Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2016 » Октябрь » 5
an1234 Хто буде наступним секретарем міськради?

an1234


Оценка: 4.0/5 Голосов: 4

Хто буде наступним секретарем міськради?

05.10.2016, 07:37:54 3468 4.0 2

«Перемен требуют наши сердца …» ©

Година «х» наближається. Наталя Чиж відпочиває у відпустці перед тим, як нарешті відпочити від крісла секретаря. Тим часом в кулуарах міської ради вже йде торгівля за поки ще її, секретарське крісло. Які зміни принесе нам день сесії, який якось дуже символічно призначений хоча і не на п’ятницю, але на 13 число цього місяця? І хто приглядається до секретарської посади?

Чижи улітають
Те, що з Чиж як секретарем міська ради попрощається вже ні у кого не викликає сумнівів. Просто давайте згадаємо, чим відзначився майже рік її секретарства. Думаю, на перше місце варто поставити культурні псевдо проекти, на кшталт «Дому української культури», на який пішли дурні гроші з бюджету. Сіно, яйця під міською радою, скульптури лебедів – таким був культурний спосіб «заробляння» грошей з міського бюджету Наталією Чиж. Звичайно, плани були наполеонівський. Наприклад, прилаштувати депутатів однопартійців на хлібні посади та тендери, але оскільки апетити були не лише у пані секретаря, вдалось далеко не все. Зрештою, за рік райдужні плани помарніли. Останнім часом не ладились у Наталі Чиж і стосунки з рідною фракцією. Аж на стільки не ладились, що депутати від «Самопомочі» спробувати викинути пані секретаря зі своїх лав. Тож, що говорити про інші фракції, коли своя вже поставила на Наталі Михайлівні хрестик. 
Голосів за зняття Чиж однозначно вистачить. Можна, звичайно, трохи затягнути час лікарняними, але за великим рахунком це вже не має значення. Тож це будемо вважати епоху Чиж закінченою. І розглянемо претендентів на місце нового секретаря Житомирської міської ради.

Не та Наташа
Одна з кандидатур, яку обговорюють у якості наступниці Наталі Чиж – представниця «Опоблока» Наталя Леонченко. Вона вже має досвід роботи секретарем. При мері Володимирі Дебої цю посаду займала навіть двічі. Але в цьому сезоні їй навряд чи пощастить. Не на стільки вигідна для Наталі Леонченко конфігурація, щоб отримати крісло в результаті внутрішніх торгів. Та і навряд чи Сергій Сухомлин за своєю ініціативою захоче запропонувати таку кандидатку. Є сумніви, що вони можуть спрацюватись. Хоча… після Чиж, Сухомлин може і з чортом спрацюватись. 
Сухомлину сама Наталя Леонченко принести нічого не може, депутати від «Опоблока» на стільки зав’язли в своїх «шкурняках», що вони і так уже давно «під Сухомлиним». 

Сухомлин як Космос
Наступний варіант заміни «Самопоміч» на «Самопоміч». Кандидатом в такій ситуації розглядають «юного» Антона Раковича. І як тут не згадати Льоню Космоса і його молоду команду. Звичайно, по харизмі Сухомлин на Льоню Космоса не дуже тягне, але те, що такий вибір буде причиною чергового стьобу з Сергія Івановича – це точно. Якщо серйозніше, то Антон Ракович, якого дехто вважає кандидатурою компромісною, насправді має серйозний недолік – його молодість. В міській раді цього скликання молоді не мало і всі вони мають власні амбіції і навряд чи хтось з «золотої» міськрадівської молоді відмовиться зайняти крісло секретаря самостійно. Тож старе як світ відчуття заздрості і амбіції перекриють всі умовні плюси Антона Раковича.

Важка артилерія
Однофамілець Антона Раковича з Радикальної партії – Олександр Ракович. Фігура на міськрадівській шахівниці вагома і не лише через його доволі великий бізнес. «Полісся Продукт» один з найбільших платників податків в області. Ще один його плюс нормальні або хороші стосунки з депутатським корпусом, з самим Сухомлиним та таким ж китами міського бізнесу як і він сам. Питання тільки в тому, чи потрібно крісло секретаря самому Раковичу. За моєю інформацією пропозиції такі поступали, але поки що претендент не дуже прагне брати участь у цій виставі у якості головного героя, проте ситуація може змінитись.
Про авторитет Олександра Раковича, зокрема свідчать і нещодавні внутрішньо партійні розбірки радикалів, коли Раковича спочатку зняли з посади голови міського осередку партії, а потім змушені були повернути, побачивши його підтримку з боку однопартійців.

Розбиті серця
Ще одна стара-нова претендентка на крісло секретаря Любов Цимбалюк. Фракція біло-сердешних, звичайно, не відмовилась би від свого секретаря. Але знову ж таки конфігурація в міській раді не сприяє тому, щоб Сухомлин пішов у «Батьківщину» домовлятись. До того ж він іще, напевне, пам’ятає той час, коли перед виборами був підлеглим Любові Володимирівни. І, навряд чи, захоче повторити спільну роботу навіть в такій конфігурації. Провал Лабунської на останній сесії обласної ради також дався в знаки. «Батьківщина» втратила позиції і повернути їх зможе тільки диво або поразки суперників. Провал «Батьківщини» можна буде побачити вже на першому етапі зміни секретаря – голосуванні за відставку. Анжеліка Лабунська пообіцяла, що фракція голосів за зняття Чиж не дасть, хоча вона, мабуть, сама не дуже впевнена у власних словах.
Свої не тягнуть
БПП звичайно було б вигідно поставити свою людину секретарем, але у фракції знайти компромісну кандидатуру досить важко. Серед бажаючих Юрій Мойсеєв, але його тяга до екстравагантних вчинків, як то прибирання Михайлівської від снігу власноруч, абсолютно не корисна приймальня в Фейсбук, пропозиція на сесії голосувати без обговорень давно зробила цьому БППшнику імідж місцевого шута при мері. Інша кандидатура – Олександр Черняхович. Хоча він і наближений до Сухомлина і навіть грав з ним і з Зубко в одній команді в любительський хокей, але продавити цю кандидатуру навряд чи можливо. Група Рудя провести свою кандидатуру також не зможе. Тож перспективи для БПП далеко не блискучі.
Тож наразі є два види кандидатів. Перша - ті, хто хочуть і не можуть. Їх більше пів складу міської ради. Друга - ті, хто може і не хоче. Ситуація на сьогодні патова. Але є третя складова цього ребусу – час. До сесії ще більше тижня, тож потрібно зробити так, щоб або змогли ті, хто хоче, або захотіли ті, що можуть. Здається другий варіант більш реальний.
 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1654623328160878&set=a.1405152126441334.1073741828.100008396806174&type=3&theater

Прикреплённые изображения:
an1234 Хто буде наступним секретарем міськради?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Статист
1 Андрей Макаров (Статист)   • 08:13:22, 05.10.2016 [Материал]

Тайны мадридского двора. Теперь Ясюнецкий перекатится к Гундичу, Семенец станет первым замом, а Леонченко секретарём! Куда катимся?
коррупционер
2 владимир (коррупционер)   • 09:48:41, 05.10.2016 [Материал]

Я все таки надеюсь что чиж не снимут.
Иначе я буду считать что сухомлин слабак и боится конкуренции.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо