Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Одяг для новонароджених: що необхідно встигнути придбати

Автор: Войташевська Дар`я, 18.02.2021, 10:26:02 Одяг для новонароджених: що необхідно встигнути придбати
Коли у родині дізнаються про поповнення, особливо якщо дитина перша, молоді матусі, зазвичай не можуть зупинитися купувати усе що знаходиться в магазинах дитячого одягу та інших атрибутів для малечі. І саме через це, часто купують багато непотрібних речей, адже новонародженні швидко ростуть, набирають вагу і просто не встигають переносити усі ті речі, що мама з гаряча придбала – відповідно, з бюджету сім`ї з`являються не потрібні трати.

Тож давайте розберемося, що ж саме необхідно встигнути придбати до народження дитини, в обов`язковому порядку. Сорочки і швами назовні або ж безшовні ситцеві кофтинки, носочки, пінетки, повзунки, боді, сліпи, чепчики, царапки, комбінезон для прогулянок – саме ці речі можна внести до списку першої необхідності для новонародженого. Проте не по 10 пар всього, звісно, 5-6 пар буде достатньо.

Не варто скуповувати в магазині все, що сподобалося. Якщо ви користуєтеся одноразовими підгузками, то вам знадобиться один-два костюмчика на добу. Різного роду «дорослий» одяг (джинси, сукні, светри) - це теж зайва трата грошей. Удома ви навряд чи нарядите малюка у вихідний костюм, а ходити з такою крихіткою в перші три місяці практично нікуди. 

Часто такі наряди незручні для малюка. І для походу в поліклініку або в гості краще вибрати простенький, м'який комбінезон.

Крім того, станом на сьогоднішній день, стосовно інших атрибутів можна не хвилюватися, перед пологами, адже держава надає достатньо якісно наповнений пакунок до народження дитини. 

30 вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "Пакет малюка" (№3006а), а 22 жовтня його підписав президент Володимир Зеленський.

До сучасного бебі-боксу входять: пелюшки, серветки вологі, підгузки, ті ж самі шапочки та боді з різною довжиною рукава на кілька місяців вперед,, чоловічки, штанці, сорочки, шкарпетки, термометр для води, термометр для виміру температури тіла дитячий, ножиці манікюрні дитячі, плед-ковдра, підковдра, навіть дитячий матрац та іграшки і в додаток речі для особистої гігієни матусі.

При покупці одягу для дитини, потрібно обов`язково звертати увагу на матеріали з яких зроблено його та добре дивитися на розміри, аби дитині було комфортно і з меншою кількістю деталей для безпеки.
Автор: Войташевська Дар`я, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.02.2021 | Переглядів: 733
Коментарів: 0