Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Март » 1
an1234 Знищити місто за 500 днів

an1234


Оценка: 4.6/5 Голосов: 18

Знищити місто за 500 днів

01.03.2017, 12:17:00 3549 4.6 1

Здається, саме таку мету поставив собі Сергій Сухомлин, коли вирішив іти на вибори мера позаминулого року. А, можливо, він вирішив це, набагато раніше. Сказати однозначно важко, а от що він до цього ретельно готувався - видно за результатами 500 денного «правління» нашим багатостраждальним містом.

 

Звичайно, самому знищити місто не так легко. Відповідно до цілей підготовлена команда грає неабияку роль. А команда у Сергія Сухомлина, таку б ще пошукати. Дмитро Ткачук - це просто якесь непорозуміння на посаді заступника. Купа гучних заяв, слів і вигуків в результаті ККД на виході 0. Транспортна реформа звелась до підвищення цін на проїзд, розмов про електронний квиток, які обростають новими розмовами. В принципі це було зрозуміло з самого початку. Ткачук активно лобіював одного з перевізників і йшов він на посаду аж ніяк ні для того, щоб робити реформи. Взагалі, Ткачук як його розмітка, про яку вже забули: ніби намалювали, а через день толку 0, розмітки немає.

Матвій Хренов за принципом «в тихому болоті» тихо робить гроші. І досягнення його так само тихі, а ще примарні: засоби першої необхідності в лікарнях, не дай Боже перевіряти чи вони є на собі, китайське обладнання, отруєння в школах і садочках — от і всі досягнення.

Олександр Фещенко прийшов пізніше, але оскільки його галузь (комуналка) найбільш помітна і, як завжди, раптом прийшла зима, то «професійність» його стала швидко помітна ну просто кожному житомирянину і тим, хто їздить по або не розчищених, або посипаних невідомо чим (це у кращому випадку), і тим, хто пересувається по слизьких тротуарах на своїх двох. Зате проявився його талант в іншому — через фірму дружини катати за кошти бюджету неякісний асфальт (що підтверджено експертизою ДП «ДорЦентр»), купувати лампи за відкати та багато іншого. Окремо варто згадати про колір і якість води у наших кранах влітку. І не дивлячись на те, що він прийшов пізніше, Фещенко вибився б в лідери по шкідництву, якби Олексій Ясюнецький з його глобальними проектами на кшталт тротуарної плитки.

І дійсно — тротуарна плитка — шедевр минулого року і схоже, що ще довго залишатиметься такою ж у прийдешньому. Дивуватись великим «успіхам» невеликого комбінатора Олексія Ясюнецького не варто, адже вони закономірні. При Вірі Шелудченко він разом з Ігорем Гундичем сидів на схемах. Тому не дивно, що всі його зусилля на посаді першого заступника були спрямовані також на схеми. Тепер він повернувся до Ігоря Гундича, щоб дерибанити у більших масштабах. Нашкодив і втік до ОДА, а ми і далі ходитимемо в кращому випадку по кривій плитці, а подекуди і просто по розритих тротуарах.

Команда «шкідників» спрацювала на славу. І, схоже, на стільки перевершила сподівання свого керівника, що тепер він сам з ними впоратись не може. «Фещенко має піти», - говорить мер у своєму інтерв'ю на Житомир.інфо. А Фещенко при купі свідків, щоправда, не в обличчя в приймальні мера посилає на 3 літери Сухомлина. А, так, Сухомлин ще сказав, що якщо Фещенко не піде, то у нього є план «Б». Судячи з усього він полягає в тому, щоб зробити Фещенка заступником Гундича чи пристроїти до Зубка. Подивимось.

Окрема історія з секретарем міської ради Наталею Чиж, яка взагалі останнім часом зникла з горизонтів. Ні тобі ярмарків, ні Масляної, ні сіна, ні чергової мотанки чи лебедів. Взагалі то, культуру у неї, слава Богу відібрали, а от що вона тепер робить у виконкомі невідомо. Скоріше за все найближчим часом її замінять на когось іншого. І хоча питання її зняття ще не вирішене остаточно, але претенденти вже є. Серед них представниця «Опоблоку» Наталя Леонченко, головний радикал міста Олександр Ракович, голова фракції «Самопомочі» Олександр Рибак та БППшник Юрій Мойсеєв. Наразі, більше всього шансів у Олександра Раковича. У нього більше вага в депутатському корпусі і менше негативного багажу за плечима. Але може вийти і так, що суперцінний секретар міськради залишиться ще надовго, трохи прийде в себе і буде допомагати Сергію Івановичу далі знищувати місто і  на кожній зупинці у нас стоятиме окрема мотанка притаманна саме культурі мікрорайону, в якому знаходиться зупинка. А що, гарна ідея.

Тепер подивимось на картинку розвалу міста об'ємно: комуналка - відкат назад, гуманітарна галузь туди ж, транспорт — теж не в плюс, великі комунальні підприємства догризають інші шкідники, глобальні проекти нам ще аукнуться.

Два слова про комунальні підприємства. Від двох з них — водоканалу та теплокомуненерго залежить життєдіяльність міста. Перше Сухомлин віддав гарному заїжджому спеціалісту. Спеціалісту по відкатах. І ми вже влітку бачили по кольору води з кранів, чого він вартий. Другим управляє екс-директор «Олвітибуд». Хто забув — це така афера з будівництвом будинку в районі гормолзаводу.

Ще з кадрів варто згадати архітектора Євгенію Черкасову, яка спотворює наше місто, директора КП «Реклама», а потім КП «Парк» Володимира Шуста, який просто тихо дерибанив гроші, двох директорів управління капітального будівництва Дмитра Болейка, за ним — Дмитра Мамрая, про їх подвиги писали багато, екс-радника мера Юру Мойсеєва, який запам'ятається нам з лопатою на засніженій Михайлівській... Додавайте своїх «кумирів» - ми назвали далеко не всіх.

І вся ця гоп-стоп команда під керівництвом Сергія Сухомлина впевнено рухається до головної цілі — знищити місто.

Звіт мера за рік роботи нагадує анекдот про сутність соціології. Коли син у тата соціолога попросив пояснити, що чим соціологія відрізняється від статистики. На що батько відповів: «У нас в місті статистично 100% людей їдять огірки. 100 % людей, які живуть у нашому місті колись помруть. Все це статистика. А якщо я скажу, що з цього витікає, що всі помирають від того, що їдять огірки, то це вже буде соціологія».

Наприклад пофарбований іржавий міст з підсвіткою вночі. Це -чиста маніпуляція. Тому, що міст під фарбою так і залишається іржавим, а грошей на ньому роздерибанили на порядок більше, ніж купили на нього фарби.

Пройдемось детальніше по деяких пунктах передвиборної програми Сухомлина:

1. Утеплення за програмою НЕФКО. Минулого року було чимало скандалів через використання коштів за цим проектом. Починаючи від того, що ще один видатний фахівець Сергій Гаращук просадив грантові гроші, поклавши їх до банку, де працює його дружина, який лопнув разом з грошима. Потім Болейко підписував липові акти, які засвітились у соцмережах.

2. Теплові лічильники. За річним звітом Сергія Сухомлина їх закупили 38. При цьому за звітом перевірки НКРЕ і штрафними санкціями за результатами перевірки з тарифу «Житомиртеплокомуненерго» вилучили більше 11 млн. грн. за те, що програма становлення лічильників була провалена. За статистикою по Україні Житомир за кількістю теплових лічильників впевнено пасе задніх.

3. Модернізація світлофорів. Нові недубльовані світлофори водії вже встигли зненавидіти.

4. Про міфічну транспортну концепцію. Вона ніби-то розроблена, але коли ЗМІ піднімають питання про неї, то виявляється її немає.

5. В розділі «Красивий Житомир» далі за затверджену концепцію зовнішнього вигляду міста і читати страшно після того, що зробили з Михайлівської.

6. Квартири для учасників АТО — це просто відверта маніпуляція. Під видом допомоги АТОшникам в місті відбувається будівельний «бєспрєдєл». Особливо це було видно на одному з недавніх виконкомів коли «атошники» показали своє обличчя, напавши на жінку.

7. Створення контрольно-аналітичного відділу теж з виду не погано. Працює він вже більше півроку. Є справи гучні, які він «розкопав»: перевірка парку, неякісний асфальт, можливо, щось ще не винесене на загал. А що в підсумку: порушення всім зійшли з рук.

8. Центр захисту тварин аж ніяк не вирішив питання безпритульних чотирилапих. Іноді, дивлячись на зграї на вулиці хочеться побудувати центр захисту житомирян від тварин. А те скільки коштів пішло повз цей центр окрема історія, про яку вже писали в ЗМІ.

9. І будівництво хоспісу - це добре. Але з такими успіхами скоро весь Житомир стане хоспісом.

10. Про медицину повторюватись не буду.

Головне, що у звіті впадає в очі це кількість виділених грошей на програми. При цьому одразу виникає питання: скільки коштів дійшло на ту чи іншу програму в реальності.

Тут варто додати, що судячи з останнього інтерв'ю мера, про яке я вже згадувала, він вирішив спростити схему дерибану, обходячи систему «ProZoro».

А тепер, увага, останній хіт мера: «ми готові приймати львівське сміття»! Напевне, щоб присипати тротуари, на які непокладена, або криво покладена плитка. Але насправді це не смішно. Місто стає все депресивнішим, передчуваючи свою загибель. А Сухомлин безперечно увійде в історію, але скоріше за все як Нерон, який спалив Рим, тільки в сучасному прочитанні.

Прикреплённые изображения:
an1234 Знищити місто за 500 днів
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
manitu
1 Keeper (manitu)   • 13:39:00, 01.03.2017 [Материал]

"Корисного" діяча Фурлета нема у списку .


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо