Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Прес-релізи

Ірина Костюшко: Органічні тренди та сучасні технології - основа розвитку агросфери країн світу.

Автор: , 10.09.2018, 13:54:31 Ірина Костюшко: Органічні тренди та сучасні технології - основа розвитку агросфери країн світу.
Фестиваль льону - це не просто реалізація моїх поривань до благодійності, а місія для збереження традицій та духовності української культури від минулого часу до наших днів в поєднанні з сучасними технологіями. Саме тому ми підготували для відвідувачів 4-го Фестивалю Льону різні цікаві етно-зони, виступи «Княжої конюшні» та виставку дронів поряд біля ярмарки органічної їжі.

Протягом двох тижнів триває інформаційна кампанія щодо заходу, який 16 вересня вже вчетверте відбудеться в українському селі, що на Житомирщині - Стремигород.
Вирішила кількома тезами окреслити, чому цей захід важливий для мене, і може стати цікавим для вас.
Традиційно ми ділимо підготовку заходу на кілька напрямків.

Інформаційний

Філософія 4го Фестивалю льону - органіка. Девіз заходу: «Органічні компанії - здорова нація». Українські товари органічного походження користуються попитом як на внутрішньому ринку, так і широко використовуються для експорту. В цьому ми бачимо перспективу. Наша компанія отримала сертифікат органічного виробництва, земля має оброблятися без використання мінеральних добрив. З нашого насіння ми вже робимо олію, і для Фестивалю готуємо спеціальний випуск олії з льону та конопель, щоб Ви могли переконатися в перевагах органічної олії на практиці. А ще буде частування чаєм з конопель. Все органічно.

Олія з льону та конопляна олія власного виробництва - неперевершений подарунок природи, вирощений на власному полі Поліського краю. У складі багаті на незамінні поліненасичені жирні кислоти, Омега 3, Омега 6 і Омега 9, вітаміни групи В у повному складі, А, Е, D, Y,PP, F, K, натрій, магній, цинк, фосфор, мідь, марганець, сірку, залізо.

Наша агрокомпанія «Зоря» пильно слідкує за органічністю своєї продукції. Ми піклуємось про відповідність маркування та складу продукту для впевненості споживача. Так, з честю наносимо державний логотип «органік», законопроект про який в першому читанні було прийнято Верховною Радою. Мова йде про незаконне розміщення знаку на упаковку та веде до штрафу у 30 тис. грн. для недоброчесних товаровиробників. Мені здається, гарний приклад співмірності порушення та відповідальності, чи не так?

Здоров'я — найвища цінність.

Ціннісний

Техніка полонить життя кожного на цій планеті. Вона швидкими темпами вривається в кожну сферу нашого життя. Рано чи пізно кожному агроному все ж доведеться призвичаїтись до софтів і гаджетів. БПЛА (дрони) - цього року акцентуємось на них на Фестивалі льону.

Інноваційні технології - must have для успішного ведення агробізнесу.

Використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА) або дронів стрімко поширилося на всі сфери життя: від секретних військових операцій чи патрулювання кордонів до рятувальних місій та вирішення суто побутових питань – фотозйомок сімейних подій або доставки піци.

За прогнозами Міжнародної асоціації безпілотних систем (AUVSI), БПЛА будуть мати найбільший вплив саме на сільськогосподарську галузь. Прибуток від використання дронів в аграрній сфері США спеціалістами оцінюється у 75 млрд. доларів США до 2025 року за рахунок створення нових робочих місць та оптимізації існуючих процесів.

Також завдяки дронам можна збільшити врожаї, знизити витрати пального, а також насіння, добрив, агрохімікатів та зрошувальних вод. За словами співзасновника компанії DroneUA Валерія Яковенко, 25% дронів в Україні використовуються в сільському господарстві. В абсолютних цифрах це 2,5-3 тис. пристроїв.

Щоб втриматись «на коні» завтра, треба замислитись про інноваційні технології вже сьогодні. До прикладу, на Заході технології точного землеробства (до яких входять і дрони) використовують понад 80% фермерів. Бо лише аналіз грунту дає можливість підвищити ефективність використання ресурсів від 20%, а диференційоване внесення добрив – до 40%. До прикладу, у розвинених країнах, таких як Канада, 39% фермерів використовують дрони, а за прогнозами - до 2020 року їх кількість подвоїться.

Використання дронів у сільському господарстві зводиться до виконання ними двох основних функцій: транспортної та моніторингової, для оцінки стану рослинності, а також для оцінки стану посівів та прогнозу врожаїв. Дрони можуть транспортувати та обприскувати поля отрутохімікатами та доставляти необхідне на різні частини ділянки поля.

Експерти прогнозують, що зовсім скоро у використання надійдуть дрони, оснащені тепловізорами, що сприймають випромінювання в тепловому діапазоні. Це дасть змогу оперативної побудови термокарт поверхні ґрунтів, що є особливо актуальним для фермерів у період посівної, або для керування зрошувальними системами.

Українські аграрії за минулий рік (2017) придбали 2000 дронів. Практично 70% цієї кількості виготовлено в Україні. Статистика цього року: в Україні за допомогою безпілотників моніториться 500 тис. га полів.

У червні 2018 року з’явився законопроект, який пропонує додати безпілотні літальні апарати в перелік вітчизняної техніки, частина вартості якої (25%) компенсуватиметься державою. Відповідний законопроект зареєстрований в ВРУ під номером 8275.

Видовищний

Завжди перконуватиму, що Фестиваль льону - це захід для всієї родини. Навіть, якщо Ви представник бізнесу чи аграрій, і вдома в родині йдуть закиди щодо вихідних проведених разом. Фестиваль льону представляє безліч різноманітних майданчиків для поціновувачів відпочинку на будь-який смак - дитяча зона, мала сцена з виступами народних колективів, велика сцена з кінно-трюковим театром, сучасною музикою та зірковими артистами, видовища, майстер-класи від рицарів, фудзона на різні смаки, ярмарок органічних продуктів та виробів з льону, лляна та конопляна олія від агрокомпанії «Зоря».

Фестиваль льону важливий не лише, тому що це про культуру, яка споконвіків тримала українські села, давала до 8000 робочих місць житомирянам та покривала 1/6 світової потреби у льоноволокні. У 90-х рр. Україна щорічно виробляла 130 тис. льоноволокна, тоді як світова потреба складала 600 тис.т.

Фестиваль льону - тому що це про аграріїв і для аграріїв, про світ, тенденції та цінності в ньому.

Прес-релізи | 10.09.2018 | Переглядів: 781
Коментарів: 0