Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » an1234 » 2017 » Май » 23
an1234 Вибори до ВР. Житомир. Добігти до старту

an1234


Оценка: 4.3/5 Голосов: 6

Вибори до ВР. Житомир. Добігти до старту

23.05.2017, 11:44:13 2314 4.3 1

Не дивлячись на те, що офіційного старту виборів до Верховної  Ради ніхто не оголошував, по факту підготовка до виборів, які в політичних колах очікують восени, вже розпочались. Політичні сили та потенційні кандидати вже ділять округи та активізують агітаційні кампанії. Наразі вже на кожному з 6 округів Житомирської області є по принаймні по одному, а подекуди і по декілька сильних конкурентів.

Одним з найбільш конкурентних округів як і на більшості виборів може стати Житомир ( № 62). Увійти вдруге в ту саму воду розраховує представник БПП Борислав Розенблат. Хоча до недавно його співпраця із БПП була під загрозою. Місцеві порошенківці розглядали варіант висунення від президентської партії голову обласного осередку – Олександра Рабіновича, але згодом ситуацію переграли і місцевому керівнику партії пообіцяли місце у списку. Поки ситуація була не зрозумілою, багато хто передбачав, що Розенблат змінить прапорець та може піти на вибори, наприклад, від партії Саакашвілі. Такий собі інтернаціональний тандем. Втім, до осені ситуація дійсно може змінитись і прапор БПП буде завеликим вантажем. Очевидно, що Розенблат розуміє це і вже зараз його риторика більше нагадує опозиційну, ніж провладну позицію.

У БПП в Житомирі була ще одна ймовірна кандидатура – нинішній губернатор Ігор Гундич, але тут і так багато важковаговиків від президентської партії, тож він став приглядатись до іншого округу, а потім ще до іншого, але про це далі.

Ще один теоретичний варіант від БПП – Геннадій Зубко. Але щоб витягнути його рейтинг в Житомирі після того, як він декілька разів кидав місто, забуваючи про свої обіцянки, потрібне щось дуже радикальне, або просто купити голоси оптом.

Конкуренцію представнику від БПП може скласти «Батьківщина», якщо замість статистів на кшталт Людмили Янушевич,  висуне Любов Цимбалюк. Остання з тимошенківців з одного боку має хороший заділ з виборів мера та гарну стартову позицію у зв’язку із тим, що Сухомлин, з яким вона конкурувала, показав своїм керуванням в місті, що вибір між нею та нинішнім мером був не правильним. Якщо на цьому зіграти, голосів додасться не лише Любові Цимбалюк, але й «Батьківщині» загалом. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо Цимбалюк вже морально оговталась від попереднього програшу та відкладе плани на переїзд до Чехії, де її родина має чимало майна.

Перевірити свої сили в Житомирі також скоріше за все спробує секретар міської ради Наталя Чиж. Наразі для агіткампанії «Самопоміч» організовує 400 медпрацівників, щоб під кабміном вибивати медикам зарплату. Якщо вона висуватиме свою кандидатуру на виборах, Наталя Чиж може згадати Сухомлину багато чого особистого. Та і пропрацювавши з ним більше 1,5 року, знає леді-мотанка про нашого мера також не мало.

До речі, про Сергія Сухомлина! Ні, кандидатом на виборах він навряд чи буде, але попсувати рейтинг кого завгодно може. Мер став своєрідною «чорною міткою» для кандидатів, після численних скандалів. Тож будь-хто кого він офіційно підтримає – автоматично буде на межі провалу. Ця ситуація близька до улюбленого кроку чорних піарників – заяву про підтримку кандидата секс-меншинами. Але в Житомирі замість гомосексуалістів достатньо мера міста. Тож кандидатам варто про це подумати.

Опоблок на Житомир скоріше за все висуне свого місцевого-київського лідера – Юрія Павленка. Він, звичайно ж, відтягне на себе голоси, але їх точно не вистачить для перемоги. Але може вистачити для торгів, наприклад з БППшниками, з яким у Опоблоківців, як виглядає, торги та домовленості існують вже давно. Так, наприклад, на посаду заступника мера не так давно розглядали Андрія Дяченка, що було пов’язано також із передачею місту частини території «Електровимірювача» під будівництво житлового кварталу.

Представник ще одної не великої партії, проте із значно більшими шансами – радикал, депутат міської ради,власник мережі «Полісся-Продукт» Олександр Ракович. Він один з найбільш ресурсних кандидатів, до того ж не має суттєвих плям у біографії, які б заважили йому добитись успіху. За моєю інформацією, його кандидатуру вже погодив Олег Ляшко. Не в останню чергу, зважаючи на те, що Олександр Ракович не так давно показав свій партійний вплив, зумівши повернутись на посаду лідера Житомирського осередку партії, після того як його усунули з посади.

Кандидатом (правда поки що без прапора) також може стати Володимир Кропивницький, який до цього двічі намагався конкурувати із Віктором Развадовським по 67 (чуднівському) округу. Минулого разу він отримав неофіційну підтримку БПП (фактично фантик без цукерки) тільки за те, що не сунувся на 62 округ проти Розенблата. Можливо, цього разу він вже не зробить таку помилку. До обласної ради він пройшов від «Батьківщини» та поки Анжеліка Лабунська керувала радою, Кропивницький фактично був № 2 в «Батьківщині», але не так давно між ним та місцевим керівництвом тимошенківців стався конфлікт, в результаті прапорець «Батьківщини» йому не «світить».

Перелік кандидатів, звичайно, не остаточний. Будуть в Житомирі і численні статисти, і можливо «варяги», але точно одне – боротьба буде запекла.

Найближчим часом читайте також інформацію по інших 5 округах області.

 

 

 

 

Прикреплённые изображения:
an1234 Вибори до ВР. Житомир. Добігти до старту
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
inakodumec
1 Иван (inakodumec)   • 14:43:17, 23.05.2017 [Материал]

поддержка мэра = поддержка представителей секс-меньшинств , прикольно сказано.
хотя, многие его к той группе давно приписали


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо