Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » TarasS » 2020 » Октябрь » 8
TarasS Після двох масових «свят» ім. Сухомлина – у Житомирі спалах COVID-19

TarasS


Оценка: 2.7/5 Голосов: 14

Після двох масових «свят» ім. Сухомлина – у Житомирі спалах COVID-19

08.10.2020, 06:14:45 4398 2.7 7

Є таке поняття, як «епічна брехня». Коли політик бреше так впевнено, масштабно і натхненно, що навіть у його опонентів це викликає здорову заздрість. Міський голова Житомира дав інтерв’ю всеукраїнському онлайн-виданню «Обозреватель». Цей текст можна сміливо показувати студентам навчально-наукового інституту філологї та журналістики ЖДУ – як приклад самовбивчої поведінки першої особи міста.

«Сумарно місто витратило зі свого бюджету на коронавірус приблизно 100 мільйонів гривень. Це й дотація комунальному підприємству через те, що воно працювало в особливому режимі. Це й закупівля обладнання, ШВЛів, медикаментів, захисних систем для лікарів і багато чого іншого, що зробило місто. Це приблизно 40 мільйонів тих пільг, які надали місцевому бізнесу під час карантину», – заявив Сергій Сухомлин в інтерв’ю. Тут, правда, не зовсім зрозуміло, яке саме комунальне підприємство отримало дотацію – і в якому розмірі. І геть не зрозуміло, який саме «місцевий бізнес» отримав 40 мільйонів гривень пільг. Часом, не той бізнес, який належить давнім діловим партнерам та друзям міського голови Житомира?



Далі журналіст запитує: «Зараз усі говорять: «Ось зараз проведемо вибори, і країна закриється знову на жорсткий карантин». Ваша думка…»

І Сергій Сухомлин відповідає.

«Країна не закриється на жорсткий карантин. До речі, я розумію, чому такі звинувачення, бо зараз в Україні проходило кілька святкувань днів міст, і справді було велике скупчення людей, і це також небезпека. Це справді відповідальність місцевої влади зокрема. Але святкування Дня міста в Житомирі ми скасували, і не було. У нас на цей рік гроші зняли і спрямували саме до фонду боротьби з коронавірусом…»

Виглядає, як заява відповідального політика, який щиро вболіває за здоров’я городян. Але насправді це брехня. По-перше, «День Житомира» мерія таки провела 5 вересня – просто назвала його по-іншому: «День житомирян». На свято прийшли тисячі людей.  Сотні людей скупчилися на Михайлівській упритул один до одного без захисних масок.  





По-друге, ще одну масову коронавірусну оргію Сухомлин і Ко провели 26 вересня. Їм знову закортіло якогось свята – і виконком міської ради раптово вирішив провести у Житомирі «День фітнесу». Про який раніше ніхто ніколи не чув. Багато хто вважає, що такі «дні» є непрямою агітацією за діючу міську владу – і саме тому отримали від неї «зелене світло».



Останнє свято було подвійно цинічним. Мало того, що мерія зігнала на нього дітей (без захисних масок, звичайно) – так ще й вмудрилися показати танці на пілоні у день, коли в Україні оголосили національний траур за загиблими в катастрофі АН-26...     



І ось результат: після бурхливого святкового вересня у Житомирі зросли темпи поширення COVID-19. Це визнав сам Сергій Сухомлин у цьому ж інтерв’ю: «Іде зростання. Якщо у нас було 20, зараз – 30-35 хворих на день. Це також велика проблема…»

Хто винен? Сергій Сухомлин сміливо перекладає відповідальність на державу.  

«Треба збільшити фінансування з боку держави, збільшити зарплату лікарям, які працюють із коронавірусом, робити масове тестування людей. Усе одно зараз цього не робиться. І треба забезпечити безпеку в школах, садочках. Якщо на це б кошти виділила держава, ми сказали б тільки дякую…»



І тут виникає когнітивний дисонанс. Якщо мерія, за словами Сухомлина, героїчно бореться з коронавірусом – то навіщо вона провела аж 2 (два) масових свята, які прямо сприяли поширенню хвороби? І чи не відчуває міський голова Житомира особистої відповідальності – моральної, адміністративної, кримінальної – за все це?..

Повний матеріал читайте тут

 

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.

Комментариев: 7
TarasS
1 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 08:55:21, 08.10.2020 [Материал]

7 жовтня у Житомирі зареєстрували 40 нових випадків.
TarasS
2 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 19:10:25, 08.10.2020 [Материал]

8 жовтня - 58 випадків.
manitu
3 Владлен (manitu)   • 19:58:06, 08.10.2020 [Материал]

ТараСС топит Сухомлина... ещё раз... порохобот ТараСС топит порохобота Сухомлина.
Павуки в банці, пропердив бы перди (б/у-шный вадик сонет).
TarasS
4 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 22:57:09, 08.10.2020 [Материал]

Сухомлин такий порохобот, як ти самка індіанця.
manitu
5 Владлен (manitu)   • 21:07:35, 09.10.2020 [Материал]

Ув. ТараСС!
Блин, ну почему твой блог профессионального журналиста, даже с картинками - не читабельный. Порохобот мочит порохобота оборотня..."скушно девочки". Разве так "мочат"?
А перед тобой блог Таисии Выговской сильнее и намного интереснее!
Почитай для общего развития.
TarasS
6 Тарас Стрільчик (TarasS)   • 08:31:53, 10.10.2020 [Материал]

"Блин, ну почему твой блог профессионального журналиста, даже с картинками - не читабельный."

Чому ж ти його читаєш, якщо він не читабельний?
Та ще й строчиш тут, як швейна машинка "Зінґер".
manitu
7 Владлен (manitu)   • 15:07:36, 11.10.2020 [Материал]

Не читал я... пару строк всего и так понятно.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо