Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Чебурашка » 2018 » Март » 22
Чебурашка Хто проти безвізу?

Чебурашка


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Хто проти безвізу?

22.03.2018, 09:19:47 1413 4.2 8

А ви помітили, що протягом останніх кількох місяців в українців почали зростати зарплати, водночас збільшилося число оголошень з пропозиціями вакансій? Фірми запрошують на роботу, обіцяючи і пристойну зарплату, і безкоштовне харчування, і навіть організовуючи безплатний доїзд до місця праці. З’явилася конкуренція за працівника. У робітника побільшало прав і відчуття гідності. Це все опосередковані наслідки надання Україні безвізу з Євросоюзом.

Гаразд, а знаєте, хто проти безвізового режиму? Росія, п’ята колона, прикордонники, в яких прибуло роботи на пунктах пропуску, або й сам Європейський Союз? Аж ніяк.

Проти безвізу все частіше виступають українські бізнесмени.

Уже кілька моїх знайомих підприємців висловилися в такому дусі.

«Так і що, хто буде працювати тут, якщо всі виїдуть?»

«Лишаються лише діти і пенсіонери, а всі інші стали на лижі!»

«Уже другий місяць не можу знайти собі кухаря – всі повиїжджали. Що він тут сидітиме за 9 тисяч гривень, якщо в Чехії отримає мінімум утричі більше?»

«Всі їдуть і їдуть. Криве слово скажеш – одразу фиркають, все кидають і збираються за кордон. Так важко ще ніколи не було працювати»

«У мене половина офіціантів звільнилося. Лишилися студенти, які приходять на вечір чи ранок – залежно від їхньої зміни в університеті. І оплата по місту зросла, навіть не знаю що робити: якщо почну більше платити персоналу, то доведеться підняти ціни в меню».

«Безвіз – це була помилка. Бо українці стали дешевою робочою силою для ЄС, а в самій Україні працювати вже нікому».

Запевняю вас, що йдеться не про поодинокі випадки, це вже тенденція. Наразі бізнесмени просто висловлюють свою розгубленість за нових обставин, але все частішає невдоволення з їхнього боку. Припускаю, що такі настрої поширюватимуться.

А все через те, що безвіз не просто означає право на гідний перетин кордону з ЄС, він ще й поширює європейські цінності вглиб України. Як у законі про сполучені посудини, тепер боротьба за свої права й гідні умови праці поволі перетікає з Євросоюзу й до нас.

Справді, чому людина має гнути спину за 4 тисячі гривень, якщо в неї є можливість поїхати навіть на короткострокові заробітки за кордон – і привезти значно більшу суму?

Чи буде такий працівник тепер терпіти образи й матюки від роботодавця, а часто погрози й шантаж? Навряд чи.

Розуміючи, що ситуація на ринку праці стала дуже конкурентною, чи відчує робітник своє право вимагати більшої зарплатні, покращення умов праці, офіційного працевлаштування й відпустки? Так.

Роботодавець перестав бути Богом для працівника. З’явилася альтернатива. Хоча й не обов’язково нею користуватися: як бачимо, за дев’ять місяців з часу отримання безвізу цим правом скористалися всього 500 тисяч українців. А правила гри на українському ринку праці вже почали змінюватися – на користь робітника.

Ясна річ, бізнесменам це не подобається. Бо тепер робітника треба поважати, дослухатися до його вимог, піднімати рівень зарплат, зрештою, боротися, конкурувати за працівника.

І все через клятий безвіз. Хіба він потрібен бізнесменам? Ні, бо вони й так завжди мали візи і подорожували без проблем.

Поки що йдеться про малий і середній бізнес. Але вже скоро кадровий голод відчують і підприємства олігархів, які свої статки сколотили в тому числі завдяки тому, що платили мізерні зарплати працівникам. І тоді якась партія заголосить, що безвіз вилюднює, спустошує Україну – бо люди так масово виїжджають. Такі голоси вже лунають.

Ось так – неочікувано – безвіз змінює правила гри і в самій Україні.

Розкріпачує.

https://opinion.biz.ua/2018/03/20/xto-proti-bezvizu/

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 8
Berserk80
1 Che (Berserk80)   • 11:37:42, 22.03.2018 [Материал]

"А ви помітили, що протягом останніх кількох місяців в українців почали зростати зарплати, водночас збільшилося число оголошень з пропозиціями вакансій? Фірми запрошують на роботу, обіцяючи і пристойну зарплату, і безкоштовне харчування, і навіть організовуючи безплатний доїзд до місця праці. З’явилася конкуренція за працівника. У робітника побільшало прав і відчуття гідності. "

Конечно заметили. Мне каждый день зарплату повышают. Мол только не уходи на другую работу. Я правда думаю. В меню нет лобстеров, а винная карта довольно скупая. И это только на завтрак. Про обед вообще молчу. Выбор из 10 блюд это для нищебродов. А чего стоит подвоз на работу на корпоративном бентли? Что неужели не могли выбрать не такую нищебродскую скотовозку. Так что не все так просто с твоим безвизом. Но надеюсь скоро станет лучше
Юрко
4 Градовський (Юрко)   • 11:42:30, 22.03.2018 [Материал]

Тобі ще й платять??? Так, дивна ця хунта...
Hoakina
5 Марина (Hoakina)   • 13:54:39, 22.03.2018 [Материал]

На 1. Ви сьогодні на роботі? не у відпустці? то чому на роботі Ви дозволяєте собі в робочий час писати блоги і коменти. І за це Вам погано платять? такого робітника треба гнати, бо Ви використовуєте робочий час не за призначенням. Робимо висновок - як працюєте, так і платять. Щоб зняти питання про мене - у маю ненормований робочий день і тиждень.
SlavaNibiru
7 Святослав (SlavaNibiru)   • 20:10:06, 22.03.2018 [Материал]

Писала Марина Валеріївна з університетського вайфаю...
Hoakina
8 Марина (Hoakina)   • 20:43:50, 22.03.2018 [Материал]

На 8. Я для таких закидів і написала останнє речення, голубе. Так, мене звуть Марина Валеріїна. А Ви, звиняйте ЧЬИХ? зеро на зарплаті. Вам, надіюсь, добре платять, на олію вистачає? бо Ваш протеже все жаліється, що йому на олію грошей не вистачає. Може б протекцію йому склали, допомогли з опануванням української. Таким тролям московським більше платять. Чоловік бідує, ночі не спить. Мусить на основній роботі от чим займатись.
Berserk80
2 Che (Berserk80)   • 11:38:51, 22.03.2018 [Материал]

Дядька ты реально веришь в то, что ты написал? Может мы в Разных Житомирах живем?

Вот, классика про тебя

Воспитательница в детском саду спрашивает: «Дети, в какой стране самые красивые игрушки?» Дети (хором): «В Советском Союзе!» Воспитательница «А в какой стране самые нарядные детские одежды?» Дети (хором): «В Советском Союзе!» Воспитательница: «А в какой стране самое счастливое детство?» Дети (хором): «В Советском Союзе!» Вдруг Вовочка заревел. Воспитательница: «Вовочка, почему ты плачешь?» Вовочка (сквозь слезы): «Хочу жить в Советском Союзе!»
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 11:42:00, 22.03.2018 [Материал]

Безвіз, як і будь яка віза, не дає жодного права на працю.
current_user
6 Current User (current_user)   • 15:28:10, 22.03.2018 [Материал]

Відповідно до недавнього дослідження Національного банку Польщі, близько 70% українців у Польщі - це "сині комірці", тобто ті, які працюють на будмайданчиках, в виробничих цехах, в очисній промисловості і т.д., виконуючи досить просту роботу після короткого навчання.
Згідно з останніми даними Національного банку Польщі, щорічно українці в Польщі заробляють в середньому близько 8 млрд злотих (близько 67 млрд грн), з них близько 5 млрд злотих (42 млрд грн) українці пересилають додому.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо