Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Transport » 2017 » Май » 25
Transport Тариф 5 грн. За і проти

Transport


Оценка: 5.0/5 Голосов: 9

Тариф 5 грн. За і проти

25.05.2017, 10:42:21 1743 5.0 2

 

Був на ефірі вчора на каналі "Житомир" на запрошення Леонід Харшан в програмі яка стосувалася вартості проїзду в транспорті міста. Здивований відверто прекрасним колективом каналу та рівнем професіоналізму. У вас є чому вчитися! Ось там дійсно професіонали своєї справи. 


Отже, щодо ефіру. На програмі також був заступник міського голови Дмитро Ткачук. Дозвонювачів в студії було чимало, в основному люди, які мають пільги. Якщо коротко по тезам то можу вам донести наступне хто не дивився ефір:


1. З 1 червня усі без винятку пільгові категорії матимуть право безкоштовного проїзду в маршрутках міста. Таке право матимуть і пільговикі з області які завітають до нашого міста. Правда компенсувати їм проїзд ( пільговикам) буде платна категорія пасажирів, сплачуючи 5 грн за себе і он оту дєвушку або парня)


2. ЖТТУ тролейбуси та трамваї з 1 червня будуть курсувати у тому ж режимі що і зараз, 90 одиниць техніки у години пік, та вдень 35 тролейбусів. Що фактично нівелює цей вид транспорту як альтернативу маршруткам. Про ті райони які не покриті електротранспортом мені мешанців просто жалко. Для вас сісти в маршрутку означатиме "Взяти Берлін". Мешканцям Крошні при таких "розкладах" теж не позаздрю. Отже наше ТТУ фактично вдень здає місто на догоду приватних перевізників. Тоді питання, навіщо тому ТТУ виділяють з міського бюджету 60 млн гривень, якщо фактично підприємство працює тільки зранку та ввечері та не виконує вдень свою соціальну функцію.


3. Дмитро Ткачук сказав, що це цілком нормально що платна категорія буде оплачувати проїзд безоплатної категорії, адже ми ж платимо податки які йдуть на компенсацію потім з бюджету, а так ми тіпа напряму будемо оплачувати. В мене тоді просте питання, а ми що перестанемо тоді податки платити? Тобто фактично ми тепер і податки платитемо і за пільговиків розраховуватися.


4. Ейфорія товариші пільговикі у вас буде не безкінечна. На халяву довго не наїздитеся, тобто за наш рахунок. Після введення електронного квитка на тролейбусах та маршрутках, міська влада видасть вам спеціальні картки, на яких буде приблизно 40 поїздок чи 50 розрахованих на 2 поїздки вдень. А поки до кінця 17 року кататися будете за рахунок житомирян.


Мої пропозиції до влади були прості:
Переглянути рішення по ТТУ, та з 1 червня запустити 90 одиниць техніки щоб вона курсувала і зранку і вдень і ввечері.
Да тариф потрібно підіймати, але після виконання усіх умов, оновлення транспорту, встановлення валідаторів, і тоді б житомиряни знали за що платять, а так то все туфта. І можете мене називати популістом, як казав мер Сухомлин.


P.s. Шановні житомиряни, скоро ви заживете по - новому, по - сухомлинські, точніше з 1 червня. Будете витрачати на проїзд в тих же сараях не 3 а 5 грн, стояти і надалі на одній нозі, звісно якщо влізите в ту маршрутку в годину пік, адже альтернативи як такової у вас немає. А знаєте чому так відбувається? Бо ви мовчите.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
garold
1 Кonstantin (garold)   • 11:56:18, 25.05.2017 [Материал]

Согласен с молчанием,не умеют у нас люди добиваться своего,потому что нужно выйти из зоны комфорта,а это сложно...А по транспорту,услышал сегодня такую мысль что в цивилизованных странах общественный транспорт выполняет социальную функцию,это означает что местная власть субсидирует транспорт обеспечивая все категории граждан свободным перемещением,а то что сказал Ткачук:" що це цілком нормально що платна категорія буде оплачувати проїзд безоплатної категорії"это уровень африканских стран когда проблемы власти перекладывается на плечи граждан.
Sams2
2 Александр (Sams2)   • 09:10:53, 26.05.2017 [Материал]

Согласен с пунктом 3. Компенсацию за перевозку льготников перевозчик должен получать за счет бюджета, и только. Если не получают - значит не добились, и это проблема вовсе не тех пассажиров, которые за проезд платят. И вообще - такое обоснование повышения стоимости проезда вызывает, мягко говоря, недоумение. А вот реальных аргументов в пользу повышения стоимости проезда мы так и не услышали. И именно поэтому честность наших депутатов вызывает сильное сомнение.
Теперь насчет пункта 4. Законом не предусмотрено какое-либо ограничение количества поездок льготников. И единственный документ, подтверждающий право на льготы - это удостоверение, подтверждающее соответствующую категорию, по которой предоставляются льготы. И никаких других документов, в том числе и каких либо-карт.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо