Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Matvey » 2017 » Май » 24
Matvey Проблем у сфері охорони здоров’я багато, але і позитивних зрушень не менше

Matvey


Оценка: 2.0/5 Голосов: 4

Проблем у сфері охорони здоров’я багато, але і позитивних зрушень не менше

24.05.2017, 08:34:25 2013 2.0 1

Охорона здоров’я – сфера дуже специфічна і має купу проблемних питань, яких, часом, ми не в змозі вирішити на місцевому рівні. Проте, все, що в нашій компетенції, ми намагаємося вирішувати: дещо нам вдалося зробити, дещо не в повному обсязі, якісь питання – в процесі реалізації.

Наприклад, у минулому році була втілена Програма забезпечення пунктів невідкладної медичної допомоги необхідними витратними матеріалами. Таким чином громадяни міста отримують справді безкоштовну медичну допомогу в травмпунктах, реанімації та приймальних відділеннях. Закуплено також і нове (у всіх сенсах) обладнання для діагностики та надання першочергової допомоги. Хто хоче деталей тут http://www.zhitomir.info/news_157271.html. Програма продовжується у цьому році і має багато схвальних відгуків.

Завдяки придбаному обладнанню по цій Програмі в усіх лікарнях знизився показник середнього перебування пацієнта у приймальному відділенні, зменшується відсоток розбіжності діагнозів, встановлених при госпіталізації та заключних клінічних діагнозів. Якщо раніше із 100 було 3 неточних, то тепер 2. Але якщо говорити про людей, то це на одне врятоване життя більше.

Наближення первинної допомоги населенню забезпечує програма амбулаторної медицини. У минулому році відкрито першу амбулаторію сімейного лікаря. (нагадаю як воно було http://www.zhitomir.info/news_162519.html). За даними опитувань людей, які там обслуговуються, всі пацієнти цілком задоволені обслуговуванням. В планах на цей рік відкрити ще дві амбулаторії.

Щоб покращити якість та рівень обслуговування в медичних закладах Житомира, спростити для пацієнта запис до лікарів, впроваджено електронну систему «Доктор Елекс», яка централізовано зберігає усю інформацію про пацієнта. Це стало підґрунтям для комп’ютеризації медзакладів і реалізації наступного кроку «Поліклініка без черг». Цей проект дозволить самостійно записуватися до сімейних (а згодом і до вузькопрофільних) лікарів на зручний день і час через Інтернет. Комп’ютеризація та ведення електронного документообігу значно покращить якість спілкування лікаря з пацієнтом. Детальніше про програму тут у моєму інтерв’ю http://zt-rada.gov.ua/?3398[0]=333 . У 2017 році на комп’ютеризацію міських закладів охорони здоров’я виділено 2450 тис. грн і розпочато процедуру електронних закупівель через систему ProZorro. Підтримка з боку держави у цьому питанні відсутня.

Пріоритетними питаннями у охороні здоров’я на цей рік залишаються (окрім глобальних проблемних питань заробітної плати та капітальних ремонтів):

  • Покращення сервісу у медичних закладах за допомогою програми «Поліклініка без черг» та загальній комп’ютеризації медичних закладів.

- Відкриття амбулаторій сімейного лікаря, їх оснащення.

- Створення центру малоінвазивної хірургії на базі ЦМЛ №2. Це сучасні способи і методи хірургічного втручання, при яких значно скорочується процес одужання пацієнта, легше переноситься оперативне втручання, в рази зменшується ймовірність ускладнень.

  • Придбати в кожну лікарню рентгенівські апарати у всі лікарні Житомира. Адже ті апарати, які ще працюють у лікарнях, використовуються вже більше 30 років і не тільки фізично, але й морально застаріли. Залишок коштів також буде спрямовано на забезпечення лікарень міста.

 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
current_user
1 Current User (current_user)   • 11:09:47, 24.05.2017 [Материал]

А вакцину проти сказу коли плануєте придбати?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо