Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Коли і як потрібно вводити прикорм дитині

Автор: Войташевська Дар`я, 18.02.2021, 09:59:39 Коли і як потрібно вводити прикорм дитині
Кожна мама, з нетерпінням очікує того моменту коли вже можна буде починати прикорм і по-троху починати спати довше ніж по 2 години і більше ніж одним оком – не вставати по графіку на годування, а дочекатися того моменту коли дитина не буде на стільки залежна від материного молока. 

Зрозуміло, мова не про всіх, адже більша частина мамусь, що практикують грудне вигодовування, щиро кайфують від цього, але з часом, організм і постійна втома – даються в знаки.

До певного віку материнське молоко повністю задовольняє потреби дитячого організму в білках, вуглеводах і інших корисних речовинах. Але у віці 4-6 місяців, в залежності від стану здоров'я, малюк вже потребує різноманітної їжі, багатої корисними речовинами, необхідними для розвитку дитини. І батьки починають невеликими порціями вводити в раціон окремі рослинні і тваринні продукти. Це і називають прикормом – йдеться у статті на сайті www.philips.ua.

Крім того, важливо починати прикорм правильно і вводити окремі продукти рослинного походження спочатку у вигляді пюре і не перериваючи при цьому ГВ.

Слід пропонувати різноманітну за консистенцією, смаком, запахом їжу. Діти мають вроджену схильність розрізняти та обирати солодку та солену їжу, на перевагу гіркій, і змінити це ніхто не в змозі, натомість можна формувати та коригувати смакові вподобання дитини шляхом тренувань і систематично пропонувати дитині продукти з різними смаками, включаючи кислі\гіркі зелені овочі і дивитися на що і як вона реагує, а вже потім намагатися підбирати їжу за смаковими вподобаннями, але не виключаючи повністю ті які дитина не вподобала з першого разу, можливо у іншому вигляді або за інших обставин і тей продукт, що не сподобався одразу, стане улюбленим.

Коров’яче молоко не рекомендовано вводити в раціон дитини до 12 міс. Вживання великого об’єму коров’ячого молока пов’язано із надходженням в організм підвищеної кількості енергії, білку, жирів, та нижчої  - заліза. Тому діти, які в ранньому віці споживали великі об’єми коров’ячого молока, мали вищий ризик розвитку залізодефіцитної анемії.

Також, не варто додавати сіль чи підсолоджувати страви.
Автор: Войташевська Дар`я, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.02.2021 | Переглядів: 1015
Коментарів: 0