Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Январь » 18 » 17:40:55

Тендерна палата започатковує програму «Чесний мер»

18.01.2008, 17:51:53 4509 0
Тендерна палата започатковує програму «Чесний мер»

Тендерна палата України започатковує програму «Чесний мер». Про це «Журналу Житомира» повідомили в прес-службі ТПУ.

Метою даної програми є стимулювання міських голів, керівників відповідних управлінь місцевих адміністрацій, комунальних підприємств до чіткого дотримання законодавства в сфері державних закупівель, підвищення ефективності та раціональності використання державних коштів, недопущення проявів корупції, що в свою чергу дозволить суттєво підвищити життєвий рівень життя населення України.

В рамках даної програми Тендерна палата України має намір ретельно дослідити кожну закупівлю, кожного управління, кожної мерії. При цьому, особлива увага буде звертатися на такі фактори: відповідність ціни закупівлі середньоринковій, відповідність якості товарів, робіт та послуг встановленим вимогам, наявність пов‘язаних осіб (приміром, дві фірми – один власник).

У разі виявлення порушень, Тендерна палата України, діючи в межах Закону України «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти» та з метою недопущення завдання збитків місцевим бюджетам буде звертатися до Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель для вжиття останьою заходів щодо призупинення процедури закупівлі, а у разі наявності грубих порушень, ініціюватиме розпуск відповідного тендерного комітету.

У випадку виявлення завищених, порівняно з середньоринковими, цін на товари, робіти та послуги при проведені процедур держзакупівель, Тендерна палата України пропонуватиме Комісії звернутися до місцевої влади з вимогою знизити ціни на продукцію, що закуповується за результатами закупівель.

Варто також зазначити, що Тендерна палата України має намір донести інформацію про результати дослідження стосовно ефективності використання державних коштів серед широкої громадськості через засоби масової інформації. За результатами такого дослідження Тендерна палата України оголосить рейтинг найбільш корумпованих мерів.

Матеріали щодо державних закупівель, у яких були виявлені факти зловживань службовим становищем посадомими особами, нецільове використання державних коштів, а також їх нераціональне та неефективне використання, Тендерна палата України направлятиме до правоохоронних органів для відповідного реагування.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: