Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » lakrimosaiv » 2019 » Декабрь » 2
lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

lakrimosaiv


Оценка: 1.9/5 Голосов: 10

Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН

02.12.2019, 13:27:41 2689 1.9 9

Приймаю участь у конференції ООН з питань клімату  - COY і COP 25.

Німецька організація Plant for Planet в партнерстві з Канадською інституціЄ BC Council for International Cooperation запросили  мене як ініціаторку еко-рішень на місцевих рівнях в Україні екологічних проектів. 

Всесвітня конференція рівня гостей Грети Тунберг, Арнольда Шварценеггера, Емануеля Макрона, Біла Гейца, засновників Амазон та Алібаба та багатьох інших впливових цього світу, повинна була цього разу відбутися в Чилі, в Сантьяго. Але я поширювала  інформацію, що в Чилі розпочалися протести. Тому конференція була перенесена в Мадрид.

Я навіть не могла уявити, що візьму участь в конференції ООН зі зміни клімату. Але ось я тут. Кожної секунди, коли я думаю про це, я відчуваю, що стаю кращою. І, як завжди, я хочу поділитися своїми емоціями.

Молодіжна конференція тривала з 29 по 1 грудня в студентському «містечку» Мадриду — UPM (Polytechnic University of Madrid, one of 19 faculties in the UPM). Молодіжна конференція з питань зміни клімату запросила молодих людей з усіх куточків світу, які обговорили проблеми зміни клімату і важливість залучення молодіжних організацій в процес прийняття рішень. 

На конференції (COP) з 2 грудня ми будемо ділитися своїми знаннями, пристрастями і представляти реальні діючі проекти. Я щодня працюю в різних групах з представниками з різних країн,  наприклад, з Італії, Великої Британії, США, Китаю, Перу, Індії, Болгарії, і звісно з усіма іншими представниками. 

Молоді давно прийшов час звернути увагу на цю проблему. Майбутнє знаходиться в руках тих, хто потім вже може ще більше страждати від наслідків своїх дій. Саме тому основною цільовою аудиторією є молодіжні організації, які працюватимуть на попередження наслідків засмічення, затоплення, викидів....

«Я думаю, що на молодіжному заході я була тут тільки одна представниця від України. Представляла свій проект рішення та план дій по проекту рішення та план дій по зменшенню використання пластику з Наталією Клебанською і зіро-вейст-лайфстайл. Також говоритла про звернення, яке розглядала комісія Житомирської Міської Ради та представники Верховної Ради — Юрій Воскобойник та Олександра Разумей по створенню банків їжі спільно з ритейлом. 

Далі я планую  разом з Українською асоціацією студентів - UAS та Громадською організацією "Ліга інтернів» висловити позицію української молоді щодо питань збереження територій життя вже в лютому цього року. Я хочу внести свою частку у збереження територій, у світ, в якому ми живемо, я щаслива, що організатори вважають запропоновані Центром суспільних комунікацій бачення цінними та цікавими.»


Нами були обговорені наступні теми: Кліматична віза, залучення  соціальних мереж для активації Цілей сталого розвитку, про свідомість, спосіб життя і зміну клімату, освіту дітей, життя  «Без пластика», переробку відходів. 

Далі я говорила про те, що ЗМІ та соціальні мережі можуть робити дії національного рівні та змін свідомості. Чи будуть медіа еко-свідомі та піднімати тему голосніше, залежить від еко-молоді, політиків, громадських організацій та від усіх нас.

ЗМІ та еко-ГО мають розповідати реальні успішні еко- історії та використовувати рольові моделі, що є це дуже ефективними методами.

Розповідати про реальні ситуації, наводити приклади, показувати,  що це не важко жити в стилі нуль відходів, а навпаки, що це звільняє наш простір, без лишніх речей і дихати легше. 

Також важлива співпраця з суперзірками, що мають неабиякий вплив на свою аудиторію.

Я навіть розписала «піраміду» створення еко-руху. Екоініціаторами будьякого еко проекту можуть бути окремі особи або кілька громадських організацій. Потім можна залучити інші громадські та молодіжні організації. Вони матимуть спільний документ про те, що вони співпрацюють разом, і вони будуть ініціювати проведення публічного заходу з політиками, місцевими та національними органами влади, з будь-якими іншими громадськими організаціями, університетами і т.д., задля того аби поліпшити ситуацію в країні щодо зміни клімату, визначити NDC, імплементувати документи COP тощо.

Влада може бути гарантією того, що ця тема буде висвітлена, а ГО можуть бути гарантією того, що вони запропонують важливу та релевантну інформацію, як-от спілкування з людьми та фактично з професорами,  співпраця з експертами, спеціалістами та молодіжними організаціями, які можуть скласти документи про план дій, запропонувати та проаналізувати різні міжнародні рухи та документи, а також фактично працювати з документами ООН, грантами тощо.

Зрештою, нам потрібно мати ефективний закон у цій темі реальні екологічні дії, тренінги, форуми, круглі столи про реальні речі.

Найнижчі практичні заходи повинні бути специфічним для різних груп: дітей у школі, батьків, студентів, дорослих. Для кожної групи повинна відбутися конкретна подія( гра, колаж, марафон, круглий стіл, зустрічі в дворах, еко-ярмарки, еко-зустрічі з прикладним матеріалом).

Прикреплённые изображения:
lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН lakrimosaiv Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН
Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 9
Юрко
1 Юрій Градовський (Юрко)   • 17:04:32, 02.12.2019 [Материал]

Ніяк не можу отримати відповідь пані Ірини про позитивну дискримінацію.)) До речі, чи купила вже пані авторка нову автівку, замість облитої кислотою?
pushistik13
2 Пушистик (pushistik13)   • 20:27:59, 02.12.2019 [Материал]

ну нельзя быть таким завистливым
хотя Чили конечно прикольнее Испании
не повезло
pushistik13
3 Пушистик (pushistik13)   • 10:52:57, 03.12.2019 [Материал]

тоже мне проблема
огрызок у неё точно есть
https://apps.apple.com/us/app/itranslate-voice/id522626820
TarasS
8 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 13:24:02, 05.12.2019 [Материал]

Чому блог депутата міської ради підписаний погонялом, а не іменем та прізвищем?
Гражданин
4 Гражданин (Гражданин)   • 23:59:31, 03.12.2019 [Материал]

"lakrimosa" ник сменить от бурной молодости поленилась.
Юрко
6 Юрій Градовський (Юрко)   • 17:14:05, 04.12.2019 [Материал]

Лакрімоса - це якась порнозірка?
Гражданин
7 Гражданин (Гражданин)   • 01:03:24, 05.12.2019 [Материал]

Ні, лише депресивний рок-гурт. Підписка на шарія більш ганебна ніж це.
Юрко
9 Юрій Градовський (Юрко)   • 15:54:34, 05.12.2019 [Материал]

Ця п......та вважає Шарого за українського опозиціоніста, борця проти "бариги"))
Dimm
5 Димм (Dimm)   • 16:15:21, 04.12.2019 [Материал]

"Досвід Житомира фіксую та узагальнюю з молоддю світу в документи ООН" - а можно где то в ООН зафиксуваты, что в европейском городе Житомир есть улицы без тротуаров и люди в сырую погоду ходят просто по грязи.
Не подумайте, что напрягаю просто интересуюсь.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо