Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Ірина_Костюшко » 2017 » Август » 23
Ірина_Костюшко В День Прапора України на непрацюючому Житомирському Льонокомбінаті відбудеться прес-конференція про Фестиваль Льону

Ірина_Костюшко


Оценка: 4.0/5 Голосов: 8

В День Прапора України на непрацюючому Житомирському Льонокомбінаті відбудеться прес-конференція про Фестиваль Льону

23.08.2017, 09:19:25 1956 4.0 3

У рамках Фестивалю Льону 2017 буде проведена дискусійна панель-нетворкінг від ГС "Асоціація розвитку льонарста і коноплярства України" та Житомирської торгово-промислової палати спільно з аграріями, владою, бізнесом, представниками іноземних делегацій. Впродовж заходу буде діяти майданчик для обміну контактами, візитівками, презентаціями.

До Фестивалю Льону 2017 залишаються лічені дні. 24го серпня відзначимо День Незалежності, з яким я вже вітаю всіх. А Фестиваль на Коростенщині символічно продовжить це важливе свято для кожного свідомого українця.

 Як Ви вже знаєте прес-конференція про Фестиваль відбудеться на непрацюючому Житомирському Льонокомбінаті, як згадка про найбільший льонопереробний комбінат в Європі, який був гідною візитною карткою Полісся.

Зокрема про відродження льонарства в Україні й повернення авторитету світового лідера з переробки льону і йтиме мова на Фестивалі, ідеологом якого я виступаю.

Ми обговоримо 5 важливих питань.

Наша головна мета – відродити традиції вирощування льону в Україні та популяризувати культуру використання продуктів з льону в повсякденному житті за доступними цінами. У 90-х роках у нашій країні льон вирощували на 136-ти тисячах гектарів. Зараз лишилось лише близько двох тисяч! Ми прагнемо повернути Україну в перелік передових країн з вирощування льону із власним національним брендом. Це буде першою темою.

Далі поговоримо про те, що у світі набирає популярності тренд споживання органічних продуктів, у тому числі й виробів з льону – насіння, олії, одягу, косметики, фармацевтичних препаратів. Тому необхідно розширити нішу органічного льонарства. І водночас – поряд з поверненням в обіг традиційних культур – створити нові робочі місця, реформувати розвиток сільської місцевості.

Моя діяльність, спрямована на відродження льону супроводжується також створенням Асоціації льонарства і коноплярства за сприяння Національної академії аграрних наук України.

Презентація Асоціації та її засідання також заплановані протягом 3-го Фестивалю льону. Впевнена, що засідання  буде ефективним завдяки тому, що усіх учасників процесу не влаштовує нинішня ситуація і усі прагнуть її змінити. Зі спільною метою та цінностями легше рухатися вперед. Про це ми підпишемо спільну декларацію.

В обговорені візьме участь Житомирська торгово-промислова палата, яка зможе проінформувати учасників дискусіі про зовнішньо-економічні аспекти зростання українського льонарства, а також представники іноземних делегацій, аграрії та наукові співробітники державних інститутів. А представники ТМ «BAYTON», які спеціалізуються  на засобах захисту рослин, дадуть цікаві поради щодо селекції та насінництва в льонарстві, розкажуть про можливі перспективи.

Крім спеціалізованої частини, на гостей чекають сучасні розваги та видовища, а саме театралізована увертюра "Народження льону", кінно-трюкове шоу, небесний сюрприз - авіашоу, конкурси та виступи ансамблів. Хедлайнером заходу стане співак Арсен Мірзоян.

З нетерпінням чекаю на Вас 26го серпня в селі Стремигород на Фестивалі льону 2017!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 3
Transport
1 Роман (Transport)   • 11:22:29, 23.08.2017 [Материал]

Ще б меншим шрифтом написали. Прям як до окуліста на сторінку потрапив.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 13:47:18, 23.08.2017 [Материал]

будуть централізовано якось доставляти гостей на фестиваль?
Cobalt
3 Cobalt (Cobalt)   • 20:20:13, 24.08.2017 [Материал]

Вы бы ещё провели фестиваль атомной энергетики на неработающем Третьем реакторе.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо