Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Hoakina » 2017 » Май » 8
Hoakina Ніколи знову

Hoakina


Оценка: 1.6/5 Голосов: 19

Ніколи знову

08.05.2017, 11:26:08 2703 1.6 3

Мій дідусь Кирило був 1906 року народження. На його долю випало, як розумієте, дуже багато. Він був вчителем молодших класів, все життя багато працював. Воював, але недовго, бо поранений потрапив у полон. Ще на початку війни.
Не пам'ятаю зовсім, щоб у нас хтось святкував перемогу у тій війні. Нагород у дідуся теж не було. Дивом він вижив і не потрапив у інший табір, радянський, як часто було з колишніми військовополоненими. Про війну не любив говорити, практично не згадував боїв, лише випадково я побачила слід поранення на нозі, де була практично відсутня литка. От і все. Ще в нього була німецька бритва в оксамитовій коробочці, подарунок його хазяїв-фермерів німецьких, на яких він працював, забраний з табору військовополонених. Згадував тих німців добрим словом, за столом часто говорив німецькою, хвалив німецьке працелюбство, порядок. На тому тема війни була вичерпана. Я дуже довго навіть не знала, що він воював, був у полоні. Це не обговорювалось практично взагалі.
А що можна говорити? мільйони життів, скалічені долі, поранені, інваліди, люди з посттравматичним синдромом. Тут часто полюбляє дехто про атовців патякати, що вони п'ють,  хуліганять. А скільки таких вражених війною прийшло тоді з фронтів? Це була велика біда, яка не має повторитись знову. Слова не можуть передати всього, що пережив наш народ. Треба просто помовчати і пом'янути тих, хто віддав своє життя у тій страшній війні. А святкувати нічого. Лише пам'ятати. В тій війні немає переможців. Є тільки жертви.

Прикреплённые изображения:
Hoakina Ніколи знову
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
SlavaNibiru
1 Святослав (SlavaNibiru)   • 20:04:31, 09.05.2017 [Материал]

Згоден з вами, німці намагалися принести нашому скаліченому сталінізмом народу високу культуру і цивілізацію. Звідси стають зрозумілими плакати українських націоналістів, де Гітлер виступав Визволителем України.
Semen1952
2 Semen (Semen1952)   • 20:31:43, 09.05.2017 [Материал]

Цiй тiтцi потрiбен тракторист Вася з Андрушiвки, для "просветления мозгов".
manitu
3 Keeper (manitu)   • 08:10:52, 10.05.2017 [Материал]

Ну так 8-го день памяти и примирения ... в чем проблема ?
Не считаешь 9-е праздником ... ну так ты в меньшинстве .
Новая аватарка , если не секрет кто это ?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо