Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » viktorzt » 2016 » Октябрь » 14
viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри

viktorzt


Оценка: 5.0/5 Голосов: 7

Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри

14.10.2016, 18:23:29 2514 5.0 3

Вихідні – чудова нагода побувати в кіно! Прем'єри чекають! Дехто з житомирян думає, що улюблений кінотеатр ім. І. Франка не працює через реконструкцію Михайлівської. Тож поспішаю повідомити: ПРАЦЮЄ і дарує вельми цікаві кіноновинки. До кінозалу як завжди можна пройти по Михайлівській збоку Київської та зі Скорульського.

Найочікуваніша подія цієї осені – вже в кінотеатрі ім. І. Франка. Перший повнометражний мультфільм за історію незалежності України «Микита Кожум’яка». Це світова прем’єра, яка відбудеться у понад 20 країнах. Ми чекали на цей мультик довгих 9 років. І от він вже на екрані! Захоплююча історія легендарного українського силача та герої, що говорять голосами зіркових артистів.

Крім «Микита Кожум’яки», на гостей кінотеатру з 13 по 19 жовтня чекають невгамовні «Лелеки» та «Інферно» з неповторним Томом Хенксом («Код Да Вінчі» та «Янголи і демони» були лише початком).

У кінотеатрі ім. І. Франка за останній час відбулося багато приємних змін. Маленькі телеглядачики приємно вражені тим, що всі двері кінотеатру зі звичайних перетворилися на казкові. Художник розмалював їх таким дивовижним чином, що дітлахи певні: за цими дверима на них чекає щось справді неймовірне.

Кіноеатр має цікаву історію, яку нещодавно дослідили завдяки архівним документам. Двоповерховий будинок XIX століття належав раніше Шльомі та Рухлі Ліфшицям. У грудні 1916 року в своєму дворі у великому флігелі вони відкрили сінематограф «Рім», котрий став п'ятим синематографом в місті. Володіли синематографом вони недовго. У 1920 року його націоналізували і назвали дитячим кінотеатром імені Івана Франка. Це найстаріший із діючих кінотеатрів міста. Спочатку слово «кіно» не використали. У побуті ходив термін «ілюзіон». Цей кінотеатр один із небагатьох (другий), вцілілий у Житомирі в роки Другої Світової війни.

Кінотеатр ім. І. Франка цьогоріч придбав нове обладнання, що підтримує DCP-формат, захищений від копіювання. Таким чином комунальний кінотеатр отримав змогу конкурувати з іншими, в тому числі й приватними, кінотеатрами, та показувати прем'єри найпопулярніших кінофільмів.

Придбання нового обладнання, про яке багато років лише мріяли, стало можливим завдяки депутатам Житомирської міської ради, які в постійних комісіях опрацювали можливість придбати бюджетним коштом обладнання.

Раніше кінотеатр ім. І. Франка мав можливість демонструвати фільми лише у DVD-форматі, але він не захищений від копіювання. Тому фільми, які «франківці» отримували в прокат, вже до того потрапляли в мережу Інтернет.

У кінотеатрі пояснюють, що кіномистецтво постійно змінюється, а валютні коливання призвели до того, що в Україні довелося відмовитися від плівки. Це трапилося різко й непередбачувано, тому що сама плівкова копія коштувала стільки, що фільми було не рентабельно показувати у кінотеатрах. Для того, щоб взагалі не закритися, кінотеатр ім. І. Франка тоді почав працювати в DVD-форматі. Нині ж, завдяки DCP-формату, житомиряни та гості нашого міста можуть першими переглядати найновіші українські та світові стрічки в улюбленому кінозалі, знайомому з дитинства.

Прикреплённые изображения:
viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри viktorzt Кінотеатр ім. І. Франка: нове обладнання, розсекречені архіви та супер-прем'єри
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Arina1985
1 Арина (Arina1985)   • 22:19:03, 14.10.2016 [Материал]

Боже, да ему уже давно пора дать вторую жизнь! Как по мне, то нормальный кинотеатр. Если фильм 2Д, то вполне можно смотреть и тут. Мы вот только вернулись с Инферно. Принципиальной разницы от других кинотеатров в качестве фильма и звука я не заметила. Может просто не разбираюсь в этом))) после 10 минут просмотра как-то уже не обращаешь на это внимание. Только в зале достаточно прохладно. Укрывалась своей курточкой.
SUGS
2 Сашко Павуч (SUGS)   • 22:33:42, 14.10.2016 [Материал]

жду закона о реституции...
antivatin
3 antivatin (antivatin)   • 23:03:07, 14.10.2016 [Материал]

----До кінозалу як завжди можна пройти по Михайлівській збоку Київської та зі Скорульського.

Вот этого я не понял, в кинотеатр же только один вход, со стороны Михайловской под аркой.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо