Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2014 » Октябрь » 21 » 15:00:27

Кандидат вирішив, що закон для нього неписаний

21.10.2014, 15:09:27 3336 0
Кандидат вирішив, що закон для нього неписаний

Перед законом усі рівні, але є ті, хто вважають себе рівнішими за інших. Кандидат в депутати Верховної Ради Павло Дзюблик, який в той же час є головою Черняхівської райдержадміністрації, розмістив сьомого жовтня на офіційному сайті тієї ж райдержадміністрації матеріал, підписаний ним як кандидатом в Народні депутати.

На війні усі засоби вітаються, однак чесність перед обличчям народу – основна задача хорошого політика. Найгірше, що може зробити  народний обранець – проводити незаконну діяльність, прикриваючись благородними вчинками. Житомирський окружний адміністративний суд виніс постанову від 12.10 2014 року, де визнав дії Павла Дзюблика такими, що порушують чинне Законодавство України.

Сьомого жовтня на сайті Черняхівської райдержадміністрації з’явилося повідомлення з текстом «Павло Дзюблик оголошує конкурс молодих художників «Намалюй Україні мир!»», де лунав до заклик до дітей взяти участь у конкурсі і намалювати мир. Під повідомленням розміщувався підпис Павла Дзюблика, кандидата в Народні депутати України.

Згідно ч. 22 ст. 74 ЗУ «Про вибори народних депутатів України»: «Кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборчої агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу».  

Але це не єдине порушення кандидата. На тому ж сайті був розміщений матеріал «Павло Дзюблик відкрив юридичні приймальні для воїнів АТО» з зазначенням, що приймальні розташовуються за адресами районних штабів партії «Народний Фронт», висуванцем якої є Павло Дзюблик.

На цьому кандидат не зупинився. На презентацію книги Василя Шкляра «Маруся» у Черняхівському районному будинку культури, яку організував Павло Дзюблик, людей привозили у шкільних автобусах. Транспорт, який знаходиться у комунальній власності району, не може використовуватися у рамках передвиборчої агітації. І кандидат про це знав.

Цим вчинком Павло Дзюблик підставив  і себе, як кандидата в Народні депутати, так і відомого письменника. Адже з’являється враження, що самі люди на презентацію йти не хотіли, тому довелося їх привозити цілими групами на шкільних автобусах.

Дивує нахабність, з якою кандидат іде проти законів України. Є великі сумніви щодо того, що в його штабі не вистачає юристів, які могли б проконтролювати розміщення агітаційного матеріалу за місцем роботи. Виборці обурені таким відкритим ігноруванням законодавства з боку висуванця «Народного Фронту».

Але якщо Павло Дзюблик дійсно не знає про існування нормативно-правових актів щодо виборів народних депутатів України, з’являються великі сумніви, чи можна пускати в політику неосвічених людей, які не розбираються в законах, але прагнуть вирішувати долю усього округу.











Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: