Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Transport » 2018 » Май » 8
Transport Чому не працюють на маршрутах нові автобуси МАЗ закуплені містом у лізинг. Та чи не будуть комунальні перевезення автобусами збитковими?

Transport


Оценка: 5.0/5 Голосов: 5

Чому не працюють на маршрутах нові автобуси МАЗ закуплені містом у лізинг. Та чи не будуть комунальні перевезення автобусами збитковими?

08.05.2018, 21:42:33 2220 5.0 4

​21 квітня на площі Соборній урочисто було передано місту 17 нових автобусів Маз. Для поважності події на передачу автобусів приїхав сам Геннадій Зубко, адже з часів Незалежності Житомир вперше купує в лізинг автобуси для свого комунального підприємства. Жителі міста звісно задоволені, вони впевненні що ері приватних перевізників приходить кінець.

Ось що сказав наш мер Сергій Іванович Сухомлин про запуск на дороги Житомира нових автобусів:

Йде вже третій тиждень після цієї заяви нашого мера. І що ми бачимо? Бачимо те, що ніяких поки автобусів на вулицях міста не має. Чому? Питання риторичне, чи то палива не мають, чи ще не визначилися на якому маршруті вони працюватимуть, в якого більш – менш слабшого перевізника той маршрут забрати щоб не заходити в суди. Розглянемо декілька моментів чому ж ці автобуси стоять на території ТТУ, а за лізинг будемо платити, незважаючи на те що диво техніка стоїть, а не заробляє.

1 варіант – це банальна причина нема водіїв, що цілком можливо, адже на 5-8 тисяч гривень водія з приватних перевізників заманити вкрай важко, хоча кажуть що на станції швидкої допомоги звільнилися водії та записалися в ТТУ на нові автобуси.

2 варіант – це знову таки банальна причина, комунальне підприємство не має ще дизпалива для нових автобусів, хоча часу закупити його було багато, адже так піарити за місяця до їх придбання і не запастися паливом напевне можуть тільки наші реформатори. Адже автобуси повинні заробляти, а не стояти. Нижче наведено скрін щодо того що ТТУ закупило вже дизпаливо у лютому місяці 17750 літрів, невже до травня вже все витрачено, при тому що на той час в ТТУ було тільки декілька автомобілів які працюють на Д/П.
 


Йдемо далі. 19 ТТУ розпочинає процедуру закупівлі дизельного палива в розмірі 600000 тисяч літрів на суму 16 млн. 800 тисяч гривень, кінцевий строк подання пропозицій 30 травня.

 

Через деякий час ТТУ оголошує тендер, а саме 7 травня на закупівлю ще 90000 тисяч літрів дизпалива на суму 2 млн. 500 тисяч гривень, кінцевий строк подання пропозицій 24 травня.


Тобто, як мінімум до кінця травня ТТУ не отримає дизельного пального і судячи з усього до кінця травня нові автобуси МАЗ стоятимуть на базі ТТУ, а ми платитимемо гроші за лізинг. Господарники у всій красі. Виходить що слова мера про те що за два тижні нові автобуси працюватимуть на маршруті – це все одно що слова нашого Гаранта перед виборами Президента що він АТО закінчить за години.

Тепер наведу вам скрін коментара Влада Пучича під моїм постом щодо автобусів МАЗ, які ми купили у лізинг за 3,6 млн гривень та автобусами Богдан, які місто Івано – Франківськ купило через прозоро за 3,9 млн. гривень.

 

В чому суть цього коментара на мій погляд, суть в тому що Влад пише про те що автобуси МАЗ ще не застраховані, хоча при передачі їх місту я сумніваюся що лізингова компанія чи банк не провели таке страхування. Суть його в тому, що по факту він натякає що підприємство не має дизельного пального, хоча часу було вдосталь щоб його закупити до придбання автобусів. А це вже говорить про рівкень підготовки та професіоналізм команди мера.

Та саме головне в цьому коментарі, що Влад уже помаленьку натякає про те що, комунальні автобуси ніяк не можуть бути прибутковими, а будуть збитковими. Це навіть не дивлячись на те що вартість проїзду в цих комунальних автобусах буде як в приватних – 5 гривень. Хоча логіки в 5 гривнях для комунальних автобусів, які куплені за кошти житомирян та йде процедура закупівлі дизпалива теж за кошти житомирян я не бачу. Максимум на сьогодні проїзд в цих комунальних автобусах має становити 3-4 гривні. Бо вже сьогодні люди від влади кажуть що ці автобуси будуть збитковими.

 

Тож висновки робіть самі. Далі буде.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 4
vovik-zt
1 ВовикЬ (vovik-zt)   • 22:04:24, 08.05.2018 [Материал]

Стоять вони на терирторіі депо №1 на відкритій місцевості і чогось чекають. Ну як чого п.1 та п.2 мабуть. Механізми мають працювати, або бути якісно законсервовувані, інакше їм буде пісець.
Hoakina
2 Марина (Hoakina)   • 05:56:46, 09.05.2018 [Материал]

чекайте! думаю за пару місяців ці автобуси передадуть якомусь перевізнику в оренду по 1 грн за рік.
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 09:08:34, 09.05.2018 [Материал]

А Пучич вже речником в Ткачука працює?
TarasS
4 Тарас (TarasS)   • 15:33:42, 09.05.2018 [Материал]

"Жителі міста звісно задоволені..."

Чим задоволені, застарілими автобусами, які забруднюватимуть місто солярою? Times.Zt.Ua писав про це не один раз.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо