Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » antikorZt » 2017 » Сентябрь » 20
antikorZt «Спартак» хочуть перетворити на притулок для тварин?

antikorZt


Оценка: 4.4/5 Голосов: 7

«Спартак» хочуть перетворити на притулок для тварин?

20.09.2017, 12:55:18 1665 4.4 2

Рівно рік тому в Житомирі відкрили притулок для тварин. Навколо цієї події було багато піару. Приїздив мер Сергій Сухомлин. На день відкриття забули і про проблеми, які передували цій події. Але за документами, які ми нещодавно отримали, виявилось, що підрядник, який займався реконструкцією приміщення зробив її так, що і собакам там жити не безпечно для здоров’я.

Трохи більше року тому ми проводили розслідування по реконструкції притулку для тварин, яке було опубліковане в одному з номерів нашого інформаційного вісника. Загалом вартість реконструкції першої черги притулку обійшлась у більше, ніж 2 млн гривень. Отримати документи на реконструкцію тоді для нас виявилось неабиякою проблемою. Листування з міськвиконкомом, КАТП 0628 та підрядником нагадувала ходіння по замкненому колу. Кошториси не містили деталізацію обладнання,  що не давало можливості визначити точну ціну. В залежності від марки та бренду загальна вартість кошторису «гуляла» в досить широкому діапазоні від найменшого до максимального. Платіжні документи ми так і не змогли отримати. Тож вивчали кошториси підрядника робіт приватної ремонтно-будівельної фірми «Комунальник». За цими документами притулок мав виглядати практично як європейська лікарня: керамічна плитка, підвісні стелі, сучасне опалення та навіть установка для фільтрації питної води. Але як ми з’ясували в процесі розслідування, підрядник, схоже, «економив» як міг. Це також підтвердили наші експерти, які побували на місці. Тоді ми подали документи про знайдені нами порушення в управління Нацполіції. Але мова зараз не про це.

Нещодавно ми зробили запит на документацію по передачі приміщення притулку з балансу КАТП 0628 комунальному підприємству «Центр захисту тварин». Відбувалась ця подія 24 січня цього року. Згідно з протоколом на місце виїхала робоча група у  складі 9 осіб. У результаті огляду приміщення, а на той момент воно лише 4 місяці як було введено в експлуатацію, було знайдено дефектів на цілу сторінку. Серед них: протікання стелі в декількох приміщеннях, промерзання стін та ураження їх грибком, в усіх приміщеннях неякісні вікна та двері (через які у приміщенні утворюється конденсат), непрацююча система вентиляції та багато інших дефектів. Під час розслідування нашу увагу серед іншого привернуло те, що марка котла була відсутня, принаймні добитись документи на обладнання ми не змогли. З протоколу передачі приміщення ми дізнались про те, що документацію не бачили не тільки ми: «відсутнє маркування котла та технічної документації на нього». Окрім цього в котельні взагалі відсутня вентиляція, а це вже є небезпечним.

Тож фактично наново реконструйоване приміщення в січні було непридатним до експлуатації. І як випливає з протоколу робочої групи, погіршення відбулись не за 4 місяців роботи центру, а внаслідок неякісної роботи підрядника та «економії» на матеріалах.

В протоколі також зазначається, що юридичному департаменту міської ради доручили здійснити претензійно-позовну роботу щодо якості проведених робіт з реконструкції приміщення. Наразі, ми з’ясовуємо чи була вона проведена взагалі. Але, очевидно, що висновки міська влада не зробила. Нещодавно, вже після того, як в міській раді знали реальну ситуацію з якістю реконструкції притулку для тварин, ПРБФ «Комунальник» виграє тендер на реконструкцію стадіону «Спартак». Зрозуміло, що і про відповідальність підрядника за минулі об’єкти не йдеться. З чим пов’язана така лояльність до приватної структури можна тільки здогадуватись, а от чи не буде стадіон другим притулком для тварин – це питання!

Прикреплённые изображения:
antikorZt «Спартак» хочуть перетворити на притулок для тварин?
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
Sandra
1 Sandra (Sandra)   • 16:21:48, 20.09.2017 [Материал]

Всі знають що таке Комунальник, і хто такий Корзун.
Всі знають про його підв'язки в певни колах. Чому ви дивуєтесь. До Корзуна можна виставляти претензії, але не варто забувати і про тих, хто лобіює його інтереси.
vovik-zt
2 ВовикЬ (vovik-zt)   • 20:37:10, 20.09.2017 [Материал]

А де той центр доречі знаходиться?


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо