюджетні гроші
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
RapidDuck
1 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:34:53, 12.09.2016 [Материал]

Это с "пивом" не как связано?
Статист
2 Андрей Макаров (Статист)   • 12:11:16, 12.09.2016 [Материал]

Нет, придурок, это связано с тем, что ты продолжаешь бухать. И это не смотря на палящее солнце и многочисленные предупреждения о вреде пьянства. А что, Сухомлин тебя с собой не взял? Говорили тебе, не пей, козлом так и останешься!
RapidDuck
3 Михаил Васильевич (RapidDuck)   • 11:26:56, 13.09.2016 [Материал]

Фашня, ты вообще о чем?
Там "пиво" в кавычках, ищите человека.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо