Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Авторская колонка » Микола Череднік

ВЛАДА ПОРУШИЛА ЗАКОН

Автор: , 09.08.2017, 14:03:32
Автор Микола Череднік

Микола Череднік

все статьи автора

Багато розмов минулого тижня було про дозвіл продажу алкоголю на святкуванні Дня міста у Житомирі. Може існувати безліч різноманітних думок щодо цього. Одні вважають, що алкоголю не місце на святкуванні, другі -що свята без алкоголю бути не може, треті - що продаватися повинні лише слабоалкогольні напої. Скільки людей - стільки і думок.

Не вдаюся у дискусію наскільки це рішення вірне або ні і яке місце алкоголю на святкуванні. Натомість хочу наголосити, що рішення про дозвіл продажу слабоалкогольних напоїв прийнято з порушеннями. Виконавчий комітет Житомирської міської ради двічі порушив власний регламент, а також Закон України «Про доступ до публічної інформації». Тому воно має бути скасоване.

Те, яким чином приймалося це рішення,виглядає досить дивним та нагадує корупційну схему.

По-перше, дозвіл на продаж слабоалкогольних напоїв передбачає, що напої, які будуть представленні на святіповинні мати вміст спирту не більше 8%. Анонсується, що будуть продавати та дегустувати наливки, а ми знаємо, що хороші наливки мають міцність 25-35 % спирту. Отже, під виглядом слабоалкогольних напоїв планують продавати міцні спиртні напої.

По-друге, говорили про дегустацію та продаж наливок домашнього виробництва. За результатами голосування будуть визначати наливку по-житомирськи. Це виглядає так, ніби рішення приймалося в інтересах конкретного виробника наливок.

Якщо є така потреба – визначити наливку по-житомирськи, давайте зробимо окремий захід виключно з наливками або чимось іншим, де будуть представлені вироби НЕ ОДНОГО закладу, і визначимо напій по-житомирськи. Не розумію, чому це робити саме на День міста. Ці наливки нікому не відомі. Невже хтось просто використовує День міста для реклами та промоції алкогольних наливок?

По-третє, виникає питання: наскільки наливки є безпечними, чи є сертифікати якості та відповідності цих напоїв? На святкуванні Дня міста люди не матимуть альтернативи та вибору, і, відповідно, будуть купувати саме ці, нікому не відомі напої.

Виконком прийняв рішення, не отримавши відповідної документації на алкогольну продукцію, яку планують реалізовувати під час свята. Цілком можливо, що на День міста під виглядом слабоалкогольних напоїв будуть продавати усе, що завгодно, в тому числі і міцний алкоголь. Враховуючи, що непоодинокими є випадки продажу фальсифікату та неякісного алкоголю, подібна ситуація є недопустимою. Зважаючи на усі обставини та порушення Закону при прийнятті цього рішення, я буду звертатися до суду та вимагатиму визнання цього рішення не законним.

Микола Череднік | 09.08.2017 | Переглядів: 2641 | день міста, Житомир, Череднік Микола, алкоголь
Редакція сайту може не розділяти думку автора статті
та відповідальності за зміст матеріалу не несе.

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0