Живий Журнал
 
Модератор форума: Admin, kefir  
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » український патріотизм (чи вважається український патріотизм націоналізмом?)
український патріотизм
abmДата: Пн, 25.08.2008, 22:29:40 | Сообщение # 76
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (либерти)
Если докажу,извинишься?

По новым офиц. источникам?
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
КнязьДата: Пн, 25.08.2008, 22:58:19 | Сообщение # 77
Полковник
Сообщений: 222
Репутация: 24
Награды: 8

Украина, Я дома
либерти, А какой словарь смотреть?
Quote (либерти)
А 50 лет назад в Украине говорило на украинском 85% населения ( это для справки)
, а какие источники у этой справки? "Новый офиц. источник" - это название? странное...

Добавлено (25/08/2008, 22:58:19)
---------------------------------------------
Наша дискусси похожа на спор с религиозными фанатиками, одни голословные утверждения или "так написано в библии...", впрочем и в библи частенько написано по другому.



Сообщение отредактировал Князь - Пн, 25.08.2008, 23:01:08
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Князь   
abmДата: Пн, 25.08.2008, 23:00:56 | Сообщение # 78
Сержант
Сообщений: 24
Репутация: 2
Награды: 0

Российская Федерация, Москва
Quote (Князь)
Наша дискусси похожа на спор с религиозными фанатиками, одни голословные утверждения или "так написано в библии..."

Ну когда говорят про 85%, ведь это не правда. Действия нынешних властей вполне похожи на религ. фанатиков, ой как похожи.
Offline (Российская Федерация)  
  Блог пользователя abm   
КнязьДата: Пн, 25.08.2008, 23:34:58 | Сообщение # 79
Полковник
Сообщений: 222
Репутация: 24
Награды: 8

Украина, Я дома
abm, Для некоторых областей - правда. Особенно примечательны закарпатцы, в этом говоре аж раптом процентов 15 украиских слов, остальное молдавск-польско-словацко-русские покручи, так-же на волыни с ее белорусско-украиским балаболиньем, а про украинский язык восточных областей и юга, почему-то звучащий по русски, я вообще лучше промолчу.
А действия наших властей похожи на педереаста-первопроходца и хочется, и страшно, и больно, и что другие скажут, и он такой большой...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Князь   
AziatДата: Пн, 25.08.2008, 23:49:24 | Сообщение # 80
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
є думка:
Quote

А й справді, яка різниця?
На мою думку патріотизм,це вірність національній ідеї( НІ ). А що таке НІ? Мабуть це якась цівілізаційна міссія (ЦМ) що несе нація світу. У кожної нації на землі має бути національна ідея, інакше нація зникає, розчиняється між більш корисних націй із більш високою НІ. Процес цей триває постійно, усю людску історію, протягом якої нації створювались та зникали. Наприклад американська ЦМ нести демократію усім народам, принаймні в цьому їх НІ. Міссія Польщі - захищати європу від варварів із сходу, Великобританія "цівілізовувала" азію, Россія росповсюджувала своб цівілізацію на схід та південь до кордонів націй з іншою сильною НІ, та була тою скелею об яку розбивалися раз відразу експансійні хвилі європейців. Отже саме НІ є тим цементом що формує з групи людей той моноліт - націю з її географічними кордонами, на яких точиться боротьба між різними НІ.
НІ розрізняються за масштабами:
НІ мінімум - збереження національної ідентичності. Сам факт виживання свідчить про доцільність існування. Така НІ характерна для абсолютної більшості націй. Але не слід думати про недоцільність існування таких націй з точки зору розвитку людства. Цівілізаційна міссія таких націй бути донорами у всіх сенсах цього слова для більш розвинений націй. Доля таких країн балансувати між інтересами більш вагомих гравців, що взагалі не заважає сформувати свою сильну НІ або увійти до альянсу націй згуртованих навколо домнуючої НІ. Форми альянсу можуть розрізнятися: монолітна (Російська Імперія, Британська), розподілена (ЄС, США та сателіти) і змішана - СРСР та країни Варшавського договору.
НІ максимум - це росповсюдження самої себе на весь світ. Очевидно, що таке поширення можливе лише з рахунок витіснення або пригнічення інших НІ. Дана модель є поширенням закону еволюції живої природи і не є читмось новим. Саме боротьба НІ забезпечує еволюційний розвиток людства. Процес формування НІ довгий та загадковий, результат суперпрзиції великої кількості факторів, квінтессенція досвіду формування життєздатного суспільства.
Потребу збиратися до гурту люди унаслідвали у своїх диких предків - такі невблаганні закони виживання нашого біологічного виду. У кожній первісній спільноті виникали свої унікальні правила, умовності, а з рештою мова та культура. Так утворилися нації. Якщо якесь утворення стабільне, то має бути фактор що ґарантує цю стабільність. У випадку суспільства цим фактором виступає відчуття належності до певної спільноти (доцентрова сила). Кожен член її має захищати спільноту а вона у свою чергу зобов'язана захищати кожного свого члена. Саме така схема взаємодії є найбільш вдалою. Коли спільнота розростається до великах розмірів, то ідентифікація індивідуми із нею можлива завдяки загальним для усіх ознакам - мові та культурному коду. Доцетрова сила про яку йшла мова вище має діапазон інтенсивності: від від'ємного значення (космополіти) до максимального (крайні націоналісти). Націоналізм по суті своїй консервативний, і відповідає виродженій формі НІ. Така НІ може бути сильною у середині суспільства але надто слабка на зовні та не здатна до експансії (фашистська Германія)
З приведеного аналізу видно, що ототожнення націоналізму та патріотизму можливе лише за умови виродженої НІ, характерної для маловагомих гравців в міжнародної політики.
Після отримання нежалежності Українці мають усі ознаки окремої нації але немає головного - НІ. У комплекті із самостійністю йшла лише базова версія НІ - мінімальна яка так і не зазнала апгрейду.
А чи здатна Україна на свою пристойну національну ідею?
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
либертиДата: Вт, 26.08.2008, 08:06:05 | Сообщение # 81
Генерал-полковник
Сообщений: 1040
Репутация: 237
Награды: 39

Украина, житомир
Quote (Князь)
либерти, А какой словарь смотреть?

Любой,на любом языке,который Вы понимаете и котрый объясняет понятие национализм.(После этого,почитайте что написали Вы!)
Quote (Князь)
, а какие источники у этой справки? "Новый офиц. источник" - это название? странное...

Просьба вникать(если желаете дискутировать) кто .когда и о чем комментирует. АБМу я не увидел смысла это доказывать. Вы,беретесь за него это сделать(см.№77)?
Quote (Князь)
в библи частенько написано по другому.

Что Вы имеете ввиду и по-какой теме?
Quote (Князь)
А действия наших властей похожи на педереаста-первопроходца и хочется, и страшно, и больно, и что другие скажут, и он такой большой...

Я вижу,что ощущения просто родные и близкие...
А что касается самой темы,почитайте о ней Драгоманова, а затем Д.Донцова и делайте свой вывод,тот который по душе.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя либерти   
KAPJICOHДата: Вт, 26.08.2008, 12:30:17 | Сообщение # 82
Генералиссимус
Сообщений: 4896
Репутация: 1361
Награды: 123

Украина, Житомир
Ряд учёных являются сторонниками антинационали́зма, который утверждает, что национализм опасен, не совместим с демократией, ведёт к нарастанию культурно-общественных различий и далее к конфликтам и войнам. Они полагают, что если своя нация стоит на самых высокой нравственной платформе, то можно сделать вывод, что позиции остальных наций ниже. Согласно современной теории антинационализма, представленной, например, в трудах Э. Балибара, сопутствующим моментом любого национализма является расизм. Некоторые противники национализма считают, что он лежит в основе большинства современных международных конфликтов. Так, Л. Н. Толстой писал, что причинами войн является «желание исключительного блага своему народу». Ссылка ->>
Offline (Украина)  
  Блог пользователя KAPJICOH   
КнязьДата: Вт, 26.08.2008, 16:20:36 | Сообщение # 83
Полковник
Сообщений: 222
Репутация: 24
Награды: 8

Украина, Я дома
Quote (либерти)
Что Вы имеете ввиду и по-какой теме?

Читать желательно все предложение.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Князь   
ЛенаДата: Вт, 26.08.2008, 16:45:59 | Сообщение # 84
Лейтенант
Сообщений: 46
Репутация: 62
Награды: 8

Украина, Житомир
Quote (KAPJICOH)
ведёт к нарастанию культурно-общественных различий

Что и требовалось доказать-из за єтой истерии пол форума перессорилось!
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Лена   
IBMДата: Вт, 26.08.2008, 17:20:36 | Сообщение # 85
Генерал-лейтенант
Сообщений: 558
Репутация: 42
Награды: 17

Украина, Zhitomir
А вот цитата Пассионаровского кумира на тему национализма и патриотизма

Вофка Путин: Медведев будет более свободен от того, чтобы доказывать свои либеральные взгляды. Но и он в хорошем смысле такой же русский националист, как и я. Он настоящий патриот и будет самым активным образом отстаивать интересы России на международной арене. http://www.kp.ru/daily/24060/303858/

Offline (Украина)  
  Блог пользователя IBM   
ЛенаДата: Вт, 26.08.2008, 17:26:14 | Сообщение # 86
Лейтенант
Сообщений: 46
Репутация: 62
Награды: 8

Украина, Житомир
Зато женщине цветы подарил, мелочь, а приятно! И что плохого, что человек патриот своей Родины?
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Лена   
MakarДата: Вт, 26.08.2008, 17:26:37 | Сообщение # 87
Рядовой
Сообщений: 8
Репутация: 2
Награды: 0

Украина, Киев
Если смотреть в общем,то прослеживаются параллели...--Отец семъи -стоит горой за ее выживание....Так почему "отец" государства не должен делать того же...Все это естественно - один и тот же процесс,только ,скажем на разных уровнях...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Makar   
дядькоДата: Вт, 26.08.2008, 17:47:38 | Сообщение # 88
Рядовой
Сообщений: 19
Репутация: 2
Награды: 2

Украина, харьков
я, як патріот України сьогодні спостерігаю в суспільстві штучно створений поділ держави на частини. так, обраними нами ж політиками в своїх виступах постійно використовується поділ України на Схід, Захід, Південний Захід, Південний Схід. (варто звернути увагу, що ще п"ять чи шість років тому цього не існувало!!!) і ось на основі саме цього переділу створюється ажіотаж та маса спекулювань. до чого це може призвести вже бачимо масу прикладів.
разом з цим, на мою думку в країні, народ якої об"єднує почуття патріотизму та націоналізму жодні ідеї розмежування не виживають!
а всі заклики та розмови щодо роздроблення цілісності держави за надуманими ознаками (індустріальний регіон, сільськогосподарський регіон... та інш) мають отримати негайну оцінку.

а ще - я переконаний, що людина яка перш за все поважає себе має любити власну країну! від цього залежить виховання почуття національної гідності в дітях.

Offline (Великобритания)  
  Блог пользователя дядько   
AziatДата: Вт, 26.08.2008, 17:53:10 | Сообщение # 89
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
Quote (дядько)
а ще - я переконаний, що людина яка перш за все поважає себе має любити власну країну!

Країна без НІ - просто територія.
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
MakarДата: Вт, 26.08.2008, 17:56:49 | Сообщение # 90
Рядовой
Сообщений: 8
Репутация: 2
Награды: 0

Украина, Киев
Quote (дядько)
а ще - я переконаний, що людина яка перш за все поважає себе має любити власну країну! від цього залежить виховання почуття національної гідності в дітях.

100%..Но аватору я бы сменил...
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Makar   
KAPJICOHДата: Вт, 26.08.2008, 18:15:46 | Сообщение # 91
Генералиссимус
Сообщений: 4896
Репутация: 1361
Награды: 123

Украина, Житомир
Интересная конечно фигня, но почему украинская национальная идея вносит раскол в общество, вместо того чтоб его объединить? Может просто не надо себя противопоставлять другим? Ведь никто не хочет чувствовать себя гостем в стране в которой вырос. Вчера никто не обращал внимания на твою национальность и язык, а сегодня ты уже гражданин второго сорта не вписывающийся в национальную идею.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя KAPJICOH   
PinchaДата: Вт, 26.08.2008, 18:20:49 | Сообщение # 92
Полковник
Сообщений: 189
Репутация: 6
Награды: 3

Украина, Zhytomyr
Quote (KAPJICOH)
национализм опасен, не совместим с демократией, ведёт к нарастанию культурно-общественных различий и далее к конфликтам и войнам

Совершенно правильная мысль, согласен полностью. И появление и проявление национализма всегда сопутствует политическим и экономическим кризисным явлениям в стране и не имеет ничего общего с патриотизмом.Украина в этом плане яркий пример...
Другой пример Швеция или Швейцария,чето никто не трезвонит о пресловутом национализме,но при этом все патриоты.Здесь просто хорошо жить... всем хорошо независимо от национальности,высокий уровень жизни и соблюдаются законы для всех, поэтому и не стоит вопрос национализма...нет почвы для возникновения .

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Pincha   
MakarДата: Вт, 26.08.2008, 18:30:32 | Сообщение # 93
Рядовой
Сообщений: 8
Репутация: 2
Награды: 0

Украина, Киев
нация – это совокупность граждан одного государства... Различные этнические группы,частенько не могут уживаться друг с другом,как не могут уживаться различные группы бактерий в организме человека...Одни стараються доминировать над другими(природа матушка...)...идет постоянная война на выживание...Таков закон природы - пришел,увидел,наследил...


Сообщение отредактировал Makar - Вт, 26.08.2008, 18:37:06
Offline (Украина)  
  Блог пользователя Makar   
AziatДата: Вт, 26.08.2008, 18:32:18 | Сообщение # 94
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
Quote (Pincha)
Другой пример Швеция или Швейцария,чето никто не трезвонит о пресловутом национализме,но при этом все патриоты

Ще один єврооптиміст. Ти там був? Я спілкувався із Швейцарцями - виявились цікаві речі. У них країна поділена на 26 домініонів які у великій мірі незалежні. Якщо ти народився у одному із них, то в інших тобі жити буде дуже важко. Практично не буває змішаних шлюбів.

Quote (KAPJICOH)
Интересная конечно фигня, но почему украинская национальная идея вносит раскол в общество, вместо того чтоб его объединить?

Можеш її сформулювати?
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
KAPJICOHДата: Вт, 26.08.2008, 18:58:49 | Сообщение # 95
Генералиссимус
Сообщений: 4896
Репутация: 1361
Награды: 123

Украина, Житомир
Quote (Aziat)
Можеш її сформулювати?

Мы создали Италию, теперь осталось создать итальянцев. (с) Массимо де Адзельо.

Что-то похожее делают и у нас. Но как всегда наспех, неуклюже и с перегибами.

Offline (Украина)  
  Блог пользователя KAPJICOH   
AziatДата: Вт, 26.08.2008, 19:19:54 | Сообщение # 96
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
Quote (KAPJICOH)
Что-то похожее делают и у нас. Но как всегда наспех, неуклюже и с перегибами.

Вірно, з нас формують нову націю - слухняну та без амбіцій, таку яка впишеться у той світовий порядок що будують США. Але не всі хотять цього щастя, от і розколюється Україна. Наші нацики готові ввергнути країну куди завгодно аби не із Росією. Та зв'язки наші не порвати! Без Росії ми ніхто - ампутована частина організму, та і організм без нас страждає бо єдине ціле ми.
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
PinchaДата: Вт, 26.08.2008, 19:22:08 | Сообщение # 97
Полковник
Сообщений: 189
Репутация: 6
Награды: 3

Украина, Zhytomyr
Quote (Aziat)
Ще один єврооптиміст

Ну уж точно не националист и не патриот... я вел речь о том што уровень жизни в стране влияет на проявления национализма,а Вы мне про смешанные браки... biggrin .... наивно ...

Offline (Украина)  
  Блог пользователя Pincha   
AziatДата: Вт, 26.08.2008, 19:24:36 | Сообщение # 98
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
Quote (Pincha)
Ну уж точно не националист и не патриот... я вел речь о том што уровень жизни в стране влияет на проявления национализма,а Вы мне про смешанные браки

Скільки тобі років, хлопче? Їх тому і не буває бо націоналізм там лютий.
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
wolandДата: Вт, 26.08.2008, 20:00:44 | Сообщение # 99
Інтернет-козак
Сообщений: 1521
Репутация: 56
Награды: 37

Украина, Житомир
Quote (abm)
Для вас патриотизм и "русофобия" вещи синонимы?

Ні.

Quote (Коська)
Люди...ну неужели здесь нет патриотов? Перечитайте мой пост, ответьте - кем вы считаете лично себя???? каждый

+1 biggrin

Quote (либерти)
А просто быть УКРАИНЦЕМ ( а по национальности: евреем,грузином,русским ...) можно или не получится?.. Вон у американцев неплохо-то получается!

Так. Але кожен з них (єврей, грузин, вірмен, українець, росіянин) б'є себе в груди і каже - я американець.
Як Ви думаєте, багато з форумчан так можуть (даруйте за матюк) самоідентифікувати себе? Багато з нас вивісили у вікні державні прапори 24 серпня?
Проблема не в національності, не в крові, а у самоідентифікації.

Quote (abm)
вот для того чтобы у Вас была возможность писать на украинских Форумах на русском языке надо и бороться с подобными объед. типа ВО "Свобода"

biggrin М'яко кажучи - нерозумне мілке намагання маніпуляції.

Quote (abm)
Скажите, а 0% русского языка на укр. ТВ : патриотизм или национализм? (как кое-кто хочет)

Скажіть, а 0% української мови на рос. тб. це великодержавний шовінізм чи зневага до найбільш численної діаспори?

Добавлено (26/08/2008, 20:00:44)
---------------------------------------------

Quote (либерти)
А 50 лет назад в Украине говорило на украинском 85% населения ( это для справки)

"Есть ложь, ести наглая ложь, а есть совесткая статистика."

Quote (Aziat)
Вірно, з нас формують нову націю - слухняну та без амбіцій,

Друже мій з далекого монгольського Улан-Батора. З вас немає чого виховувати нову слухняну націю, оскільки з вас це робили останні 2 тисячоліття. І на відміну від нас, українців, у вас навіть і натяку на демократію ніколи не було.

Quote (дядько)
в суспільстві штучно створений поділ держави на частини. так, обраними нами ж політиками в своїх виступах постійно використовується поділ України на Схід, Захід, Південний Захід, Південний Схід. (варто звернути увагу, що ще п"ять чи шість років тому цього не існувало!!!)

Quote (KAPJICOH)
Интересная конечно фигня, но почему украинская национальная идея вносит раскол в общество, вместо того чтоб его объединить?

Українська національна ідея не може вносити розкол у суспільство за визначенням. Це є об'єднавчий фактор. Інша справа, що нам штучно нав'язали різні розуміння як цього явища, так і взаємосприйняття.
Offline (Украина)  
  Блог пользователя woland   
AziatДата: Вт, 26.08.2008, 20:04:22 | Сообщение # 100
Генерал-полковник
Сообщений: 1878
Репутация: 298
Награды: 68

Монголия, Улан-Батор
Quote (woland)
Українська національна ідея не може вносити розкол у суспільство за визначенням.

+1.
То в чому ж вона полягає?
Offline (Израиль)  
  Блог пользователя Aziat   
Форум Житомира » Бизнес и политика » Политика и Общество » український патріотизм (чи вважається український патріотизм націоналізмом?)
Поиск: