Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Paritet » 2016 » Октябрь » 28
Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади»

Paritet


Оценка: 3.0/5 Голосов: 2

Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади»

28.10.2016, 17:11:36 1816 3.0 1

27 жовтня 2016 року у конференц-залі готелю «Reikartz» відбувся круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади», на якому підбито підсумки проекту «Врахування потреб жінок і чоловіків у новостворених громадах Житомирщини». Проект реалізовувався упродовж 2016 року громадською організацією «Паритет» за підтримки Українського жіночого фонду, і мав на меті підвищити спроможність органів місцевого самоврядування новостворених громад Житомирщини до врахування потреб жінок і чоловіків у процесах прийняття рішень, бюджетування та забезпечення життєдіяльності. Для цього у трьох громадах Житомирської області, зокрема Тетерівській, Новоборівській, Високівській, було проведено тренінгове навчання (по 4 тренінги для кожної з громад). Програма тренінгів для активу означених громад передбачала наступні питання:  визначення потреб різних цільових груп, ґендерне бюджетування, PR-технології та брендінг громади, спрямування потенціалу жінок на користь громади.
Важливою складовою у межах проекту стало проведення аналітичного дослідження з виявлення потреб жінок і чоловіків означених громад. Використано такі методи, як анкетування та фокус-групи. Виявлено, що серед нагальних потреб жінок та чоловіків новостворених громад переважають практичні ґендерні потреби, як от: надання якісних медичних послуг; будівництво якісних доріг, забезпечення комфорту та створення безпечного простору для жителів громади; організація надання якісних житлово-побутових послуг. Разом із тим потреби жінок та чоловіків попри спільні інтереси різняться в черговості пріоритетів, що зумовлено видами діяльності, способом життя, стереотипною базою жінок та чоловіків, а також залежать певним чином від віку мешканців.
Під час обговорення учасники круглого столу дійшли до висновку, що важливо не обмежуватись включенням до стратегій розвитку громад лише питань забезпечення практичних ґендерних потреб членів громади, а й стратегічних, оскільки їх реалізація передбачає викорінення розподілу праці за статтю та нерівності у заробітній платі (прибутках), подолання підпорядкованості жінок або чоловіків, виключення різних форм дискримінації, кращий доступ до ресурсів, розширення можливостей самореалізації тощо.
 
Будь ласка, звертайтеся за додатковою інформацією до Тарасенко Наталії,
Голови Ради ЖОМГО «Паритет», тел. 097 521 41 29; 093 513 21 94.
електронна адреса: [email protected]

Прикреплённые изображения:
Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади» Paritet Круглий стіл «Партнерство жінок і чоловіків задля розвитку громади»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Semen1952
1 Semen (Semen1952)   • 17:55:13, 28.10.2016 [Материал]

Бабоньки, Вы хоть знаете как устроен мозг мужика?
Если красивая женщина попадает в поле зрения мужчины, то он забывает о задании, которое ему было задано пять минут тому назад. И он ваш.
Какое партнерство? Двигайтесь в правильном направлении.:))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо