Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Matvey » 2016 » Декабрь » 10
Matvey ЗДОРОВА ЛЮДИНА – ВІДПОВІДАЛЬНА ЛЮДИНА

Matvey


Оценка: 2.3/5 Голосов: 11

ЗДОРОВА ЛЮДИНА – ВІДПОВІДАЛЬНА ЛЮДИНА

10.12.2016, 11:45:07 1872 2.3 1

Онкологія стоїть на другому місці по смертності серед українців після серцево-судинних захворювань.
Однак, проблема здоров’я кожної людини – це не лише питання системи охорони здоров’я. Це особиста  відповідальність кожної людини.  Вирішити цю задачі лише зусиллями лікарів неможливо. Для цього потрібно об’єднати зусилля і лікарів, і громадськості, і освіти. І вчасне виявлення онкозахворювань лише початок.

Цьому була присвячена зустріч в рамках проекту «Гендерне бюджетування в Україні» під назвою «Упровадження результатів гендерного бюджетного аналізу програм у сфері охорони здоров’я на місцевому рівні» для керівників медичних закладів. Організаторами та ініціаторами зустрічі були управління охорони здоров’я та управління молоді та спорту міської ради і громадські організації.

На мою думку, необхідно всім разом проговорювати найбільш болючі проблеми, які на сьогодні існують зі здоров’ям населення і напрацьовувати шляхи їх вирішення.

На наступний рік ми плануємо важливу об’ємну і тривалу програму по онкології. Одним з найбільших моментів, з яким ми будемо працювати, будуть саме онкологічні проблеми у жінок – рак молочної залози та рак шийки матки. Це те, що забирає життя у молодих людей працездатного віку. Людей, які мають жити і повинні жити. Насправді, це питання скрінінгу, раннього виявлення, обізнаності самих жінок, як вони мають слідкувати за своїм здоров’ям. Це важливо з точки зору гендерності.
 
Тому важливим елементом програми буде комунікативна частина, в який будуть передбачені кошти на медійні та освітні заходи. 
Крім вже лікування «по факту», жінка сама має знати, що вона кожні півроку має пропальпувати свою молочну залозу і якщо щось її насторожить, вона повинна звернутись до лікарів. Цього ніхто не зробить замість неї – це її власне здоров’я. Тому, про це треба говорити, розповідати дітям, щоб у них виховувалась культура слідкування за власним здоров’ям з раннього віку.

Програма стартує з 2017 року і розрахована на 3 роки, але вже перші результати цієї програми ми плануємо отримати на початку року.  Паралельно з цим буде проводитися аналіз, як це виявляється, як працює. Які заходи ефективні, які ні. Ми залучаємо людей, які володіють найкращими європейськими практиками, щоб не винаходити велосипед, зокрема, представників Києво-Могилянської Академії зі Школи охорони здоров’я. У всьому світі ці програми вже давно працюють і багато з них показали свою ефективність і неефективність. Тому, з їх допомогою ми зможемо впровадити найбільш дієві способи і методи. Хоча, немає нічого більш ефективного, ніж самоогляд.

Програма проходитиме у кілька етапів. У першу чергу спільно з громадськими організаціями плануємо побудувати велику комунікаційну кампанію по популяризації самооглядів. І хоча онкологія не є питанням міста, але виявлення онкологічних захворювань – це наше питання, яким ми будемо займатися і опікуватися.

Другим буде робота з лікарями, щоб вони навчали жінок – як проводити самоогляди і відповідно, кожен сімейний лікар та лікар гінеколог проводили огляди жінок.

Наступне – закупівля необхідного медичного обладнання для скринінгу. Це кольпоскопи, рентгенівське обладнання, маммографічне обладнання. Рентгени використовуватимуться не лише для виявлення раку у жінок, але і для скринінгу онкологічних захворювань для всього населення.

Наступним важливим моментом є гендерні питання. Зазвичай, розглядаючи проекти і бюджети в Україні дуже рідко звертають увагу на гендерні питання. Дарма. Адже, якщо враховувати гендерні особливості, то можливо досягнути більших результатів і використати ресурс більш раціонально.
Тому всіх запрошую до співпраці, бути активними. 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
Sandra
1 Sandra (Sandra)   • 15:30:17, 17.12.2016 [Материал]

Скажіть мені як очільник освіти та медицини, з яких-то пір лікувальні препарати почали роздавати в школі дітям? Чи то у лікувальних цілях, чи то в рекламних не ясно, але нещодавно двоє моїх дітей прийшли зі школи з упаковками Вормілу.
В мене виникло кілька питань:
1. Хто і на підставі чого вирішив приписати дітям цей препарат?
2. Якщо є показання до прийому Вормілу, то де медичне заключення аналізів з виявленою групою гельмінтів. Де встановлений діагноз? Де вказане призначення, дозування та схема курсу прийому ліків?
3. У даного препарату є побічні ефекти, чому батьків не спитали про наявні у дитини протипоказання для прийому?
4. Хто відповідатиме за самовільне вживання дитиною цього препарату, адже дитина могла випити його без контролю батьків?
5. Якщо це реклама, то хто дав право зі школярів робити піддослідних кроликів, на яких перевіряють ні то дію препарату, ні то роблять маркетингові дослідження. Школа і так стала кодлом реклами і всілякого примусового маркетингу. Спочатку купіть книжки та зошити, на яких школа і викладач отримав відкат, щотижня дитина приносить якісь додаткові підручники і літературу, яка за словами вчителів "просто вкрай необхідна для навчання і без неї не те щоб навчатись, жити не можна", тепер ліки. Ви у своєму розумі???


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо