Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Готуємось в пологовий будинок: що взяти з собою

Автор: Войташевська Дар`я, 18.02.2021, 12:05:17 Готуємось в пологовий будинок: що взяти з собою
На останніх місяцях вагітності, майбутні матусі, зазвичай, починають збирати спеціальне сумку у пологовий будинок, хтось займається цим на 7-8 місяці, аби заспокоїти себе і бути впевненою і готовності до дня Х, а хтось за кілька тижнів, тут вже варто опиратися на свої внутрішні відчуття, але все таки варто з цим не затягувати. Навряд чи , тоді коли відійдуть води ви будете отримувати задоволення від термінових зборів, да і чогось може не бути під рукою і скоріше за все потрібно буде дещо докупляти – на що часу у вас точно не буде, да і перед усім бажання.

Так, а що ж має бути у цій сумці? Велика кількість форумів і сайтів, що присвячені темі материнства, радять різне наповнення, проте, основні предмети, що мають бути в обов`язковому порядку, виділити можна.

Документи і змінний одяг для матусі, а саме нічну сорочку або довгу футболку, халат, шкарпетки і капці – потрібно мати обов`язково і бажано в окремому упакуванні, адже навряд чи, коли ви будете у метушні, захочеться шукати в тій наповненій різним сумці, шукати те, що вам знадобиться одразу по приїзду у пологовий.

Одноразові пелюшки, багато одноразових пелюшок, ну дуже багато одноразових пелюшок. І краще забрати зайві пелюшки додому, ніж народжувати в дискомфорті. В ідеалі вам буде потрібно близько 2 пачок одноразових пелюшок. Зубна щітка, паста, інші засоби гігієни, гребінець, резинки для волосся – теж є важливими атрибутами. Комплект постільної білизни, рушники і 3-4 комплекти змінного одягу на декілька днів. Варто при собі мати також і дрібні гроші – це радять на кожному форумі. Нехай вони краще не знадобляться, але як показує практика, практику дякувати лікарям і медсестрам, ще ніхто не відміняв, хоч це не є обов`язковим.

Краще мати з собою власну чашку, виделку, ложку чайну, столову і тарілку, про всяк випадок, адже ви не знаєте завчасно на який період ви затримаєтесь у пологому. Звісно, якщо це приватна клініка, то там посуд навряд чи знадобиться.

Для майбутнього синочка\доньки варто взяти:
 
  • Ковдрочку або плед в залежності від сезону. Відразу після народження дитини її варто загорнути у щось тепле, щоб не допустити гіпотермії новонароджених.
  • Шапочка та шкарпетки, одяг із закритими ручками й ніжками (найзручніше одягати новонародженому чоловічок, який повністю розстібається, на блискавці або на кнопочках).
  • Кілька підгузників різних розмірів. Перед пологами на УЗД приблизно кажуть вагу майбутнього малюка, але бувають і сюрпризи, коли лікарі помиляються, тому прихопіть в родзал дитині підгузники декількох розмірів. А ваші близькі можуть докупити потрібні в найближчій аптеці.
  • Рекомендований пологовим будинком список ліків малюкові. Обов’язково уточніть що туди входить під час підписання документів, тому що списки сильно різняться в залежності від пологових будинків і міст – радить сайт blog.pokupon.ua

Окремо в прозорій сумці повинні бути гігієнічні засоби, які треба підготувати до пологового будинку для малюка:
 
  • Підгузки (вам знадобитися близько 30 штук).
  • Вологі серветки для новонароджених.
  • Одноразові пелюшки (не обов’язково стерильні, так що купувати можна не тільки в аптеках).
  • Ватні палички і диски для обробки шкіри і слизових дитини.
  • Дитяче рідке мило (яке акушери рекомендують використовувати для миття і мамам в перші дні після пологів).
  • Дитячий крем.
  • Ножички для немовлят із закругленими кінчиками.
  • Дитяча присипка.

Окремий список, теж можна написати про необхідні речі для виписки, але це вже може довезти хтось із родичів, за необхідності, це не першочергово. Молоді матусі зазвичай беруть з собою одяг на виписку собі і новонародженому маляті, косметику та інші речі які допоможуть привести себе у порядок, для того аби на виписці бути красивою, особливо якщо вона у вас буде урочиста і з фотографом.
Автор: Войташевська Дар`я, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 18.02.2021 | Переглядів: 912
Коментарів: 0