Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 23 » 13:23:04

В Житомирской области задержали очередных чиновников-взяточников

23.06.2008, 13:23:04 4002 0
В Житомирской области задержали очередных чиновников-взяточников

Упродовж минулого тижня працівниками міліції в Житомирський області викрито більше десятка фактів корупції, хабарництва та шахрайства у відношенні банківських установ, легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом, підробка документів тощо.

Про це повідомили в ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

13 червня направлено до суду кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 368 (Одержання хабара) КК України, відносно голови однієї із сільських рад у Бердичівському районі, який вимагав та отримав хабара в сумі 12 тис. доларів США від приватного підприємця за сприяння в одержанні згоди на виділення земельної ділянки.

До суду направлено ще одну кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 369 (Давання хабара) та 358 (Підроблення документів) КК України, відносно чоловіка, який намагався дати хабар в розмірі 790 гривень працівнику відділу Державної служби боротьби з економічними злочинами Бердичівського міськвідділу міліції з метою уникнення відповідальності за надання завідомо неправдивих документів на затриману лісопродукцію.

На розгляд Радомишльського районного суду направлено кримінальну справу, порушену в травні за ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366 (Службове підроблення) КК України відносно сільського голови у Радомишльському районі, який всупереч результатам голосування депутатів самовільно підготував рішення сесії сільради, чим надав дозвіл сільськогосподарськму підприємству на виготовлення технічної документації на земельну ділянку, що знаходилась під спорудами колишнього тракторного стану.

У травні слідчим управлінням УМВС Житомирщини за матеріалами УБОЗ УМВС було порушено кримінальну справу відносно злочинного угрупування, що займалося незаконним заволодінням майновими та земельними сертифікатами членів-засновників одного з колективних сільськогосподарських підприємств шляхом укладення фіктивних договорів купівлі-продажу. Під час подальшого її розслідування працівники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС затримали двох учасників організованого злочинного угрупування в порядку ст. 115 КПК України. Попередньо встановлено, що затримані шахрайським шляхом заволоділи сертифікатами 195 членів-засновників сільгосппідприємства на загальну площу землі близько 500 га. Наразі триває подальша перевірка, метою якої є встановлення суми завданих збитків, та вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 190 (шахрайство) КК України.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: