Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Июнь » 24 » 12:39:46

КРУ нашла финансовые нарушения в сельхоз институте «Полісся» (Житомир)

24.06.2008, 12:39:46 6132 0
КРУ нашла финансовые нарушения в сельхоз институте «Полісся» (Житомир)

Контрольно-ревізійним управлінням в ході ревізії, що проводилась в Інституті сільського господарства Полісся (Житомир), виявлено суттєві порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на загальну суму 2,7 мільйона гривень.

Про це «Журналу Житомира» сьогодні повідомили в прес-службі КРУ в Житомирській області.

Інститут є державною бюджетною установою і підпорядкований Українській академії аграрних наук.

Забезпечувати сучасні технології виробництва сільськогосподарської продукції для Полісся, а саме: розробляти нові виробничі процеси у галузях рослинництва та тваринництва, виводити нові сорти сільгоспкультур, порід великої рогатої худоби та свиней, впроваджувати досягнення науки на підприємствах агропромислового комплексу різних форм власності – такі відповідальні завдання стоять перед Інститутом сільського господарства Полісся. І на всі ці науково-дослідні роботи держава виділяє з бюджету немалі кошти.

Упродовж 2005-2007 років державою було замовлено в Інституті сільського господарства Полісся більше 30 цільових програм. Зокрема, щодо розробки регіональних систем садівництва, екологічно безпечних технологій вирощування та використання плодових і ягідних культур; створення і передачі на державне сортовипробування високоврожайного сорту озимого жита; розробки раціону годівлі тварин з метою зниження вмісту радіонуклідів у продукції тваринництва для зони радіоактивного забруднення та інших.

Ревізія фінансово-господарської діяльності інституту встановила порушення вимог „Типового положення з планування, обліку калькулювання собівартості науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт”, затвердженого Постановою КМУ від 20.07.96 № 830. А саме - до калькуляцій науково-дослідних робіт за держзамовленням було включено витрати на оплату праці не лише працівників, що безпосередньо їх здійснювали, а й інших штатних працівників інституту задіяних у господарських роботах, які були пов’язані з наданням платних послуг та виконанням робіт для різних, в тому числі і приватних, суб’єктів господарювання на договірних засадах.

Це призвело до завищення інститутом фактичних витрат на виконання робіт за державними замовленнями в актах приймання-здачі науково-технічної продукції на загальну суму понад 2 млн. 48 тис.грн., в повному обсязі профінансованих Українською академією аграрних наук за рахунок коштів державного бюджету.

Крім того, за відсутності обґрунтувань інститутом додаткових видатків на здійснення науково-дослідних робіт та відсутності потреби в додаткових бюджетних асигнуваннях, Українською академією аграрних наук упродовж 2005-2007 років зайво виділено інституту бюджетних коштів на загальну суму 655 тис.грн.

Порушення виявлено шляхом перевірки правильності проведених інститутом розрахунків потреби в додаткових бюджетних асигнуваннях на оплату праці в 2005, 2006 та 2007 роках та фактично понесених витрат на виконання за державними замовленнями науково-дослідних робіт.

За результатами ревізії на директора та головного бухгалтера інституту накладено штрафи за адміністративні правопорушення, що передбачено ст. 164-2 КУпАП. Також складено протокол про адміністративне правопорушення згідно ст. 164-14 КУпАП, відповідно до якого судом на директора інституту накладено штраф у розмірі 2,55 тис. гривень.

Для цілковитого усунення порушень обласним КРУ застосовано до інституту фінансові санкції, передбачені Бюджетним кодексом України, у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами на рахунках Державного казначейства та про результати ревізії повідомлено органи прокуратури.



Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: