Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » cherednik » 2017 » Октябрь » 23
cherednik ЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ У МАРШРУТКАХ – НЕЗАКОННІ

cherednik


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

ЧАСОВІ ОБМЕЖЕННЯ У МАРШРУТКАХ – НЕЗАКОННІ

23.10.2017, 11:37:10 2149 3.0 13

Виконавчий комітет, в черговий раз, з порушенням законів та регламенту прийняв незаконне рішення. В п’ятницю, 13-го жовтня, виконавчий комітет вніс зміни у своє ж рішення щодо збільшення вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. Зміни стосувалися зменшення вартості проїзду до 4 грн та запровадження часових обмежень для користування пільговим проїздом для певний категорій громадян. Подібне рішення виконавчого комітету порушує Конституцію України та Закони України. Міські чиновники не мали ні права, ні повноважень приймати рішення, яке обмежує права людей.

Результатом рішення виконкому стало те, що одні категорії громадян мають часові обмеження, а інші їх не мають - це пряме порушення Конституції. Адже кожен громадянин, в тому числі і той, хто має пільги, має однакові права. Обмеження у часі з перевезення пільгових категорій громадян є дискримінаційним та порушує права людей.

Разом з небайдужими житомирянами скористався конституційним правом звернутися до суду, щоб захистити права людей та оскаржити рішення виконавчого комітету в частині запровадження часових обмежень пільгового проїзду у маршрутках.

Сподіваюся, що суд стане на захист людей та Закону, а не чиновників!

Перевізники постійно порушують закони та рішення виконавчого комітету щодо перевезення пасажирів, і за це вони мають також нести відповідальність. Але, в той же час, перекладання на перевізника усіх витрат щодо компенсації за рахунок власного прибутку пільгового перевезення вважаю неправильним. Такий підхід міських чиновників ніяким чином не покращує якість пасажирських перевезень у місті, а навпаки створює конфлікт між пасажирами та перевізниками.

Міська рада, як орган місцевого самоврядування, не впливає на перелік пільгових категорій, які, відповідно до Законів України та постанов Кабінету Міністрів України, мають право безкоштовного проїзду. Уряд та Верховна Рада вже два роки не закладає у Державний бюджет грошей для компенсації пільгового проїзду. Відсутність фінансування з Державного бюджету спричиняє катастрофічну ситуацію в громадському транспорті.

Питання пільгового проїду є надзвичайно критичною і для комунального перевізника. Щороку десятки мільйонів гривень з бюджету Житомира, які могли вкладатися в розвиток міста, витрачаються на компенсацію проїзду пільговиків у комунальному громадському транспорті.

Міські чиновники мають негайно вирішувати ситуацію, яка склалася у громадському транспорті міста, та припинити звинувачувати кого завгодно, а не себе у тому, що відбувається у місті.

Пільговики не мають ставати заручниками цієї ситуації та бути жертвами свавілля перевізників та чиновників!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 13
TarasS
1 Тарас (TarasS)   • 15:34:49, 23.10.2017 [Материал]

"Сподіваюся, що суд стане на захист людей та Закону, а не чиновників!"

Не на "захист людей", а на захист подальшої руїни міського транспорту. Називай речі своїми іменами, анархопопуліст Демчик-2!

"Адже кожен громадянин, в тому числі і той, хто має пільги, має однакові права."

Ну, то чого ти не виступаєш за права сільських пенсіонерів? Вони ВЗАГАЛІ НЕ МАЮТЬ НІЯКИХ ПІЛЬГ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ. Чому міські пенси можуть кататися хоч весь день безплатно - а сільські платять повну вартість у приміських маршрутках? Це в якій статті Конституції таке написано?
cherednik
2 Микола Череднік (cherednik)   • 16:46:51, 23.10.2017 [Материал]

Це рішення порушує права усіх пенсіонерів (і інших пільговиків, які мають часові обмеження).

Тобто ті хто запровадили безкоштовний проїзд для пільговиків та не фінансують це - не популісти (зараз я не лише про міську раду), а я відстоюючі КОНСТИТУЦІЙНІ права людей популіст? Нічого безкоштовного не існує, все має свою вартість!

Раджу почитати, тут написано і про пенсіонерів, які не мають можливості скористатися своїми пільгами та правами -> https://www.segodnya.ua/opinion/cherednikcolumn/pro-socalnu-nespravedlivst-abo-chomu-socaln-plgi-galmuyut-rozvitok-derzhavi-73813 9.html

Не потрібно плутати свідомо незаконні рішення, з недосконалістю системи пільг у державі.
TarasS
7 Тарас (TarasS)   • 18:08:16, 23.10.2017 [Материал]

"а я відстоюючі КОНСТИТУЦІЙНІ права людей популіст?"

Так, ти популіст - див. мій пост №5. Про що ти торочиш взагалі? В Конституції нема жодного слова про якісь "транспортні права". А є реальна постанова Кабміну, яка встановила популістські пільги міським пенсіонерам, грубо знехтувавши правами сільських пенсіонерів. Ось вона якраз і порушує Конституцію, оскільки дискримінує людей за місцем проживання. Обмеження часу пільгових поїздок для міських пенсіонерів - загалом правильний крок, який хоч трохи оздоровить ситуацію.

А хороший вихід тут лише один: ліквідація безплатного проїзду як такого; введення пільгового проїзду для пільговиків, пенсіонерів та учнів (50% від суми повного квитка); можливо, часткова монетизація пільг для пенсіонерів. Крапка.
cherednik
9 Микола Череднік (cherednik)   • 22:43:21, 23.10.2017 [Материал]

7. Читай уважно закони (якщо взагалі читав/єш)

Законами України від 22 жовтня 1993 року №3551-XII "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"; 20 грудня 1991 року №2011-ХІІ ''Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"; 26 квітня 2001 року №2402-ІІІ "Про охорону дитинства"; 16 грудня 1993 №172І-ХІІ "Про основи соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні", 28 лютого 1991 №796-ХІІ "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи"; 23 березня 2000 № 1584-ІІІ; Про жертви нацистських переслідувань»; постановою Кабінету Міністрів України "Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування»; від 17.05.1993 № 354 та деяким іншим категоріям громадян надано право безплатного проїзду усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування (УВАГА!!) в сільській місцевості, а також автобусами приміських та міжміських маршрутів.
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 13:56:55, 24.10.2017 [Материал]

Я бачу, чукча пісатєль, а не чітатєль. Ще раз повторюю, для особливо обдарованих: сільські пенсіонери НЕ мають транспортних пільг за місцем проживання. Це раз. Постанова Кабміну не є частиною Конституції України. Це два.
Mira
3 Irina (Mira)   • 17:02:56, 23.10.2017 [Материал]

На 1
А почему сельским пенсионерам и др.жителям села выделили землю по 2 гектара и еще паи и они ее сдают в аренду и получают ежегодно деньги?А жителям города сказали,что земли свободной уже нет,хотя по закону все жители Украины имеют право на 2 бесплатных гектара земли.
Что на это скажешь?Где справедливость?
По поводу транспорта.В городе сельские пенсионеры ездят так же как и городские.И в пригородных электричках (и в киевской тоже) пенсионерам проезд бесплатный.
Hoakina
4 Марина (Hoakina)   • 17:51:27, 23.10.2017 [Материал]

На 3. Про землю Ви дарма, а от в іншому згодні.
Mira
6 Irina (Mira)   • 18:00:54, 23.10.2017 [Материал]

На 4
Марина,ну почему про землю зря?На 2 беспл.гектара имеют право все граждане Украины,но кроме этого в селе дают еще и паи.У моей сотрудницы родители в селе имеют 4 пая + 4 гектра и получают доход,который отдают детям А моя знакомая учительница(житель города) обратилась,чтобы и ей дали 2 гектара (и не в элитном месте,а где-нибудь),но ей сказали,что все уже роздано. И она детям помочь не может,хотя закончила институт с красным дипломом и честно проработала всю жизнь.
yulyayulya
12 Юлия (yulyayulya)   • 19:26:29, 24.10.2017 [Материал]

А чому всі містяни безкоштовно приватизували свої квартири. Які зараз продають, дарують, роблять що хочуть. А от закон про продажу землі весь час не на часі. А тими мізерними паями багато не розженешся. Про те що дітям з них можна допомагати повна мачня.
Юрко
13 Градовський (Юрко)   • 23:49:52, 24.10.2017 [Материал]

Абсолютно правильно. І замовкла - не хоче про квартиру говорити)
TarasS
5 Тарас (TarasS)   • 17:54:45, 23.10.2017 [Материал]

Сільські пенсіонери живуть не в місті, а в селі. За місцем проживання вони транспортних пільг НЕ мають, ніхто їх з села в місто, з села в інше село, або хоча б просто по селу безплатно - НЕ возить. Тобто, діюча постанова Кабміну про пільги є вибірковою, дискримінаційною та прямо порушує Конституцію. Отже, постанова має бути скасована, як і практика неконтрольованих безплатних поїздок міських пенсів.

"А почему сельским пенсионерам и др.жителям села выделили землю по 2 гектара и еще паи и они ее сдают в аренду и получают ежегодно деньги?"

А тому, що сільські мешканці в абсолютній більшості САМІ збудували і утримують власне житло - а не пишуть скарги в жеки. Земля для них є засобом виробництва. Ти якось переживеш і без 2 га, а вони - ні.
Mira
8 Irina (Mira)   • 20:06:52, 23.10.2017 [Материал]

*Земля для них є засобом виробництва*Если бы они сеяли что-то на этих паях и гектарах,а не тупо сдавали за бабки.
Поэтому постанова Кабмина в отношении выделения земли должна быть отменена,так как является избирательной и дискриминационной и нарушает Конституцию.
Если бы в селе не гребли по 20 паев и 10 гектаров с целью СДАЧИ В АРЕНДУ,то всем бы хватило по 2 гектара.И тогда бы каждый решал - обрабатывать ее или сдавать.
TarasS
11 Тарас (TarasS)   • 13:59:04, 24.10.2017 [Материал]

"то всем бы хватило по 2 гектара."

А навіщо тобі 2 га? Рапсом засієш? Я маю 24 сотки, мені вистачає по вінця: груші, яблука, сливи, алича, вишні, горіхи, кизил.

Навіщо ти взагалі розвела тут земельний офтоп? Розмова про інше.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо