Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2017 » Октябрь » 12
cherednik Про сьогоднішню ситуацію з маршрутками у Житомирі

cherednik


Оценка: 4.0/5 Голосов: 6

Про сьогоднішню ситуацію з маршрутками у Житомирі

12.10.2017, 22:26:09 2211 4.0 4

1. Перевізники вчинили як справжні к̶р̶и̶с̶и̶ щури, і показали, хто дійсно є гнидами. Без жодного попередження відмова від своїх же обіцянок та зобов’язань з порушенням договорів щодо безкоштовного проїду пільговиків – це дуже низько та підло.

2. Пільгова категорія була обрана не випадково. Пенсіонери – це найбільша соціальна група, яка користується пільговим проїздом, і в той же час це найбільш незахищена соціальна група населення. Пенсіонери надзвичайно рідко можуть постояти за себе в транспорті та протистояти нахабству водіїв. Перевізники ще п’ять місяців тому почали робити перші кроки, щоб «привчити» пенсіонерів не їздити в маршрутках, розвісивши оголошення про прохання користуватися пільгами у встановлені години, яке водіями трактувалося як закон. Я звертався до Дмитра Ткачука з офіційними зверненнями зняти ті ганебні «оголошення-прохання», але вони і досі на своїх місцях. Вже тоді було зрозуміло, що перевізники будуть намагатися заробляти ще більше.

3. Сьогодні міська влада (управління транспорту та уся транспортна вертикаль) показали свою неефективність та імпотентність, адже протягом дня ніхто з чиновників так і не спромігся вплинути на перевізників та водіїв. У місті відбувалася транспортна анархія: хто як хотів, той так і їздив. Відомі випадки, коли сьогодні в окремих маршрутках люди платили за проїзд по 3 грн.

4. Давно є розмови, що ринок перевезень у Житомирі звільняють та готують під одного великого перевізника, який стане монополістом на ринку. Я не вірив у такий сценарій, але події останніх місяців та ситуація з громадським транспортом цілком реально може бути одним із елементів великої багатоходової «зачистики» ринку під одного гравця.

5. Перевізники давно не дотримуються умов договорів та їздять кому як заманеться, порушуючи маршрути та графіки руху. За останні півроку до мене звернулося декілька десятків людей з конкретними випадками порушень. Результатом більше ніж 30 звернень до міської ради з конкретними фактами, маршрутами, водіями були відписки. В управлінні транспорту навчилися їх писати, але не навчилися виконувати свої функції по контролю за виконанням договорів. Люди годинами вимушені чекати транспорт і їхати в переповнених та брудних маршрутках, в той час, як чиновники кажуть повну дурню та роблять вигляд, що все добре.

6. Комунальний транспорт не зможе забезпечити потреби міста, а місто не може відмовитися від послуг приватних перевізників. Але, якщо місто буде постійно грати під дудку перевізників та створювати для них комфортні умови, це триватиме вічно. Легко казати, що у нас немає альтернативи та виходу, але потрібно шукати та залучати перевізників з інших регіонів. Вартість квитка у Житомирі дозволяє шукати альтернативи. Покажіть свою ефективність та прогресивність, залучіть у місто нормального перевізника. Або хоча б закупіть комунальні автобуси, про які говорять вже другий рік.

7. Так, перевізникам не відшкодовують гроші за пільговиків. Але ж вони самі підписали додаткові умови та погодилися возити пільговиків безкоштовно. А якщо Вас тоді це не влаштовувало, чому мовчали?

8. Завтра на виконкомі будуть вже старі казки про пенсіонерів-садистів та водіїв ангелів, про злидні та роботу у збиток тощо. Перевізники мають як сильне лобі у виконкомі, так і сильний інформаційний ресурс, щоб переконати місто в тому, що винні усі, крім них, вони ж, як і їхні водії, святі. І коли вони завтра будуть просити збільшити плату, встановити часові обмеження або ще якісь вигоди для себе, отримати вони мають відмову. Без жодних альтернатив, жорстку та однозначну відмову!

p.s.

Чому через некомпетентність чиновників або жадібність перевізників, мають страждати люди похилого віку. У вас що батьків та матерів немає, чи ви, сволота, думаєте, що вас старість омине? За усі страждання людей ви все одно відповісте, не перед громадою, то перед Богом!

Завтра, попри усі розбіжності між активістами, владою та опозицією, місто має поставити цих гнид на місце. Хто не хоче працювати чесно та виконувати договори, нехай забирає свої корита і валить нах@й.

Прикреплённые изображения:
cherednik Про сьогоднішню ситуацію з маршрутками у Житомирі
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
kolvich
1 Nikolay (kolvich)   • 07:44:31, 13.10.2017 [Материал]

А чего запел только сейчас? Есть "Постанова ...
***********
20 коп. в раз@@аном рахвике)) и 20 коп.буханка хлеба.Потом 40 коп,и тд,
сейчас сравни хлеб и маршрутку..водку не трогаем.Срав ..ни.
Mira
2 Irina (Mira)   • 14:50:00, 13.10.2017 [Материал]

Не надо гнать ерунду.Когда хлеб был по 20коп,то единственное в Житомире маршрутное такси стоило 15 коп. и ездило по маршруту пл.Победы-ресторан Полесье.Места там были только СИДЯЧИЕ(ездили только РАФики).При этом был дублирующий автобусный маршрут №20 за 5 коп.Так что можно было выбирать то,что тебе подходит.Знаю все так подробно,потому что родственники жили в Глубочице и часто приходилось ездить к ним.
TarasS
3 Тарас (TarasS)   • 17:38:26, 13.10.2017 [Материал]

"Когда хлеб был по 20коп,то единственное в Житомире маршрутное такси стоило 15 коп. и ездило по маршруту пл.Победы-ресторан Полесье."

Альо, буханка "укрАінскава" тоді коштувала 16 коп. :)
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 15:01:37, 14.10.2017 [Материал]

"...Альо, буханка "укрАінскава" тоді коштувала 16 коп. :) ..."
А какая потенция была у юношей того времени!!! :-))


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо