Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2019 » Февраль » 14
amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова

amberis


Оценка: 3.7/5 Голосов: 3

Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова

14.02.2019, 16:31:27 2301 3.7 1

Людина з табуретом / Human with a Stool

Жанр: Документально-пригодницький фільм
Рік випуску: 2019
Режисер: Ярослав Попов
Автор ідеї: Леонид Кантер
Продюсерка: Катерина Мізіна
Анімація: RIDNI Animation
Музика: OY Sound System, Balaklava Blues, Freel та Едуард Приступа


 
Синопсис
Група мандрівників вирушає у подорож, мета якої - донести табурет зі звичайної київської кухні до мису Горн і встановити його на березі Тихого океану. Серед учасників - ініціатор експедиції Леонід Кантер із дружиною Діаною та донькою Маґдаленою. Леонід знімає на камеру усе, що його оточує, перетворюючи своє життя на фільм, у якому стає і головним героєм, і режисером. Повертаючись на рідну землю, мандрівники застають початок війни. Майбутня стрічка мала стати маніфестом нездоланній силі людських мрій. Проте сценарій змінило саме життя, а точніше - подорож, яку безстрашний мрійник вирішив здійснити останньою.

 

Історія
Під час експедиції до чотирьох світових океанів назбиралося кількасот годин унікального відеоматеріалу: епізоди з життя індіанців на карибських островах, тибетських ченців та бандитських латиноамериканських мегаполісів, вуличні вистави на майданах і палубах кораблів, пейзажі Амазонки, пустелі Гобі та Патагонії, а також перипетії, що їх переживали учасники. За час подорожей українські мандрівники подолали 60 тисяч кілометрів і побували у 30 країнах.
На цей шлях їх спонукала гра «З табуретом до океану». Її правила вигадав у 2004 році режисер Леонид Кантер: донести чотири кухонні табурети до чотирьох океанів, без грошей та спонсорів, але з камерами в руках, із піснями й виставами про любов та Україну. Цей задум був проявом свободи і того, що будь-які мрії здійсненні, якщо їх здійснювати. Кожна з чотирьох мандрівок мала різну тривалість, маршрути, команду, але завжди штовхала учасників до пригод, пізнання світу і себе.
У фільмі «Людина з табуретом» показано останню, четверту подорож до Тихого океану, що тривала рік. Доки Леонид вів групу до мису Горн, Діана з Магдаленою збирали казки народів світу, що також увійшли до фільму.
Леонід Кантер не розлучався з камерою. Його стрічка мала розповісти про шалені мандри «табуретників», які не один рік збуджували уяву та надихали нових мандрівників. Проте сценарій вийшов за межі подорожі. 4 червня 2018 Леонід Кантер добровільно пішов із життя, знявши останній кадр для свого фільму.

 

Режисер Ярослав Попов не міг залишити цю подію поза стрічкою, тому первинний задум пережив трансформації і фільм перетворився на філософсько-пригодницький байопік.
На екрані проминає життя, сповнене мрій, пригод і сенсів, що змінюється війною в Україні та боротьбою за здійснені та не здійснені мрії.
«Що залишилося нам? Навчитися світити іншим і розповісти цю історію»
Роботу над фільмом закінчили друзі та колеги Леоніда Кантера. Раніше ця ж команда створила разом із ним документальні стрічки «Добровольці Божої Чоти» та «МІФ».

 

Унікальну музику до фільму написали Марко й Тарас Галаневичі - учасники гуртів ДахаБраха та OY sound system; а також Balaklava Blues, Freel та Едуард Приступа.
Магічну анімацію казок різних народів та графічне оформлення фільму виконала українська студія RIDNI Animation.
Над звуковим супроводом працювала студія KWA sound production («Кіборги», «МІФ», «Жива Ватра» та ін.).
17 серпня успішно завершилася краудфандингова кампанія на платформі «Спільнокошт». Виробництво фільму підтримує Український культурний фонд.

Ви можете просто подивитися фільм у кінотеатрі. А можете почути його історію від авторів: як фільм народжувався і зростав, скільки потребував винахідливості, які веселі й сумні історії сталися під час зйомок. Побачити, як сяють їхні очі й відчути, як тремтить від хвилювання голос. Полюбити їх із першої ж зустрічі. Прийняти фільм із їхніх рук прямо у своє серце❤️.

Допрем'єрні покази стрічки «Людина з табуретом» особисто представлять учасники творчої команди: режисер Ярослав Попов (Yaroslav Popov), продюсерка Катерина Мізіна (Kat Mizina), режисер анімації Родіон Шуб (Rodion Shub) та композитор Тарас Галаневич (Galatar Stepler) – а також герої фільму. Усі вони – друзі і колеги Леоніда, які разом із ним втілили різні проекти та ідеї, випустили документальні фільми «Добровольці божої чоти» й «МІФ». Приходьте на прем'єру у своєму місті, щоб зустрітися з авторами і надихнутися на втілення власних мрій!
 

- Показ відбудеться 17 лютого о 19 годині у кінотеатрі "Україна" (вулиця Київська, 13).
- Прес-брифінг розпочнеться о 18:30 в приміщенні кінотеатру.
-  Для ЗМІ відкрита акредитація: http://bit.ly/2N2TeHS

 


«Людина з табуретом» вийде на екрани житомирських кінотеатрів:
з 21 лютого 2019 року - кінотеатр ім. Івана Франка
з 28 лютого 2019 року - кінотеатр «Україна»



Інформаційні партнери: 24 канал, Тиждень, Hromadske TV, Детектор Медіа, Еспресо, ICTV
Співорганізатор показу: відділ «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка (https://www.facebook.com/zhogienko/)

 

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова amberis Клуб Елітарного Кіно: допрем’єрний показ «Людина з Табуретом» Ярослава Попова
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 1
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 21:22:14, 14.02.2019 [Материал]

Ви довго чекали на це. А команда документально-пригодницького фільму «Людина за табуретом» чекала на це ще довше.
Ми відкриваємо продаж квитків на допрем‘єрний показ у ЖИТОМИРІ! Ви можете придбати квиток за лінком: http://bit.ly/2US8REJ
Локація події: кінотеатр «Україна». Початок о 19:00

На допрем’єрному показі на вас чекає зустріч із творчою командою фільму. Автори розкажуть, як проходила робота над фільмом, як історія Леоніда Кантера вплинула на долі інших «табуретних» людей і... де шукати світла


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо