Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » amberis » 2019 » Март » 9
amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО»

amberis


Оценка: 4.2/5 Голосов: 5

Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО»

09.03.2019, 20:08:15 1732 4.2 3

НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО
Артхаус Трафік та Державне агентство України з питань кіно представляють фестиваль «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» – добірку сучасних стрічок, які були показані на міжнародних кінофестивалях світу, та стали подіями в Україні. В Житомирі кіноклубний фестиваль триватиме з 5 березня по 20 квітня одразу на трьох кінолокаціях. 
 

 

ВХІД  ВІЛЬНИЙ

Програма КЛУБУ ЕЛІТАРНОГО КІНО
(вул. Святослава Ріхтера, 22-А)


07 БЕРЕЗНЯ 2019
ГІРСЬКА ЖІНКА: НА ВІЙНІ | KONA FER Í STRÍÐ

Країна: Франція, Ісландія, Україна, 2018
Хронометраж: 100 хв.
Жанр: трагікомедія
Режисер: Бенедикт Ерлінґссон («Про коней і людей»)
У ролях: Халлдора Гейхадсдоттір, Олена Лавренюк, Маргарита Хильська, Ірина Данилейко, Галина Гончаренко, Сусанна Карпенко




 
50-річна Хатла оголошує війну місцевому алюмінієвому заводу, який загрожує екології. Вона ризикує всім, щоб захистити ісландські передгір'я – але ситуація змінюється, коли в її житті з'являється дівчинка-сирота.
ФЕСТИВАЛІ І ПРЕМІЇ:
– приз SACD за музичне оформлення, Grand Rail d’Or, Prix du Public, Тиждень критики, Каннський кінофестиваль, 2018
– Coup de Coeur CinÉcole, Каннський кінофестиваль, 2018


14 БЕРЕЗНЯ 2019
ДОНБАС

Країна: Україна, Німеччина, Франція, Нідерланди, Румунія, 2018
Хронометраж: 121 хв.
Жанр: драма
Режисер: Сергій Лозниця («Щастя моє», «Майдан»)
У ролях: Валеріу Андрюце, Георгій Делієв, Наталія Бузько, Вадим Дубовський
 
 



 
Тринадцять коротких сюжетів показують панораму життя на окупованих територіях, від трагедії до комічного фарсу. «Зелені чоловічки» не можуть пригадати назви свого «рідного містечка, тут поруч». Німецького журналіста на блокпосту зустрічають криком «фашиста зловили!». Тут святкують весілля та влаштовують вуличні розправи, експропріюють на благо «республік» машини та гроші, живуть у підвалах, рятуючись від обстрілів. Фільм Сергія Лозниці задається питанням: де в цьому калейдоскопі проходить грань між правдою і вигадкою?

21 БЕРЕЗНЯ 2019
КОЛИ ПАДАЮТЬ ДЕРЕВА | WHEN THE TREES FALL

Країна: Україна, 2018
Хронометраж: 88 хв.
Жанр: драма
Режисер: Марися Нікітюк
У ролях: Соня Халаїмова, Максим Самчик, Настя Пустовіт




 
Після смерті батька перед Ларисою гостро постає питання подальшого її майбутнього. Дівчина хоче творити свою долю власними руками, та за любов до бандита Шрама її осуджує родина. Бабуся, яка переживає лише за те, що скажуть люди, та змучена мати Лариси підштовхують її до стереотипного сценарію життя. Лариса і Шрам планують втекти разом подалі від бандитів, розрухи та родичів.

28 БЕРЕЗНЯ 2019
СТРІМГОЛОВ | FALLING

Країна: Україна, 2017
Хронометраж: 105 хв.
Жанр: мелодрама
Режисер: Марина Степанська
У ролях: Андрій Сілецький, Даша Плахтій, Олег Мосійчук




 
Антон, музикант-вундеркінд, що не впорався з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після двох років навчання у Швейцарії і піврічного лікування алкогольної залежності в психоневрологічному диспансері під Києвом. Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста. Одного разу Антон зустрічає Катю, яка, як і він, намагається знайти своє життя в житті. Вона незабаром має поїхати до Берліна разом із своїм хлопцем Йоганном, німецьким фотожурналістом, з яким вона познайомилася під час подій на Майдані. Однак її зустріч з Антоном приносить новий імпульс у її життя і глибоко впливає на них обох…

04 КВІТНЯ 2019
ГЕРОЙ МОГО ЧАСУ

Країна: Україна, 2018
Хронометраж: 80 хв.
Жанр: комедія
Режисер: Тоня Ноябрьова
У ролях: Євген Бушмакін, Олег Шевцов, Василіса Фролова, Соня Забуга




 
Молодий Жорік мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі крамниці, модні галереї та «європейські цінності», але поки що Жорік живе у світі пивних кіосків, дешевих атракціонів та засмічених під’їздів. Нашому герою здається, що дуже скоро він подолає невидиму межу між двома вимірами великого міста контрастів. Але як знайти «соціальний ліфт», якщо навіть ліфт у будинку ніяк не вдається полагодити?
ФЕСТИВАЛІ І ПРЕМІЇ:
– Премія за найкращу режисуру, Одеський кінофестиваль, 2018


11 КВІТНЯ 2019
ІНІЙ | FROST

Країна: Україна, Литва, Франція, Польща, 2017
Хронометраж: 90 хв.
Жанр: воєнна драма
Режисер: Шарунас Бартас
У ролях: Ванесса Параді, Анджей Хира, Мантас Янчаускас




 
Молодому литовцю Рокасу одного дня випадає несподівана можливість побувати в Україні та побачити — і зрозуміти — справжню окупацію і війну. Разом із гуманітарним конвоєм він прямує з Литви до України, де доля зводить його із двома військовими журналістами. Реальність виявляється набагато жорстокішою за романтичні уявлення молодого литовця, кидаючи його у вир війни. Тріо буде змушене подолати свої психологічні межі та збудувати міцні відносини. Вони не погоджуються ні з чим, окрім свого бажання бути там, де вони є, кожен з власних причин. На зруйнованій окупантами території Рокас знаходить своє справжнє кохання.

18 КВІТНЯ 2019
БРАМА | THE GATEWAY

Країна: Україна, 2017
Хронометраж: 107 хв.
Жанр: містична драма
Режисер: Володимир Тихий
У ролях: Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Ярослав Федорчук




 
Стрічка розповідає про сім'ю, що мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Головує у ній баба Пріся, котра товаришує з русалками, час від часу поїдає галюциногенні гриби і якось за часів Другої світової війни навіть порішила дванадцятьох есесівців. З нею живуть онук Вовчик і хвороблива донька Слава, яку свого часу покинув чоловік. Неочікувано їхнє розмірене життя закінчується – баба Пріся отримує містичне попередження про катастрофу, що станеться найближчим часом, і якій треба запобігти.

Фестиваль «Нове українське кіно» проводиться компанією Артхаус Трафік (https://www.facebook.com/ArthouseTraffic/) за підтримки Державного агентства України з питань кіно.
Співорганізатори показів у Житомирі: Місцевий Навколокультурний Простір (https://www.facebook.com/nativespacezt/), відділ «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка (https://www.facebook.com/zhogienko/) та «Gnatyuk» Арт Центр (https://www.facebook.com/GnatyukArtCenter/)

Прикреплённые изображения:
amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО» amberis Клуб Елітарного Кіно: «НОВЕ УКРАЇНСЬКЕ КІНО»
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 2
amberis
1 Інгварь (amberis)   • 00:14:27, 21.03.2019 [Материал]

《Коли падають дерева》? Коли відбуваються вікові зміни і катастрофи уяви: ось, здавалося, ти можеш жити красивим життям, з довгим волоссям і гарним тілом, а тебе, чомусь, заганяють, як звіра, в незрозумілі рамки.
Марися Нікітюк.
amberis
2 Інгварь (amberis)   • 12:25:31, 11.04.2019 [Материал]

УВАГА!
11 квітня фільм «Іній» Шарунаса Бартаса ропочнеться о 15:10!
Перепрошуємо за виниклі незручності.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо